1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Coş: Köprüden Düşen Komiserimizin Durumu Ciddiyetini Koruyor
Vali Coş: Köprüden Düşen Komiserimizin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Vali Coş: Köprüden Düşen Komiserimizin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ilde dün gece yaşanan Gezi Parkı protestolarında göstericilerin bir çocuğu köprüden atarak yaralanmasına sebep olduklarını söyledi.

A+A-

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ilde dün gece yaşanan Gezi Parkı protestolarında göstericilerin bir çocuğu köprüden atarak yaralanmasına sebep olduklarını söyledi. Vali Coş ayrıca, gösterilerde köprüden düşen komiserin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğunu belirtti.
Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 11. Dönem Mezuniyet Töreni’nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, dün gece yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi. Dünkü olaylarda köprüden düşen komiserin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu vurgulayan Vali Coş, kanamasını durdurmak için sabaha karşı bir ameliyat yapıldığını, şuanda ise durumunun ciddiyetini koruduğunu anlattı.

Olaylar esnasında Kasım Gülek Köprüsü’nden 2001 doğumlu, 12 yaşında bir çocuğun da göstericiler tarafından atıldığını vurgulayan Vali Coş, “Sözde demokratik hakkını arayan, sözde gösteri yapan kendini bilmez bir takım kişi yada kişiler tarafından bu çocuğun da köprüden aşağı atılmak suretiyle ciddi bir şekilde yaralandığını öğrendik. Onun da hastanede tedavisi devam ediyor. Onunla da ilgileniyoruz. Ona da acil şifa diliyoruz, ailesine geçmiş olsun diyoruz.” dedi.
Dertleri, sıkıntıların, tepkilerin hukuk çerçevesinde, demokratik sınırlar içerisinde, şiddete başvurmadan, vahşete başvurmadan dile getirmek gerektiğinin altını çizen Vali Coş, “12 yaşındaki bir çocuğu köprüden atmanın adı dünyanın her tarafından vahşettir. Hiçbir yerde böyle bir demokratik hak falan söz konusu olamaz. Bugün başkasının çocuğunu atanların yarın benim çocuğumu, sizin çocuğunuzu atmayacağının teminatı olabilir mi? O yüzden bu tür hukuk dışı anlayışa asla prim vermemek, asla hoş görmemek lazım. Sebebi, amacı ne olursa olsun, ne için yapılırsa yapılsın, Atatürk’ün dediği gibi ‘Polis vicdanı olmayanların karşısındadır.’ Bu vicdana sığan bir davranış mı değil, o yüzden bu tür vicdansızlığı yapanları lanetliyoruz, tabii ki bunlara bağımsız Türk yargısı, Türk milleti adına hak ettikleri cezayı verecektir. Ancak inşallah bu kardeşlerimizi, evlatlarımızı kaybetmeyiz. İnşallah onlar sağlıkla, şifa ile taburcu olurlar, bu şekilde teselli oluruz. Temenni ediyorum ki bu bize ders olsun, herkes dikkat etsin, Adana’yı gözyaşına boğmaya, Adana’yı kine boğmaya, Adana’da nefret tohumları ekmeye hiç kimse kalkışmasın. Bu işin kazananı olmaz, kimseye yararı da olmaz. O yüzden en önemli kavramımız birliktir, beraberliktir, dayanışmadır, kederde ve kıvançta ortak olmaktır. İnsanlar farklı siyasal düşünceleri olabilir, farklı etnik gruplardan, farklı inanışlardan olabilirler, ama bunlar ayrışma, birbirine karşı şiddet uygulama, birbirine karşı haksızlık yapmak için kullanılamaz, kullanılmaması gerekir. Bu yüzden fevkalade üzgünüz. İnşallah arkası gelmez. Herkes dikkatli, basiretli, sağduyulu, teskin edici, yatıştırıcı olur, kışkırtıcı olmaz diye ümit ediyoruz, temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYAYI SORUMLU BİR ŞEKİLDE KULLANIN
Konuşmasında sosyal medyanın sorumlu bir şekilde kullanılması tavsiyesinde de bulunan Vali Coş, şöyle dedi: “Çünkü sosyal medyada kışkırtıcılık yapmak, sosyal medyada insanların bir kısmını diğerine karşı kin ve nefret duyguları uyandıracak şekilde sevketmek, toplumu kamplara ayırmaya kalkışmak, hele polis teşkilatına, bütün teşkilatın yüzbinlerce aile efradıyla beraber, emekleriyle beraber milyonlarca mensubunu hor gören, hakir gören, küçük gören, aşağılayan tavırlar hiç kimseye yarar sağlamaz. Bunu özellikle söylüyorum, çünkü polis teşkilatını paralı köleler şeklinde ve cahiller topluluğu şeklinde nitelemeye çalışan ve ne dediğini bilmeyen, hezeyanlarda bulunan bir takım şahıslar var. Bunların aklını başlarına toplamaları ve toplumu birleştirici, bütünleştirici ve suç işleyenle işlemeyeni ayırt edici yaklaşımlarda bulunmalarını, genelleyici yaklaşımlardan uzaklaşmalarını temenni ve tavsiye ediyorum.”

Vali Coş, olayların başlangıcından bugüne kadar 300’ün üzerinde gözaltı olduğunu da belirterek, bu gözaltına alınanlar arasında yabancı uyruklu kişi bulunmadığını da sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.