06 Ağustos 2026
Altın 6478.1
BIST 13798.82
Dolar 47.5856
Euro 54.9387
Sterlin 64.0287
Ankara 33°C

Vali Güner: Mikro Kredi İle Makro İşler Yapıyoruz

Vali Güner: Mikro Kredi İle Makro İşler Yapıyoruz
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, kredilerin ekonomik şekilde kullanıldığını mikro krediler ile makro işler yapıldığını söyledi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, kredilerin ekonomik şekilde kullanıldığını mikro krediler ile makro işler yapıldığını söyledi. Mikro krediyle açılan işyerlerini ziyaret eden Vali Güner, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarının olup olmadığını sordu.

Vali Güner, "Bu sermayeler Kırıkkale Valiliği, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından veriliyor. Mikro kredi il 583 kadın iş sahibi oldu. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artacak. Şuana kadar 619 bin lira kredi verildi. Çalışma hayatında sadece erkekler değil kadınların da var olduğunu benimsetildi." şeklinde konuştu.

Mikro kredi hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, "Kırıkkale’de mikro kredi ile 583 kadına 619 bin lira kredi verdik. Kadınlarımız işlerini artık daha rahat bir şekilde yapıyor, 12 kadın işyeri açtı." dedi.

Kredi alan kadınlar ise ürünlerinin pazarlanması için Vali Güner’den destek istedi. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir