16 Aralık 2025
Altın 5918.28
BIST 11348.83
Dolar 42.6967
Euro 50.2172
Sterlin 57.3342
Ankara 4°C

'Vur emri Küçük'ten

'Vur emri Küçük'ten
WikiLeaks Belgelerini yayınlayan Taraf gazetesi, bu kez Washington'un büyükelçileri ile yaptığı Ergenekon yazışmalarını açıkladı.

ABD'li diplomatların Washington'a yazdıkları telgraflarda, Ergenekon sürecini anlama çabası ön planda. Belgelere göre, 24 Kasım 2008'de Emniyet, ABD'li diplomatlar ve FBI yetkilisine verdiği brifingde, Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün, Özdemir Sabancı için 'vur emri' verdiğini belirtmiş, 'Dink ve Mustafa Duyar cinayetlerine karıştı' demiş!

Brifingi Washington'a rapor eden belgede ise 'Türk Polisi, FBI temsilcisine, Ergenekon soruşturmasının, Anayasa Mahkemesi hakimleriyle birkaç muvazzaf generali de kapana kıstırabileceğini söyledi' ifadesi var.

Belgeler, ABD'nin Ergenekon sürecine ikili bir bakışı olduğunu da gösteriyor. Derin devletten hesap sorulması ve tabuların yıkılması anlamında davaya güçlü destek veren ABD, polisin bazı taktiklerini, her taşın altında Ergenekon'un görülmesini ve davanın siyasi manipülasyona açık olmasını eleştiriyor..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir