1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. CHP İZMİR'DE BAŞKANINI ARIYOR!
CHP İZMİRDE BAŞKANINI ARIYOR!

CHP İZMİR'DE BAŞKANINI ARIYOR!

CHP İZMİR'DE SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR...

A+A-

CHP, kalesi İzmir'de seçim startını verdi.

Parti de delege seçimleri için Bayraklı, Buca, Bornova, Konak, Çiğli, Karabağlar gibi ana ilçelerde ayrıca Beydağ,Bergama, Urla gibi İzmir'e uzak ilçelerde seçimler bitti yada bitmek üzere. Çiğli Aydınlıkevler ve Bornova Atatürk mahallelerinde çoğunluk sağlanamadığı için ise süre uzatımına gidildi. Daha önce 3 kez ertelenen olağan kongre takvimine göre üyeler sandık başına geçti.Seçimler özellikle Bayraklı, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar  ve Çiğli’de büyük çekişmeye sahne oluyor. Bir yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği iddia edilen listeler bir yandan da bazı CHP milletvekillerinin desteklediği listeler kıyasıya çarpışıyor.

"YENİ İSİMLER TEMİZ İSİMLER İSTİYORUZ"

Egeli Etki Haber, listeler savaşının sonunu belirleyecek CHP seçmeninin nabzını tuttu. Bazen sandık başında bazen telefon ve sanal ortamda görüşlerini aldığımız CHP'liler neredeyse ortak bir dil kullanıyor. Seçmen kitlesinin çoğu CHP İzmir'de kan değişimine gidilmesini, yeni isimlerin görev başına getirilmesini en önemlisi ise adı usulsüzlük, yolsuzluk ve bu gibi iddialara muhatap olmamış isimlerin parti de görev almasını istiyor. İzmirli CHP'liler bu konuda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da duyarlı davranması gerektiğinin altını çiziyor. Seçmenler liste seçimlerinde de kendilerinin önce buna dikkat ettiğini vurguluyor. Böylelikle kazananın CHP olmasını istiyor.

BÜYÜKŞEHİR KULİSLERİ

CHP İzmir'de bir yandan listeler çarpışırken, bir yandan da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına kimlerin aday olacağını merakla bekliyor. Hali hazırda bu görevi uzun süredir sürdüren Aziz Kocaoğlu'nun tekrar aday olacağı sıklıkla dillendiriliyor. Zaten Aziz Kocaoğlu'nun son dönemler de yaptığı açıklamalar da bu iddiayı destekler nitelikte. Peki..! Kocaoğlu'na önümüzdeki seçimlerde rakip çıkar mı? Egeli Etki Habar'in ulaştığı bilgilere göre bu seçimlerde Aziz Kocaoğlu'na karşı adaylığını koyacak isimler bulunuyor. Bu isimlerin de hali hazırda ilçe belediyelerde başkanlık yapan isimler olması dikkat çekiyor. Örneğin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu isimler arasında başı çektiği belirtiliyor.

KOCAOĞLU HAKKINDA BİR BAŞKA İDDİA

CHP kulislerinde konuşulan bir iddia ise hem İzmir CHP'de hem de kentte hala gündemini koruyor. Egeli Etki Haber'e gelen kuls bilgilerine göre, Aziz Kocaoğlu'nun adı CHP Genel Başkanlığı için de dillendiriliyor. Bu bilginin sıkça tartışılması karşısında bir açıklama yapan Kocaoğlu kendisinin milletvekilliği düşünmediğini, CHP Genel Başkanlığı için ise siyasi birikiminin olmadığını belirtiyor. Anlayacağınız seçimlere uzun bir süre olmasına karşın, CHP İzmir'de seçim hareketliliği şimdiden başlamış durumda...

Egeli Etki Haber olarak, İzmir'in sıcak politika gündemini size ilk Etki Haber farkıyla duyurmaya devam edeceğiz.

chp-izmirde-delege-s-42ce4fde5284be29cafd.jpg

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.