16 Aralık 2025
Altın 5886.719
BIST 11319.3
Dolar 42.7086
Euro 50.3049
Sterlin 57.4043
Ankara 8°C

Yıldırım: İzmir’in Bir Kalesi Var O da Kadifekale

Yıldırım: İzmir’in Bir Kalesi Var O da Kadifekale
Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir’in solun kalesi olduğunu iddia edenlere şu yanıtı verdi.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir’in solun kalesi olduğunu iddia edenlere, “İzmir’in bir kalesi var, o da Kadifekale. Bizse İzmir’i hizmet kalesi yapmakta kararlıyız.” diye cevap verdi. Yerel yönetimlerle ilgili şikâyetlerin son derece kaygı verici olduğunu söyleyen Yıldırım, “İzmir’de görüntü ve ama ses yok.” dedi.

İzmir Konyalılar Vakfı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Binali Yıldırım, hiç kimsenin kendi beceriksizliğinin suçunu başkasının üzerine atmamasını istedi. Yıldırım, “Ben sorumluluk taşıyorum. Sorun bana geldiği anda telefonla derhal ilgili belediye başkanına iletiyorum. Yerel yönetimlere buradan çağrı yapıyorum, ya İzmir’in sesine kulak verirsiniz ya da kaderinize razı gelirsiniz. İzmir kimseye mecbur değil ve bırakılamaz. İzmir, hizmete mecbur. Kim hizmet veriyorsa onu tanıyın, hizmet getirmeyen kimse, biz de olsak silkeleyip atın.” şeklinde konuştu.

Konyalılar Vakfı Genel Başkanı İlyas Gönen’in evsahipliğinde düzenlenen toplantıya, AK Parti İzmir milletvekilleri Tuğrul Yemişçi ve İbrahim Hasgür de katıldı. Burada konuşan Yıldırım, 2 Haziran 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir projelerinin bir kısmını açıklayacağını, bir gün sonra da tamamını kendisinin açıklayacağını hatırlattı. "35 İzmir. 35 Proje" başlığındaki projelerin ulaşımdan altyapıya, bilişimden ticaret, tarım sanayi, turizm, denizcilik ve spora kadar birçok alanda İzmir’i marka şehir yapacak projeler olduğunu belirten Yıldırım, bu sayede İzmir’in ikinci büyük şehir olacağını kaydetti. İzmir’e, önümüzdeki 10 yılda 54 milyar liralık yatırım yapılacağını ifade eden Binali Yıldırım, Konya için de müjdeler verdi. Çevre yoluyla birlikte yapılacak gar binasının Konya’nın en dikkat çeken yerleri arasına gireceğini belirtti: “Birkaç yıl sonra İzmir-Konya arası 3,5 saat olacak. ‘Git gel Konya 6 saat' diyemeyeceksiniz.”

Ziyarette vakıf üyeleri, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün adının "Mevlana" koyulmasını istedi ve bu taleplerinin Başbakan Erdoğan’a iletilmesini talep ettiler. Yıldırım da, “Mevlana’nın köprüsü o kadar kısa olur mu yahu?” şeklinde espri yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir