16 Aralık 2025
Altın 5871.598
BIST 11318.62
Dolar 42.7089
Euro 50.2437
Sterlin 57.3485
Ankara 5°C

Ülkücü Darbe Mağduru Müdahil Olmak İçin Dilekçe Verdi

Ülkücü Darbe Mağduru Müdahil Olmak İçin Dilekçe Verdi
İzmir'de darbe mağduru bir ülkücü, 12 Eylül 1980 askerî darbesi mağduru olduğunu iddia ederek, dava sürecine müdahil olmak için başvurdu.

İzmir'de darbe mağduru bir ülkücü, 12 Eylül 1980 askerî darbesi mağduru olduğunu iddia ederek, dava sürecine müdahil olmak için başvurdu.

12 Eylül'de yargılanan MHP ana davasının 402 numaralı sanığı Bülent Kara, davaya müdahil olma talebini içeren dilekçeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Ülkücü harekete 1975-76 yıllarında girdiğini belirten Kara, adliyede yaptığı açıklamada, "12 Eylül öncesi sol unsurların yoğun olduğu İzmir'de, isimlerini tek tek sayabileceğim bir avuç ülküdaşım ile birlikte, hattâ hayatımızı riske ederek, çocukluğumuzdan ve gençliğimizden vazgeçerek Türk-İslâm ülküsü uğruna yapmış olduğumuz kahramanca mücadale neticesinde alındığımız emniyetlerde görmüş olduğumuz yoğun işkence neticesinde yıllarca cezaevinde yattım. Vücudumdaki işkenceleri bana yapan Gaffar Okkan'ın cenazesinde yine ülkücüler bulunmuştur ancak Okkan ile birlikte Muhlis Zincibi ve Altay Akkan gibi işkencecilerin de yargılanması en büyük arzumdur." dedi. 12 Eylül cuntasının sembolik de olsa yargılanmasına başlandığını hatırlatan Kara, bu sebeple davaya müdahil olmak için dilekçe verdiğini belirtti.

MHP'nin Türkiye genelinde kongre sürecine girmiş olduğunu ifade eden Bülent Kara, şunları söyledi : "12 Eylül döneminde cezaevinde yatan ülkücülerin büyük çoğunluğu, bugüne kadar almış oldukları ocak terbiyesinden dolayı taraf olmamışlardır. Bu tutumlarından maksat, ülkücü hareketin yara almamasıdır. Hattâ yaptıklarından dolayı kendilerini kınayıp dışladığımız uçkur peşinde koşan yöneticilerin ifşa edilmesinde parmağı olanların dahi ülkücü olduğuna inanmamaktayız. Mesai arkadaşlarından bihaber olan bir genel başkanın, Türkiye'nin geleceğinden ve halinden de anlamadığına inanmaktayım."

Hayatı boyunca yaptığı sadece bir şeyden pişman olduğunu dile getiren Kara, "Cennet mekan Alparslan Türkeş'in vefatından sonraki ilk seçimlerde Bahçeli ve ekibine vermiş olduğum destekten dolayı çok pişmanım. Bu nedenle tüm Türk milletinden özür diliyorum." diye konuştu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir