1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aksaray'ı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı
Aksarayı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı

Aksaray'ı Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sardı

Aksaray, tarihinde ilk kez yapılacak Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanını yaşıyor. Aksaray Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanlığı'nı yürüten Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, şölen öncesi tertip komitesi ve basın mensuplarıyla yemekte bir ar.

A+A-

Aksaray, tarihinde ilk kez yapılacak Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanını yaşıyor. Aksaray Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanlığı'nı yürüten Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, şölen öncesi tertip komitesi ve basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Kervansaray restoranda düzenlenen toplantıya, Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, AGİAD Başkanı Reha Güven, Tertip Komitesinde yer alan meslek odalarının başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

    Aksaray Valisi Selami Altınok, Türkçe Olimpiyatları'nın Aksaray’da yapılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Selami Altınok, "Ben Türkçe Olimpiyatları noktasında belki sizlerden biraz daha tecrübeliyim. Herhalde bu güne kadar 5 veya 6 sını izledim. 3-4 tanesinin de hazırlık noktalarında bulunma durumunda oldum. Bu senekinin de ilkini Erzurum’da yaptım. Erzurum’daki Türkçe olimpiyatları toplantısına katıldım. Öyle bir fırsat oldu. Tabii ki Aksaray da ilk defa yapıyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ancak bundan 15-20 gün önce tanıtım günleri yaptığımızda da kendimizi test etme imkânı bulduk. Aksaraylı istediği takdirde her şeyi en güzel yapıyor. Organizasyon kabiliyetimizin çok yüksek olduğunu gördük. Bütün programlarımızda gerek belediyemizin gerek üniversitemizin gerek sivil toplumumuzun diğer kamu kurum ve kuruşlarımızın ortak payda Aksaray olduğu takdirde hiçbir ayrım gözetmeksiniz bütün güçlerini birleştirdiklerini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Böyle bir şehirde idarecilik yapmanın hem zevk hem de kolay olduğunu düşünüyorum. Bu birliği dirliği sağladığımız takdirde bu Türkçe olimpiyatlarını da en iyi şekilde yerine getireceğiz." diye konuştu

    Aksaray’da yapılacak Türkçe Olimpiyatları için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirten Aksaray Belediye Başkan Nevzat Palta ise , bu büyük şölene sadece Aksaray halkının değil çevre illerde yaşayan vatandaşlarında davetli olduklarını ifade etti.

    Türkçe Olimpiyatları'nın Türkçenin bir dünya dili haline gelmesine vesile olduğuna dikkat çeken Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, olimpiyatların Türkiye’nin bu gün kadar ki geliştirebilmiş olduğu en büyük tanıtım faaliyeti olduğunu ifade etti. CİHAN

Aksaray'ı Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı

Aksaray'ı Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.