1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE O MÜDÜR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE O MÜDÜR

A+A-

İŞTE O MÜDÜR

İŞTE O MÜDÜR

O MÜDÜRÜN ADI: SELAHATTİN ALDEMİR

‘OLAY MÜDÜR’E GÖREVİ SUİSTİMALDEN HAPİS CEZASI’

SELAHATTİN ALDEMİR, 5 YIL SÜREYLE DENETİM ALTINDA KALACAK!!

 

Değerli Okurlarım; mahkeme kararını açıklamadan önce gelin sizi biraz geriye götüreyim. Yanılmıyorsam 2005 yılının Mart ayıydı. Bizim Selahattin Bey o tarihte, Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü görevini yürütüyordu.  İşte bugün sizlere aktaracağım mahkeme kararı da ta o günlerden adeta ‘geliyorum’ diyordu..

Makamında silahlı saldırıya uğradı!

Selahattin Bey, o gün çok büyük bir tehlike atlattı. Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda görev yapan memur Zekeriya A. görev yerini değiştirdiği iddiasıyla bizim Selahattin Bey’e beylik silahıyla kurşun yağdırdı. Verilmiş sadakası var mıdır bilemem ama Selahattin o gün o saldırıdan yara bile almadan kurtuldu.  Şimdi diyeceksiniz ki; ne alakası var bu olayın Selahattin beyin GÖREVİ SUİSTİMALDEN SUÇUNDAN HAPİS CEZASI ALMASIYLA..

Sevgili okurlarım hemen sadede geliyorum.

Rüşvet çarkı kırılmıştır!!

Gümrük memuru Zekeriya A.  o gün yani eylemi gerçekleştirmeden iki saat önce bir basın toplantısı düzenledi.  Zekeriya A. bence derinlemesine araştırılması gereken bir takım bilgileri gazetecilerle paylaşıp şu düşündürücü ifadeleri kullandı:

‘ARTIK DÜĞMEYE BASIYORUM. GÜMRÜKTE RÜŞVET ÇARKI KIRILMIŞTIR’

İşte bunun üzerine bizim Selahattin Bey hemen açıklama yaptı. ‘Bu tayinde herhangi bir art niyet yoktur’ deyiverdi. Sonuçta memur kendi mesleki yaşamını bitirirken, bizim Selahattin ise birkaç yıl aradan sonra İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü görevine vekâleten atanacak kadar makam kat etti. İstanbul’da da Gaziantep’te olduğu gibi işlerini çok iyi yürüten Selahattin Bey tam ‘Artık bu böyle gider’ demeye hazırlanırken ne yazık ki sıkıntı içerisine düştü.  Artık ‘takdiri ilahi mi’ dersiniz yoksa ‘Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste mi’ dersiniz bilemem ama bizim Selahattin Bey’in başına neredeyse Gaziantep’te ki gibi bir olay geldi.

İddianame düzenlendi

Selahattin Bey, İstanbul’da başmüdürlük görevini vekâleten yürütürken İRFAN YÜCESOY adlı bir gümrük müşavir yardımcısı kendisini ‘görevi suiistimal’ suçlamasıyla savcılığa şikâyet etti.

Gümrük Müşavir Yardımcısı Yücesoy şikâyetinde; “İstanbul Gümrükler Başmüdürlüğü’ne bağlı gümrüklerde yasal çalışma koşulları bulunmadığı halde bir takım şahısların iş takipçiliği yaptığını, ayrıca bu şahısların gümrüklerde birçok yolsuzluk yaptıklarından çalışma ortamının bozulduğunu, bu olayı bir TV kanalıyla paylaşıp usulsüzlükleri haber yaptırdığı için Haydarpaşa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Liman Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği ihracat giriş-çıkış kapı kontrolleri sırasında gümrük muhafaza memurlarınca dövüldüğünü belirtti.

Şikâyeti inceleyen savcılık ise, Gümrük Müşavir Yardımcısı İrfan Yücesoy’un anlattıklarını çok ciddi bularak bizim Selahattin Bey’e 24.04.2009 tarih ve 2009/5737 esas sayılı iddianame hazırlayarak dava açar. Yapılan celselerden sonra, Beyoğlu 9. Asliye Ceza Mahkemesi Selahattin Aldemir ile ilgili kararını ‘YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA’ deyip şöyle açıklar:

SUÇLUSUN!!

“SANIĞIN SUÇLAMALARA KARŞI İNKÂRA YÖNELİK SAVUNMASI MAHKEMEMİZ TARAFINDAN SAMİMİ GÖRÜLMEMİŞ; GÖREVİNİN GEREĞİNİ YAPMAKTA İHMALKÂR DAVRANDIĞI YOLUNDA MAHKEMEMİZDE TAM VE TARAFSIZ BİR KANAAT OLUŞTUĞUNDAN SANIĞIN CEZALANDIRILMASI SONUCUNA VARILMIŞ; ANCAK HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASININ UYGUN OLDUĞU DÜŞÜNÜLEREK AŞAĞIDAKİ HÜKÜM KURULMUŞTUR:”

HÜKÜM:

“SANIĞIN GÖREVİ SIRASINDA İHMALKÂR DAVRANDIĞI MAHKEMEMİZCE SABİT GÖRÜLDÜĞÜNDEN SUÇ KONUSUNA, ÖNEM VE DEĞERİNE SANIĞIN KASTINA VE DİĞER ÖZELLİKLERİNE GÖRE TCK/257/2 MADDE GEREĞİNCE TAKDİREN 6 AY MÜDDETLE HAPSİNE,

TCK 62. MADDE GEREĞİNCE SANIĞIN GEÇMİŞİ, SOSYAL İLİŞKİLERİ FİİLDEN SONRA VE YARGILAMA SÜRECİNDEKİ DAVRANIŞLARI SEBEBİYLE CEZASINDA TAKTİREN 1/6 ORANINDA İNDİRME YAPILARAK 5 AY MÜDDETLE HAPSİNE ANCAK:

CMK 231/5 MADDE GEREĞİNCE HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA,

CMK 231/8 MADDESİ GEREĞİNCE SANIĞIN 5 YIL SÜRE İLE DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASINA,

CMK 231/11 MADDESİ GEREĞİNCE DENETİM SÜRESİ İÇİNDE KASTEN YENİ BİR SUÇ İŞLENMESİ HALİNDE HÜKMÜN AÇIKLANMASINA YA DA YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILARAK YENİ BİR MAHKÛMİYET HÜKMÜNÜN KURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİR”

Sadece suçlu ALDEMİR mi?

Evet, sevgili okurlarım mahkeme heyetinin bizim Selahattin Bey’e verdiği ceza işte böyle.. Ne diyor mahkeme heyeti Selahattin Bey’e?  ‘Sen ne kadar inkâr etsen de ben senin görevini suiistimal ettiğine kanaat getirdim.’

Kime diyor bunu mahkeme heyeti? Bir zamanlar İstanbul Gümrüklerini teslim ettiğimiz Selahattin Aldemir’e..

Ha bu işte yalnız Selahattin Aldemir mi suçludur? Zannetmiyorum ya diğerleri.. Diğerleri de inşallah biran evvel gün yüzüne çıkartılıp, Yüce Türk Adaleti’nin tokadını ensesine yiyecek. Ben ümidimi hiç kaybetmedim. Yeni yazılarımda buluşmak üzere şimdilik sağlıcakla kalın sevgili okurlarım..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum