17 Aralık 2025
Altın 5950.96
BIST 11348.83
Dolar 42.7021
Euro 50.0774
Sterlin 57.1463
Ankara -4°C

Yılmaz: Şehitlerin Hayat Verdiği Topraklar

Yılmaz: Şehitlerin Hayat Verdiği Topraklar
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Şehitlerin kanlarıyla hayat verdikleri bu topraklarda yüzlerce yıldır refah ve huzur içerisinde yaşıyoruz.” dedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Şehitlerin kanlarıyla hayat verdikleri bu topraklarda yüzlerce yıldır refah ve huzur içerisinde yaşıyoruz.” dedi.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında 'Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif' konulu bir konferans düzenlendi. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Ulu Camii İmam Hatibi Orhan Toprak tarafından Kuran’ı Kerim okundu.

Ahlat Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, İl Müftüsü İmran Kılınç, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yılmaz, "Şan ve şereflerle dolu tarihimizin son savaşında Kurtuluş Savaşımızda dünya devletlerine baktığımız zaman ve o günün şartlarındaki maddi durumumuzu göz önüne aldığımız zaman tüm bunları en iyi ifade eden İstiklal Marşımızı yıllardır şanla şerefle söylüyoruz. İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da her zaman rahmetle minnetle anıyoruz. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Onların kanlarıyla hayat verdikleri bu topraklarda yüzlerce yıldır refah ve huzur içerisinde yaşıyoruz.” dedi.

Daha sonra Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, 'Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif' konulu bir konferans verdi. Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, ahlakı, yaşamı ve vatan sevgisinden örnekler verdi. Vakkasoğlu, Ersoy’un ahlakı ve karakterinin örnek alması gerektiğini belirtti.

Konferansın ardından konuşan Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, konferans nedeniyle Vehbi Vakkasoğlu'na teşekkür etti.

Programda daha sonra Ahlat Müftülüğü tarafından ilköğretim okulları arasından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan öğrenciler Meryem Altaş ve Simge Lara Otlu tarafından İstiklal Marşı okundu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programda yazar Vehbi Vakkasoğlu’na da Ahlat bastonu hediye edildi. Vakkasoğlu, daha sonra salon dışında kurulan satış standında kitaplarını için imzaladı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir