1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Parkı’ndaki Fidan Diktiler
Gezi Parkı’ndaki Fidan Diktiler

Gezi Parkı’ndaki Fidan Diktiler

Taksim Gezi Parkı’nda, muhtemel kazı çalışmasına karşı vatandaşların nöbeti sürüyor.

A+A-

Taksim Gezi Parkı’nda, muhtemel kazı çalışmasına karşı vatandaşların nöbeti sürüyor. Parka çadır kuran vatandaşlar, yeni fidanlar dikmeye çalıştı. Yapılan açıklamalarla da Gezi Parkı’nın tahrip edildiği savunularak, çalışmaların iptal edilmesi istendi.

Gezi Parkı’ndaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle çok sayıda vatandaş parkta nöbet tutmaya başlamıştı. Dün yaşanan olayların ardından vatandaşlar bugün de parktaki nöbetini sürdürdü. Çadır kurarak nöbet tutan vatandaşlar adına zaman zaman açıklamalar da yapıldı. Açıklamada, imar planına aykırı bir uygulamada bulunulduğu belirtildi. Koruma Kurulu’na durumun iletildiği kaydedilen açıklamada, “Koruma Kurulu tarafından onanmış olan yol uygulama projesine aykırı bir imalat gerçekleştirildiğini söyledik. Bunun üzerine çalışmayı sabah 8 e kadar durduracaklarını söylemişlerdi. Biz durumu Koruma Kurulu’na bu usulsüz uygulamanın kaldırılması için başvuruda bulunduk. Koruma Kurulu’ndan, Büyükşehir Belediyesi’nden, Beyoğlu Belediyesi’nden sürece katkılarını bekliyoruz.” dendi.

Ayrıca, vatandaşlar parka yeni fidanlar da dikti. İş makinelerinin ve çalışma ekiplerinin görülmediği parkta vatandaşlar nöbete devam edeceklerini söyledi.

CİHAN

Gezi Parkı’ndaki fidan diktiler

Gezi Parkı’ndaki fidan diktiler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.