1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AMBARLI GÜMRÜĞÜ'NDE 2. PERDE
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AMBARLI GÜMRÜĞÜ'NDE 2. PERDE

A+A-

İŞTE AMBARLI’DA İKİNCİ BOMBA

AMBARLI’DA İDDİALAR BİTMEK BİLMİYOR!!

AMBARLI GÜMRÜĞÜ’NDE İKİNCİ PERDE

Değerli okurlarım; sizlerinde izinleriyle yeni yazıma şöyle bir giriş yapmak istiyorum. Biliyorsunuz bir önceki yazımın konusunu, Ambarlı Gümrüğü ile ilgili tarafıma gönderilen mail ve mektuplarda yazılı ihbarlar oluşturdu. Konuyla ilgili yazdığım yazının altına bir göz atacak olursanız, iddiaları kaç kişinin okuduğunu kolaylıkla göreceksiniz. “AMBARLIDA İDDİA ÇOK BİR ŞEY YAPAN YOK” başlıklı yazım 13 bin kişi tarafından okunmuş ve yazımla ilgili yorumlar yapılmış. Bu gerçekten bir gazeteci için övünç verici, gurur duyulacak bir olay!Benim için bu rakam doğru yolda olduğumu gösteren adeta bir belge niteliğinde.. Bunun için siz okuyucularıma, dostlarıma, kısaca yol arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum. Beni en kötü zamanımda bile yalnız bırakmayan siz sevgili okuyucularıma en derin saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Evet! Bir önceki yazımızın altında da dediğimiz gibi, Ambarlı Gümrüğü’ndeki iddiaların ardı arkası kesilmiyor okurlarım. Bu gümrüğümüzle ilgili gelen ikinci mail ise, inanın birincisinden daha önemli, düşündürücü ve ürkütücü. İddialar doğruysa, devletin hemen gereğini yapması gereken ve haramilere dur demesi gereken bir olaydır benden söylemesi. Ambarlı Gümrüğü’ndeki iddialarla ilgili birinci yazımı küçük harflerle yazmış olabilirim. Konuyla ilgili ikinci iddiaları büyük harfle, yine bana geldiği gibi noktası virgülüne dokunmadan yazacağım. Neden mi? Tabii ki “görmeyen gözler görsün” diye. Buyurun efendim, İşte o vahim iddialar:

“Merhaba Aykut Bey.. Ambarlı Gümrüğü ile ilgili yazınızı ilgiyle okudum. Yazdığınız iddiaların noktası virgülüne kadar doğru olduğunu size söyleyebilirim. Bakın burada görev yapmış eski bir çalışan olarak bende size bu gümrüğümüzdeki vurgunları, yolsuzlukları, kaçakçılıkları, adam kayırmaları, rüşveti ve tabiri caizse Ali Cengiz oyunlarını anlatayım.

1-) AMBARLIDA SAHTE MARKA İHRACATLARI ARAP ÜLKELERİNE BAŞTA FAS-TUNUS-CEZAYİR-İRAN OLMAK ÜZERE TÜRKÎ CUMHURİYETLERE DE YAPILIYOR. ÖZELLİKLE AGIRLIĞI TEKSTİL OLAN BU İHRACATLARIN YAPILDIGI BİLİNEN 3 LİMAN VAR! K..… / M….. / S…. BU ÇARK İŞLEYİŞİNDEN MÜDÜRÜNDEN SİRKECİDEKİ K…. MUHAFAZASI DÂHİL TESCİL MUAYENE VE KOLCUDA NEMALANIYOR. KİMSE BEN BİLMİYORUM BİZİ KARALIYORLAR DİYE SAKIN ÇIGIRTKANLIK YAPMASIN. HEPSİNİN RESİMLERİ DÂHİL VAR. İSTENİRSE HİÇ ÇEKİNEMEDEN DE SERVİS EDERİM.

2-) ŞİMDE GELELİM İHRACATIN YÜRÜYÜŞÜNE.. FİRMA SAHİP VEYA MÜŞAVİRLERİ ÖNCE GELİP BELLİ MERCİLERDEN YANİ SAMİMİ OLDUKLARI KİŞİLERDEN YOL İSTİYORLAR SİLSİLE YOLUYLA MÜDÜRE KADAR İZİN VE BİLGİ DÂHİLİNDE ALINIYOR. SONRA ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA YA DA SON ÇARE CUMARTESİ GÜNLERİ ÇOGU MESAİLİ OLMAK ÜZERE GENELDE TAM KONTEYNIRLA KAPALI HALDE MALLARINI GETİRİYORLAR. SONRA MUHAFAZADAN GİRİŞİ GÖRÜLDÜ YAPILIP TESCİLE SELAM VERİLİYOR BU SELAM 500 USD İLE 1000 USD CİVARINDA DEĞİŞİYOR. MALIN KIYMET VE YÜKÜNE GÖRE!..

3-) TESCİLDEN SONRA GENELDE MÜSTEŞARLIĞIN KRİTERİNE GÖRE KIRMIZI BAZENDE BEYAZ HATTA DÜŞEN BU BEYANNAMELER BEYAZDA İSE MUAYENE VERİLECEK 1000 USD’DEN 5000 USD’YE KADAR MALİYETTEN YIRTIP TESCİL VASITASIYLA MÜDÜRÜN MAMASINI GÖNDERİYOR SONRADA KOLCUNUN 500 USD MAMASINI VERİYORLAR. KIRMIZI HATTA OLSADA FARKETMEZ HEMEN TESPİTE İNDİRİYOR MÜSTEŞARLIĞIN DİKKATİ ÇEKİLMEDEN TESPİT ÜCRETİ YATIRILIP KONTEYNIRIN SEAL DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIYOR. BUDA MÜKELLEFİ AKLIYOR MÜSTEŞARLIGIN GÖZÜNDE. O ESNADA ÇEKİLMİŞ FOTO ÇOK VAR..

4-) SİRKECİNİN HABERİ VAR HEMDE BENDEN DAHA ÇOK VAR. ONLAR MUHAFAZA VE BEYANNAME KAYITLARINDAN KİMİN NE YAPTIGINI BİLİYOR HAFTADA BİR ADRESTEKİ MUAYENEDEN YÂDA KISIM AMİRİNDEN PAYLARINI FAZLASIYLA ALIYORLAR. SON 3 AYDIR ORTADA YOKLAR YA DA SURATLARINI DEĞİŞTİRDİLER Kİ FARKETMİYORUZ. ÇÜNKÜ 500 METRE UZAKTAN BU TİPLER ORTADA BEN BURDAYIM DİYE BAĞIRIYOR. NASILMI? BU MARKA KAÇAKÇILARININ AGIRLIK ADRESİ LALELİ SİRKECİ EMİNÖNÜ MAHMUTPAŞANIN TOPTANCI VE D… KÖKENLİ TİPLERİDİR. ESMER KARAYAGIZ BİTİRİM TİPLER.

5-) BENİM GİBİ MÜKELLEF BU KADARINI BİLİYORDA SİRKECİ GÜMRÜK EMNİYET VE SAİR DEVLET BÜYÜKLERİ BİLMİYORSA ONLARA ACIRIM. HEMDE BU İŞLERİN İÇİNDE OLMAYIP NAMUSUYLA ÇALIŞMAYA ÇALIŞAN UFAK BİR ADAM OLARAK. HEPSİNİ PARMAKLA GÖSTERİRİM. NEYSE BİZ KONUMUZA DÖNELİM PEKİ FİRMALAR KİM EVLADIM DERSEN: ADRESLERİNİ VERDİĞİME GÖRE İSİMLERİ BULMAK ZOR OLMASA GEREK. ÇÜNKÜ ADRES VAR MESAİ VAR ÇOĞUNDA VE İTHALATÇI ÜLKE VAR. DAHA İSME GEREK VARMI HA UNUTMADAN FOGRAFLARDA VAR ÇUVAL DOLUSU. EŞYALARIN TESPİT FOTOGRAFLARI..

6-) PEKİ, HANGİ MARKALAR KULLANILIYOR: DÜNYADA HERKES BİLİR Kİ ARAPLAR (HAKARET DEĞİLDİR) GÖRMEMİŞ LÜKSE DÜŞKÜN VE GÖSTERİŞ BUDALASI MARKA DELİSİDİR. ADİDAS/NIKE/LACOSTE/GUCCI/BURBERRY/ABERCROMBIE V.S.. PEKİ, NE TİP MALLAR BUNLAR: BİTMİŞ ÜRÜNLERDE: KOT PANTOLON-GÖMLEK-TSHIRT-KAZAK-İÇ ÇAMAŞIRI-EŞORTMAN TAKIMI-SWEATSHIRT TARZI EŞYALARDA. YARI MAMÜLDE: MARKA LOGOLARI(ÖRNEĞİN LACOSTE NİN TİMSAHI) DÜĞME VE FERMUARDA MARKA BASKISI İÇ ETİKETLER GİBİ. PEKİ, NİYE KAR NE? HERŞEYDEN ÖNCE DÜNYACA TANINMIŞ BU FİRMALAR

7-) BU FİRMALAR REKLAM TANITIM KALİTE VE ARGE İÇİN ÇUVALLARLA PARA ÖDERKEN BU MARKA KAÇAKÇILARI HİÇ MALİYETSİZ TAKLİT EMİTASYON ÜRÜNLERLE HEM SERVET YAPIYOR HEMDE DEVLETTEN İHRACAT ÜZERİNDEN ALDIGI %18 KDV’NİN SADECE %10’LUK KISMINI RÜŞVETE AYIRARAK DEVLETİN MEMURUNA DEVLETİN PARASIYLA ÖDEME YAPIYORLAR. HESAP ORTADA.. ÖRNEĞİN MARKASIZ 1 KONTEYNIR KOT EDECEĞİ TANE BAŞI MAKSİMUM 7 USD DEN ORTALAMA ETSİN 50.000 USD AMA ONLARIN BEYANI 100.000 USD NİN ÜZERİ GENELDE KDV’SİNİ DÜŞÜN %18 DEN MEMURA VERSE NE OLUR?

BEN BU SAYFADA ADALET ARIYOR SANKİ GÜNAH ÇIKARIYORUM AMA ŞÜKÜR ALLAHIMA DAHA HARAMA EL UZATMADIM. SADECE VİCDANIM RAHATSIZLIK YAŞIYOR VE DEVLETİN PARASI NASIL ÇALINIYOR VE KİMLER NASIL HAKSIZ YERE ZENGİN OLUYOR. SONRA DA İNSANLARI NASIL HAKİR GÖRÜP KÜÇÜMSÜYOR VE AŞAGILIYORLAR. SANA YAZMAMIN TEK SEBEBİ BU. BAŞKA HAYALİ İHRRACATLARDA VAR. ONLARDA TAHTAKALE PERŞEMBE PAZARI DIGUBANK SİRKECİ ESNAFINI ELEKTRONİK EŞYALRDAN YÜKSEK KIYMETLİ FATURALAR

8-) YAZIMIN BAŞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ BAZI ELEKTRONİKÇİ FİRMALAR VE HIRDAVATÇI FİRMALAR YAPTIKLARI İHRACAT MALLARININ FATURA KIYMETLERİNİ 1 E 5 ORANINDA YÜKSELTİP KDV DEN DEVLETİ ZARARA UGRATIYORLAR. NASIL MI ÖRNEĞİN BEN TEDARİKÇİYİM YANİ ALT FATURA KULLANIYORUM HIRDAVAT YA DA ELEKTRONİK EŞYA FATURASIYLA ALDIGIM VE İHRACAT BEYANNAMESİYLE SATTIGIM EŞYA ARASINDA UÇURUM OLUYOR. BU ARADA BEN YIL BOYUNCA SATTIGIM İÇ PİYASA KDV Mİ İHRACATLA KAPATIYORUM. NASIL İYİMİ HOŞUNA GİTTİ Mİ? İÇ PİYASA KDV Sİ CEPTE

AMBARLI CEHENNEMİNİN BİLGİSİ HİÇ BİTMEZ!! HİÇBİRİ SALLAMA DEĞİL İSPATLI VE BELGELİ.. VE HERGÜN DE AMBARLIDAYIM. AH BEN BİR BAKAN YA DA MÜSTEŞAR OLSAM VARYA ABİ SPATULAYLA KAZIRIM BUNLARIDA.. MÜSTEŞAR VE BAKANA ULAŞAMIYORUM!! İNAN AMBARLIDA HATTA ABARTMIYORUM İSTANBUL’DA MEMUR BIRAKMAM. HATTA KURUMDA KÖKLÜ TEMİZLİK YAPARIM. HERKES Mİ EEEEVVVVEEETT HERKES. ÇÜNKÜ AYNI SANDIKTAKİ ÇÜRÜK ELMA DİĞERLERİNİ DE BOZUYOR ÇÜRÜTÜYOR.”

YAZARIN NOTU:

Etkihaber dostları, yazımın sonunda araştırmakta olduğum iki konuyu da kısacık bir not olarak sizlere aktarmak isterim. Bunlardan birincisi; 2009 yılında bir ilimizin gümrük kapısına tayini çıkan yetkilinin eşiyle ilgili.. Duyduğuma göre, bu muhterem bayanın da eşi gibi başka bir ile tayini çıkmış. Ama gelin görün ki, İstanbul Gümrüklerinden tayini çıkan bu bayan görevli tutturmuş ‘ben İstanbul’dan gitmem’ diye. Şimdi bu bayanın İstanbul sevdasını araştırıyorum. Bakalım bu yengemiz, neden İstanbul’dan ayrılmazmış acaba çok sevdiğinden mi? Yoksa!! Başmüdürlükteki tarife şubesinde çalıştığından mı? Neyse araştırıyorum dedim ya..

İkinci araştırdığım nokta da ilginç bir uygulama.. Efendim; duyduğuma göre bir gümrük yetkilisi çalışanlara çeşitli formlar dağıtmış. Yooook! Gümrük çalışanlarının halini hatırlarını sormak için değil! Ne için biliyor musunuz? Söyleyeyim hemen.. Yetkili kişi şöyle yazmış dağıttığı formlara“Gümrüklerde nerelerde çalışmak istersiniz?” Neyse ben söyleyenin yalancısıyım. Bu konuyu da araştırıyorum. Bilginiz ola.. Sağlıcakla kalın..

Ayrıca, bana her türlü istek-öneri ve ihbarlarınızı [email protected] adresine bildirmeniz yeterli.. Tüm okurlarımın bilgisine..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum