17 Aralık 2025
Altın 5935.81
BIST 11348.83
Dolar 42.7069
Euro 50.1195
Sterlin 57.1603
Ankara -1°C

Zorunlu Eğitim Tartışmalı Başladı

Zorunlu Eğitim Tartışmalı Başladı
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 'kesintisiz eğitim' uygulamasına son veren kanun teklifini görüşüyor..

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 'kesintisiz eğitim' uygulamasına son veren kanun teklifini görüşüyor. Komisyon toplantısı, muhalefet ile iktidar partisi milletvekilleri arasında tartışmayla başladı.

Komisyon toplantısına çok sayıda CHP milletvekilinin gelmesi üzerine salon yetersiz kaldı. Bunun üzerine komisyon toplantısı KİT Komisyonu toplantı salonuna alındı. Komisyon Başkanı Nabi Avcı’nın zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle, Zonguldak Karaelmas Üniversite'sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nin adının Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi tekliflerinin birleştirilmesini önermesi gerginliğe neden oldu. CHP milletvekilleri, tekliflerin birleştirilmesine itiraz etti. Bunun üzerine salonda tartışma yaşandı. Komisyon üyesi olmayan CHP milletvekillerinin söz istemesi üzeren başkan, bu milletvekillerine tasarı üzerinde söz vereceğini söyledi. Buna da CHP’liler itiraz etti.

Değiştirilen salonun da dar gelmesi üzerine başkan, basın mensuplarını dışarı çıkarmak istedi. CHP’liler, basın mensuplarının dışarı çıkarılması istemine tepki gösterdi. Tartışma sonrası kameraların dışarı çıkarılmasına karar verildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün komisyona gelişine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir