1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Umke, Mobil Çadır Hastane Tatbikatı Yapıyor
Umke, Mobil Çadır Hastane Tatbikatı Yapıyor

Umke, Mobil Çadır Hastane Tatbikatı Yapıyor

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), olası afetlerde kullanılacak olan şişme mobil çadır hastane kurulması noktasında tatbikat yapıyor.

A+A-

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), olası afetlerde kullanılacak olan şişme mobil çadır hastane kurulması noktasında tatbikat yapıyor. Ekipler, bir afet anında yaklaşık 3 saat içerisinde, 450 metre karelik mobil hastaneyi kısa sürede oluşturmak için gerekli teknik çalışmaları öğreniyor.
    
    112 Acil Servis bahçesinde, UMKE 65 metre karelik 8 adet mobil hastane çadırı kısa sürüde kuruyor. Mobil hastane içerisinde kimyasal arıtma alanı, laboratuvar, ameliyathane ile 60 hasta kapasiteli yataklar bulunuyor.

    Erzincan UMKE Sorumlusu Ahmet Bozdaş, yapılan tatbikat hakkında şunları söyledi; “Afetlerde sağlık hizmetleri verilmek üzere bir mobil hastanemiz var ve bu mobil hastanenin kurulumunu gerçekleştirdik. Mobil çadır kent, toplam 6 tane ana çadır, bir tane ana bölme, bir tanede arıtma çadırı olmak üzere toplam 8 parça’dan oluşuyor. Ana çadırımız 6 tane bunların teki 65 metrekareden oluşuyor. Toplamda 450 metre kare bir çadır alanı oluşmuş oluyor. Bunun için de röntgen, laboratuvar, ameliyathane ünitesi mevcuttur. Yine hasta yatırmak için ayrılmış bu ana çadırlar içerisinde yataklı hizmet verilebilecek bölümlerde mevcuttur. Toplam 60 hastayı aynı anda burada yatırabiliyoruz. Bunun dışında yine arıtma çadırında kimyasal bulaşma var ise arıtımı yapılarak hastaneye yatışı yapılmış oluyor. Kurulumu 8 kişiden oluşan bir ekiple 3 saat içerisinde hazır hale getiriyoruz.” CİHAN

UMKE, mobil çadır hastane tatbikatı yapıyor

UMKE, mobil çadır hastane tatbikatı yapıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.