1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kaçak Seyahat Acentelerine Göz Açtırılmıyor
Kaçak Seyahat Acentelerine Göz Açtırılmıyor

Kaçak Seyahat Acentelerine Göz Açtırılmıyor

Batman'da kaçak seyahat acentelerine yönelik denetim yapıldı.

A+A-

Batman'da kaçak seyahat acentelerine yönelik denetim yapıldı. Denetim İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık Gelir Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü personellerinden oluşan 7 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi.

Denetimi yapılan iş yerlerinin TÜRSAB belgesi, vergi kaydı, vergi levhası ve vergi borcu olup olmadığı incelendi. İnceleme sonunda belgeleri olmayıp yasa dışı olarak uçak bileti satan toplam 23 işyeri tutanakla kapatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, TÜRSAB belgesi olmadan kaçak olarak faaliyette bulunan seyahat acentelerinin tespit amacıyla denetimler gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerin belli aralıklarla daha sıkı şekilde devam edeceğini söyledi.

Müşterilerin yanıltılmaları ve mağdur olmalarına, dolayısıyla ülke turizminin zedelenmesine yol açabilecek olumsuzlukların giderilmesine çalıştıklarını dile getiren Başaran, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kanuni yönden evrak eksiği olmayan acentelerin önünü açmak, acentelerle iş birliği içerisinde çalışmak ve yardımcı olmak, kaçak çalışan acentelerin önüne geçmek için çalışmaların süreceğini anlattı. CİHAN

Kaçak seyahat acentelerine göz açtırılmıyor

Kaçak seyahat acentelerine göz açtırılmıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.