1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. Yargıtay 'töre değil' dedi cezası indi
Yargıtay töre değil dedi cezası indi

Yargıtay 'töre değil' dedi cezası indi

Yargıtay Adana'da annesine, “Seni seviyorum” diye mesaj atan 35 yaşındaki Mehmet Kara'yı öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası alan Davut Ali Ceylan'ın cezasını “töre” kapsamına girmediği gerekçesiyle 25 yıla indirdi.

A+A-

Olay 19 Mart 2011 gecesi merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre Mehmet Kara (35), aynı işyerinde çalışan Hülya Ceylan'a bir telefon alarak görüşmeye başladı. Olay gecesi de “seni seviyorum” diye mesaj attı. Ancak Mehmet Kara'nın attığı mesajı Hülya Ceylan'nın Açık Lise'de okuyup bir elektrikçide çalışan oğlu Davut Ali Ceylan, okudu. Ceylan. annesinin telefonundan Mehmet Kara'ya “Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda buluşalım” diye mesaj gönderdi.

Ceylan, parka arkadaşları C. B. (19) ve İ.B. (19) ile birlikte gitti. Buluşma yerine gelen Kara, Hülya Ceylan. yerine oğlunu ve arkadaşlarını görünce paniğe kapılarak kaçtı. Peşinden koştuğu Kara'yı yakalayan Ceylan, kalbinden ve vücudunun değişik yerlerinden bıçaklayarak arkadaşlarıyla birlikte kaçtı. Kara, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Ceylan ve 2 arkadaşı ise ise kısa sürede yakalandı.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ceylan, geçtiğimiz yıl Mart ayında annesinin sevgilisini 'töre saikiyle insan öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası müebbet hapse çevrildi. Ceylan'a cinayette yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşları İ.B. 'cinayete yardımdan' 10 yıl, C.B. ise 'iştirakten' 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi ise verilen kararı bozdu.

Ceylan'ın, annesinin sevgilisini öldürmesinin 'töre' kapsamına girmediğini, 'kasten öldürme' suçunu içerdiğini belirtti. C.B.'ye de 'yardımdan' ceza verilmesini istedi. İ.B.'ye verilen cezayı da onadı. Yeniden yargılanan Ceylan, “Beni tersledi, küfür etti, beni aşağıladı. Olay anında da yanına gittiğimde aynı şekilde davranmaya devam edince bu olay meydana geldi. Tahrik altında yaptım” dedi. Mahkeme heyeti, Ceylan'ı müebbet hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 25 yıla indirdi. C.B. ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.