1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum Aziziye Koleji Lys’de Türkiye 1.’si Çıkardı
Erzurum Aziziye Koleji Lys’de Türkiye 1.’si Çıkardı

Erzurum Aziziye Koleji Lys’de Türkiye 1.’si Çıkardı

Erzurum Aziziye Koleji öğrencisi Ahmet Koçak Lisans Yerleştirme (LYS)’de TS-1 ve TS-2 alanında Türkiye 1.

A+A-

Erzurum Aziziye Koleji öğrencisi Ahmet Koçak Lisans Yerleştirme (LYS)’de TS-1 ve TS-2 alanında Türkiye 1.’si oldu. Koçak, yerleştirme puanına göre ise Y-TM-1, Y- TM-2, Y-TM-3 ile Y-TS-1, Y-TS-2 alanında Türkiye 1.’liğini elde etti.

Türkiye Şampiyonu Koçak, hukuk fakültesi ayrıca ilahiyat okumak istediğini söyledi. Tercihini Fatih Üniversitesi veya Galatasaray’dan yana kullanmak istediğini belirten Koçak, “Bu süreçte okulumun ve ailemin bana çok büyük katkısı oldu. Rehber öğretmenlerimiz bizi sürekli olarak yönlendirdi, bizi motive ettiler. FEM Dershanesi’ndeki öğretmenlerim de yine aynı özenle bize bilgiler sundu. Çalışmamda çok aşırıya kaçmadım. Sosyal yönümü de geliştirdim.” şeklinde konuştu.

Mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Koçak, kendisine destek olan ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti. Türkiye birincisi Ahmet’in babası Zeki Koçak ise, “Öğretmenlerimiz nezaket ve nezahetle takiplerini yaptılar. Onların sayesinde çocuğumuz derslerine çok iyi odaklandı. Onların yönlendirme ve gayretleri bu başarının sağlanmasına büyük katkı sağladı.” dedi. Ahmet’in evdeki en büyük destekçisinin annesi olduğuna da değinen Koçak, “Ahmet ders çalışınca annesi onun dikkatini dağıtmamak için azami gayret gösteriyordu.” ifadelerini kullandı. Yerleştirme puanına göre Y-MF-3’te Türkiye 6.’sı olan Abdullah Ali Osman Uçar ise başarısını düzenli çalışmaya ve öğretmenlerinin desteğine borçlu olduğunu söyledi.

Başarılarıyla ilgili bilgi vermek üzere düzenledikleri toplantıda konuşan Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya da, sınavdan bir hafta önce öğrencileriyle bir araya geldiklerini, onlardan birincilik sözü aldıklarını hatırlattı. Öğrencilerinin verdikleri sözü tutmuş olmalarından mutluluk duyduklarını ifade eden Küçükkaya, “Erzurum’da ilk kez Türkiye birincisi çıktı. Bunun bizim okulumuzdan çıkmış olması bizi arıca onurlandırdı. Ahmet Koçak, ham puanda 2, eklenmiş puanda ise 5 alanda birincilik elde etti. Ayrıca öğrencilerimizden İrfan Tekdir, Y-TS-1’de Türkiye 19.’su, Furkan Ali Şimşek Y-TS-2’de Türkiye 73.’sü oldu.” ifadelerini kullandı.

Küçükkaya, Türkiye genelinde ilk 100’de 51 derece, ilk binde ise 96 derece ile yer aldıklarını açıklayarak, “Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ailelerimizi, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.” dedi. Toplantıya başarılı olan öğrencilerin ailelerin yanı sıra 12. sınıfa geçen öğrenciler de katıldı.

CİHAN

Erzurum Aziziye Koleji LYS’de Türkiye 1.’si çıkardı

Erzurum Aziziye Koleji LYS’de Türkiye 1.’si çıkardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.