1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Mutlu: Gezi Olaylarıyla İlgili Kayıp Müracaatı Yok
Vali Mutlu: Gezi Olaylarıyla İlgili Kayıp Müracaatı Yok

Vali Mutlu: Gezi Olaylarıyla İlgili Kayıp Müracaatı Yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kendilerine intikal eden herhangi bir kayıp müracaatının olmadığını söyledi.

A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kendilerine intikal eden herhangi bir kayıp müracaatının olmadığını söyledi. Mutlu, "Baronun açıkladığı rakamlarda pek çok kişinin kaybolduğu şeklinde ciddi spekülasyonlar var." dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin 'nostalji bahçeler' projesinin açılışına katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. İstanbul Barosu'nun 'Gezi Parkı olaylarının ardından 9 kişinin kaybolduğu' şeklindeki açıklaması sorulan Mutlu, "Bu olaylara ilişkin ciddi spekülasyonlar var. Bu olaylara ilişkin bize ulaşan kayıp müracaatı yok ama müracaat gelebilir. Bu konudaki son rakamları gün içinde size iletmek daha sağlıklı olacak." diye konuştu.

Gezi parkı olaylarıyla ilgili ciddi spekülasyonların yapıldığını belirten Mutlu, "Bu olaylarla ilgili kayıp konusunda bize dün itibariyle ulaşan müracaatlarla baronun açıklamış olduğu rakamlar çok farklı. Pek çok kişi kaybolmuş ve sıkıntı varmış gibi gösteriliyor. Ancak kayıtlarda gezi olaylarıyla ilgili bir kayıp müracaatı yok. İstanbul'da kaybolan gençler çocuklar oluyor. Bu ayrı bir konu. Şu ana kadar bir müracaat ulaşmadı. Ama olabilir her gün yeni bir müracaat geliyor, her gün kaybolan çocuklar oluyor. Ancak bu gezi olaylarıyla alakalı değil. Bu konudaki son rakamları emniyetten öğrenip gün içinde size iletmek daha sağlıklı olacak." ifadelerini kullandı.

Vali Mutlu, olaylarla ilgili görevden alınan polis ve zabıtaların bulunduğunun sorulması üzerine de, "İçişleri Bakanlığı müfettişleri vasıtasıyla incelemeler var. Bizim şehrimizde bir polisimiz açığa alınmıştır. Belediye zabıtalarından görevlilerin açığa alınması uygulaması oldu, incelemeler sürüyor. Bu süreçte yeni gelişmeler olabilir." diye konuştu.
CİHAN

Vali Mutlu: Gezi olaylarıyla ilgili kayıp müracaatı yok

Vali Mutlu: Gezi olaylarıyla ilgili kayıp müracaatı yok

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.