1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vural: Başbakanlık Makamı Gelişigüzel Konuşmaların Yeri Değildir
Vural: Başbakanlık Makamı Gelişigüzel Konuşmaların Yeri Değildir

Vural: Başbakanlık Makamı Gelişigüzel Konuşmaların Yeri Değildir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yapılacağı her akla gelenin söyleneceği, lafın nereye gideceğini düşünmeden konuşanların oturacağı bir makam değildir.

A+A-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yapılacağı her akla gelenin söyleneceği, lafın nereye gideceğini düşünmeden konuşanların oturacağı bir makam değildir. O makama konuştuğu lafın arkasını önünü bilmeyenler oturmamalıdır.” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Boğaza yapılacak 3. köprünün temellerinin dün atıldığını söyleyen Vural, “Dün yaptığı temel atma ve konuşma ile bir kez daha kendisini tekzip eden kendi kendini yalanlayan, milleti aldatmak için 20 yıl önce söylediği şeylerin tam tersini söyleyen bir kişi durumuna düşmüştür. Allah doğru yoldan sapanı böyle saptırır.” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 1995 yılında “Üçüncü köprü İstanbul için cinayettir” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Vural, “Geçmişini ciddiye almayan bir adam. Tutarsızlık. Üçüncü köprü ile ilgili tartışmalarda ‘bu tartışmalar sığ tartışmalar, bunlar bağnaz, bunlar yobaz’ diyerek söylemişti. Meğer yobazlığı daha önce kendisi yapmış. Dünü ile bugünü bir olmayan, sabahı ile akşamı bir olmayan birisi.” ifadesini kullandı.
Üç İstanbul romanını örnek veren Vural, “O romanın karakteri Adnan vardı. Adnan tipine uygun davranıyor. Kabul görmek için sürekli değişen, değiştikçe fütursuzlaşan, fütursuzlaştıkça saldırganlaşan, saldırganlaştıkça değerlerinden uzaklaşan, kendini tanımlamaktan aciz bir kayıp adamdı Adnan ya da Recep Tayyip Erdoğan. Bu kaçıncı Erdoğan, yetti artık. Bitmez, arkası gelecek. Siyaset tutarsızlıklarla örülü bir sürecin geldiği son safhalarında.” dedi.

"İKİ AYYAŞ' SÖZLERİ

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında dile getirdiği ‘iki ayyaş’ ifadesi ile ilgili açıklamalarına da değinen Vural, “Bu adamın dediklerini dikkate almayın, gelişigüzel konuşuyor, hangi makamda oturduğunun farkında olmuyor demek istiyor… Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yapılacağı her akla gelenin söyleneceği lafın nereye gideceğini düşünmeden konuşanların oturacağı bir makam değildir. O makama konuştuğu lafın arkasını önünü bilmeyenler oturmamalıdır.” şeklinde konuştu.
Vural, CHP’nin seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi yönünde verdiği teklif hakkında ise, “Bizim baraj konusundaki değerlendirmelerimizde henüz değişiklik söz konusu değildir… Bu konuda partimiz değerlendirmeleri yapıyor ama açılımın, etnik siyasetin önünü açmak amacı ile bunun gündeme getirilmesi doğru değildir. Demokrasi açısından değerlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.” dedi.
CİHAN

Vural: Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yeri değildir

Vural: Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yeri değildir

Vural: Başbakanlık makamı gelişigüzel konuşmaların yeri değildir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.