16 Aralık 2025
Altın 5911.995
BIST 11456.34
Dolar 42.6844
Euro 50.1877
Sterlin 57.1414
Ankara 1°C

Ve Yüz Nakli Olan Hasta Uyandı!

Ve Yüz Nakli Olan Hasta Uyandı!
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Özkan, yüz nakli olan Uğur Acar’ın uyandığını ve el işaretleriyle haberleştiklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli olan Uğur Acar’ın uyandığını, el işaretleriyle haberleştiklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüz nakli ile dünyanın aynı anda yapılan kol ve bacak nakli olan hastaların durumları düzeliyor. Yüz nakli olan Uğur Acar bugün itibariyle gözlerini açtı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. Ömer Özkan, Acar’ın sabah itibariyle daha iyi bir durumda olduğunu ifade etti.

Hastanın durumu gün geçtikçe daha iyi bir duruma geldiğini belirten Özkan, “Her iki hasta da tepki vermeye başladı. Yüz nakli yaptığımız hastayla iletişim içerisindeyiz. Öğleden sonra yoğun bakımdan çıkaracağız. Durumunu anlattık. Bir sıkıntısı olup olmadığını sorduk. Herhangi bir sorunu olmadığını söyledi. Ne zaman çıkacağım anlamında bir şeyler yazdı. 'Her hangi bir sorunum yok' anlamında el işareti yaptı. Hastaya haftaya bir ayna vereceğiz.” dedi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir