Siirt kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 2'si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğradığı 2010 yılı Nisan ayında ortaya çıktı. 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.'nin başlarından geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan skandalda G.E. ve Ş.Y.'ye de cinsel istismarda bulunulduğu belirlendi.
Aralarında o dönemde okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu ile bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'hürriyeti tahdit' suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, sanıklardan 10'u tutuklandı. Tutuklu sanıkların yargılandığı Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatlar katıldı. Mağdurların yaşının küçük olması nedeniyle duruşma gizli yapıldı.
Duruşmada, son savunmaları istenen sanıklar, üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, daha önceki duruşmalarda verdikleri beyanları tekrarladı. Mahkeme, '4 kız çocuğuna defalarca cinsel istismarda bulunmak', 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılmak' suçlamasıyla tutuklu sanıklar İ.T'ye 26 yıl, 5 ay, Z.F'ye 31 yıl 8 ay, H.B.A'ya 12 yıl 11 ay, H.B'ye 20 yıl 10 ay, B.E'ye 15 yıl 7 ay, S.Ç'ye 5 yıl 2.5 ay, A.E'ye 12 yıl 6 ay, B.Z'ye 10 yıl 5 ay, M.A'ya 9 yıl 4.5 ay ve T.T'ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.(star)