17 Aralık 2025
Altın 5921.631
BIST 11348.83
Dolar 42.691
Euro 50.1617
Sterlin 57.3064
Ankara 1°C

Ufuk Uras, Öcalan'a Evini Açtı!

Ufuk Uras, Öcalan'a Evini Açtı!
Öcalan'ın ev hapsine alınmasını istedi, ancak olumsuz yanıt aldı. Ardından da ev hapsi için İmralı'ya yakın arsasını önerdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Öcalan'ın ev hapsine alınmasını, bunun için kendi arsasını verebileceğini belirten ancak olumsuz yanıt alan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın önerdiği arsanın İmralı adası yakınlarındaki Marmara adasının güneyinde bulunan ve içinde beş köyün yer aldığı Paşalimanı adasında bulunduğu anlaşıldı.

Uras, buradaki 8 dönümlük arazisini ve taş evini önerdi ancak talebi olumsuz karşılandı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre; Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile önceki gün yaptığı görüşmede, Öcalan'ın ev hapsine alınmasını isteyen Uras, bunun için İmralı yakınlarında bulunan Paşalimanı adasındaki arazisini önerdi.

Uras görüşmede, güvenli bir bölge olması nedeniyle Paşalimanı Adası'nda bulunan 8 dönümlük araziyi ve taş evi Öcalan için devlete hibe etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ancak bu öneri Bakan Ergin tarafından kabul edilmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir