1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'da hükümet karşıtı protestolar
Yunanistanda hükümet karşıtı protestolar

Yunanistan'da hükümet karşıtı protestolar

Yunanistan’da Çipras hükümetinin bu gece parlamentoya sosyal güvenlik yasasını oylamaya sunmasıyla birlikte sokaklar karıştı.

A+A-

Yunanistan meclisinde vergi ve emeklilik düzenlemelerine ilişkin yasa tasarısının oylanmasına saatler kala, ülkenin çeşitli yerlerinde göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı!

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği'nin (PAME) çağrısıyla akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 15 bin gösterici mecliste iki gündür görüşülen kemer sıkma politikalarına karşı Sintagma Meydanı'nda gösteri düzenledi.

Göstericilerin bir kısmının molotofkokteyli ve taşla saldırması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla karşılık verdi. En az iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Yunan emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri sırasında meclis ve başbakanlık konutuna çıkan yollar, polis otobüsleriyle kapatıldı.

Bu arada, Yunanistan meclisinde de vergi artışı, emeklilik sisteminde düzenlemeler ve maaş kesintilerini içeren yasa tasarıları üzerine muhalefet ve hükümet milletvekilleri arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

Yunanistan Meclisi geçen yıl üzerinde anlaşılan 86 milyar avroluk kurtarma paketinin gelecek dilimleri için gerekli vergi ve emeklilik düzenlemelerini içeren yasa tasarısını onayladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.