1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız: 10 Yıl Önce Gelen Öğrenciler Şimdi Gönül Elçisi
Yıldız: 10 Yıl Önce Gelen Öğrenciler Şimdi Gönül Elçisi

Yıldız: 10 Yıl Önce Gelen Öğrenciler Şimdi Gönül Elçisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Dil ve Kültür Festivali için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul etti.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Dil ve Kültür Festivali için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul etti. Yıldız, "Bundan 10 yıl önce buraya 12-13 yaşında gelen öğrencilerimiz şimdi fahri elçiler, akademisyenler ve iş adamları olduğunu, gönül elçiliğinde doğru işler yaptıklarını görüyoruz." dedi.

Bakanlık binasında yapılan görüşme renkli görüntülere sahne oldu. Fetival için gelen öğrencilerden Güney Koreli öğrenci 'Düşler Sokağı' şarkısını seslendirirken, Türkmenistan'dan gelen öğrenci Cemal Safi'nin 'Benim Adım Aşk' adlı şiirini okudu. Senegal'den gelen bir kız öğrenci ise şiir ve müzikle harmanladığı 'Gönül Yemeği' tarifini verdi.

Öğrencilerin dinletilerinin ardından konuşan Bakan Yıldız, bu yılki olimpiyat sloganının 'Evrensel Barışa Doğru' olduğuna dikkat çekerek, evrensel barışın oluşabilmesi için gönül köprülerinin kurulması gerektiğine işaret etti.

Türk öğretmenlerin, dünyanın her bir köşesinde büyük bir fedakarlıkla öğrencileri yetiştirdiklerine dikkat çeken Yıldız, "Bundan 10 yıl önce buraya 12-13 yaşında gelen öğrencilerimiz şimdi fahri elçiler, akademisyenler ve iş adamları olduğunu, gönül elçiliğinde doğru işler yaptıklarını görüyoruz. Bunların meyveleri zaman geçtikçe daha fazla anlaşılıyor. Bizler, bu desteği hemen yanı başınızda hissedecek şekilde verdiğimizi söylemek istiyorum." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda öğrenciler, Bakan Yıldız'a, Türkmenistan ve Senagal milli çalgısını hediye etti. Hediyeyi kabul eden Yıldız ise öğrencilere 'nar' sembollü bir hatıra verdi. CİHAN

Bakan Yıldız: 10 yıl önce gelen öğrenciler şimdi gönül elçisi

Bakan Yıldız: 10 yıl önce gelen öğrenciler şimdi gönül elçisi

Bakan Yıldız: 10 yıl önce gelen öğrenciler şimdi gönül elçisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.