1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gündoğdu: Taksim’de Geçim Kaynağı Elde Etmek İsteyenler Var
Gündoğdu: Taksim’de Geçim Kaynağı Elde Etmek İsteyenler Var

Gündoğdu: Taksim’de Geçim Kaynağı Elde Etmek İsteyenler Var

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyelerinden Ahmet Gündoğdu, Taksim Gezi Parkı’nda çıkan olaylarla ilgili, "Görünen o ki proje ile tarihi korumak isteyenle, gerçekten ağaçları sevdiği için orada olanların dışında, burada bir geçim kaynağı elde etmek isteyen.

A+A-

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyelerinden Ahmet Gündoğdu, Taksim Gezi Parkı’nda çıkan olaylarla ilgili, "Görünen o ki proje ile tarihi korumak isteyenle, gerçekten ağaçları sevdiği için orada olanların dışında, burada bir geçim kaynağı elde etmek isteyenler, provokatörler var. Bu kişilere karşı uyanık olmak lazım.” dedi.

Ahmet Gündoğdu ve Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Amasya’da sivil toplum kuruluşu üyeleri ve işadamları ile bir araya geldi. Büyük Amasya Oteli'nde yapılan toplantıda konuşan Gündoğdu, çözüm sürecinin bütün vatandaşların kendisini daha özgürce ifade edebilmesine sebep olduğunu belirtti. Gündoğdu, Ordu’da yaptığı ziyaret esnasında bir Alevi vatandaş ile arasında geçen diyalogdan bahsetti.

Alevi kökenli bir vatandaşın kendisine gelerek artık "Sekiz aydır Alevi olduğumu söylemeye başladım" dediğini belirten Gündüğdu, şöyle devam etti: "Empati yapmak gerekmez mi? Hristiyan, Yahudi’ye gösterilen toleransın yüzde birini kendi dindaşımız olan aynı Allah’a aynı peygambere ve aynı kitaba inan arkadaşlarımızdan esirgememizin bunda etkisi var mı? Alevi ve Alevi olduğunu yeni söylemeye başlamış ve bir mahallenin muhtarı bu kişi.” dedi.

Ağrı'da yaptığı bir konuşmada kullandığı, "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor." cümlesine de açıklık getiren Gündoğdu, "Yaptığım konuşma yansıtılan cümleler bana aittir. Hiçbir şeyi önermeyip kasıtlı olarak karşı olanların, dün bir taraftan öldürmeyi geçim kaynağı edinenler, öbür taraftan da şehit cenazelerinin istismarını geçim kaynağı edinenler olduğu bir iklimden kurtulduk. Şehit cenazesi artık gelmiyor. Şimdi insanlar, çobanlar, hayvanlar, yaylaya çıkacağı için hayvanlar, yani herkes bayram ediyor diye sürecin pozitif bir bakışı vardır. Doğrudan hiç kimseye hakaret söz konusu değildir.” diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı’nda çıkan olaylar hakkında da açıklama yapan Gündoğdu, "Taksim’le ilgili olaylar 2 gündür oluyor. Ama eğer konu ağaçları sevmekse, ağaç sevenleri ağaca zarar verilecek mi diye proje sahiplerini dinlemeye davet ediyorum. Proje sahiplerini de eğer oraya alışveriş merkezi yapmayacaklar ve ağaçları yerini değiştirerek daha da güzelleştireceklerse, projelerini daha iyi anlatmaya davet ediyorum. Ama görünen o ki proje ile tarihi korumak isteyenle, gerçekten ağaçları sevdiği için orada olanların dışında, burada bir geçim kaynağı elde etmek isteyenler, provokatörler var. Bu kişilere karşı uyanık olmak lazım. Emniyetin orantısız güç kullanmaması lazım. Medyaya yansıyan görüntüler hoş değil. Ama tarafların bir birini oturup dinlemeye, birbirlerini tahrik eden, aslında umurunda ağaç olmayan proje de olmayan insanların oyununa gelmemeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Gündoğdu: Taksim’de geçim kaynağı elde etmek isteyenler var

Gündoğdu: Taksim’de geçim kaynağı elde etmek isteyenler var

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.