1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılmaz: Türkiye’nin İmajının Zedelenmesi Kimseye Fayda Getirmez
Yılmaz: Türkiye’nin İmajının Zedelenmesi Kimseye Fayda Getirmez

Yılmaz: Türkiye’nin İmajının Zedelenmesi Kimseye Fayda Getirmez

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiçbir demokrasi ve hak arama şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz.

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiçbir demokrasi ve hak arama şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz. 10 yıl içerisinde Türkiye’nin imajını hem içerde hem de dışarıda çok üst ve saygın bir düzeye taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez.” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz temel atma ve açılış törenleri için geldiği Sivas’ta Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak çalışmalar sonrası başlayan olaylara değindi. 112 Acil Çağrı Merkezi temel atma töreninde konuşan Bakan Yılmaz, "Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak arama yanında şiddetin ortaya konulmasını doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür. Hiçbir demokrasi ve hak arama şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz.” diye konuştu.

YENİ BİR ÇAĞRI MERKEZİ MÜJDESİ

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ilk olarak çağrı merkezi ile ilgili çalışmalara değindi. Sivas’ta 112 Acil Çağrı Merkezi’nin yanı sıra yeni bir çağrı merkezinin müjdesini veren Yılmaz, Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nin Sivas’ta açılacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz şöyle konuştu: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ve sosyal güvenlik konularında vatandaşları bilgilendirmek ve yaşanan problemler konusuna çözüm üretmek amacıyla sosyal medya araçlarını da aktif olarak kullanacak Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Sivas’ta açılacak. Bu iletişim merkezinde 200 kişi çalışacak. Burada öncelikli olarak şehit yakınları ve gazilerimiz görev alacak. Bu yatırımın sözleşme şartnamesi ve teknik komisyonu oluşturulması çalışmalarına başlanıldı. İnşallah en kısa zamanda bu yatırım da tamamlandığında Sivas’ta 200 kişi daha iş bulmuş olacak. Şimdiden hayırlı olsun.”

“ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI YERDE GELİŞME OLMAZ”

Güven ve istikrarın olduğu yerde yatırım yapıldığını ve işsizliğin azaldığını vurgulayan Milli Savunma Bakanı, “Son 10 yılda Sivas’ta yaklaşık 16 bin kişiye iş kapısı açıldı. Ülkemizin bu barış ve istikrar ortamını sürdürmek, yatırımları artırmak, işsizliği azaltmak istiyoruz. Bunun için halkımızın desteğine ve duasına ihtiyacımız var.” diye belirtti.

Taksim Gezi Parkı ile başlayan olaylara da değinen Bakan Yılmaz, “Her gelişmenin temelinde biliyoruz ki özgürlük vardır. Özgürlüğün olmadığı yerde gelişme olmaz. Özgürlüklerin yaşanması ve korunması da devletin asli görevidir. Bir kimsenin özgürlüğünün sınırını bir başkasının hakkı, hukuku ve özgürlüğü çizer.” şeklinde konuştu.

“SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK ANARŞİDİR”

“Herkes kendisi için istediğini, başkası için isterse, kendisi için istemediğini başkası içinde istemezse barış içinde kardeşçe yaşarız. Bir şairimizin dediği gibi ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’. İnşallah bunu ülkemizde gerçekleştiririz.” diyen İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Sınırsız özgürlük anarşidir. Başkasının hakkının ihlal edilmesi demektir. Devlet vatandaşın canını, malını ve değerlerini korumak zorundadır. Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak arama yanında şiddetin ortaya konulmasını doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür. Haddi aşan her şey zıddına döner. Hiçbir demokrasi ve hak arama şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz.”

“YIKMAK KOLAY YAPMAK ZORDUR”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bir ülkenin imajını yapmanın kolay olmadığının unutulmaması gerektiğine işaret ederek, “Hepimiz birlikte Türkiye olarak 10 yıl içerisinde didindik, uğraştık, gerek Türk ekonomisi, gerekse de Türkiye’nin imajını hem içerde hem de dışarıda çok üst ve saygın bir düzeye taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez. Bu ülke hepimizin. Yıkmak kolay yapmak zordur. Mehmet Akif bunu şu sözlerle ifade eder: ‘Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir/Onu en çolpa herifler de emin ol becerir/Sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye/İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye/Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman/Bir Süleyman daha lazım bir de Sinan’. Biz de diyoruz ki hizmet edenden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Zübeyir Kemelek ile Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ise 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Sivas’a hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler butona basarak çağrı merkezinin temelini attı. 24 ilde kurulan 112 Acil Çağrı Merkezleri bittiğinde 110 itfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis ve 156 Jandarma tek numarada toplanarak numara kirliliği ortadan kaldırılmış olacak. Programa eski Tarım Bakanı ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Musa Demirci, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yılmaz: Türkiye’nin imajının zedelenmesi kimseye fayda getirmez

Yılmaz: Türkiye’nin imajının zedelenmesi kimseye fayda getirmez

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.