1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçe'nin Çocukları Karadeniz'e Hayran Kaldı
Türkçenin Çocukları Karadenize Hayran Kaldı

Türkçe'nin Çocukları Karadeniz'e Hayran Kaldı

Zonguldak'ta ikincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Derneği(TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen '11.

A+A-

Zonguldak'ta ikincisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Derneği(TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen '11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne sponsor alan firma sahipleri ve yetkililer, Türkçe'nin çocukları ile kahvaltıda bir araya geldi. İşadamlarıyla kahvaltıda sohbet eden yabancı öğrenciler, Karadeniz'e hayran kaldıklarını belirtti.

Dün akşam stadyumda düzenlenen etkinliğin ardından 25 ülkeden gelen 75 öğrenci, sabah kahvaltısında iş adamlarıyla bir araya geldi. Yabancı öğrenci ve sponsor firrma yetkilileri, kahvaltı sırasında sohbet etti. Kahvaltının ardından etkinliğin ana sponsorları Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Velioğlu Şirketler Grubu Başkanı Ümit Velioğlu'na plaketleri, Zonguldak İşadamları Derneği(ZONİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay tarafından takdim edildi. Her iki başkan da öğrencilerin tablet bilgisayarlarını ve saatlerini hediye etti.

Daha sonra platin sponsorlar Emka Çocuk Oyun Parkları Kentsel Mobilyalar Spor Alanları Sahibi Tuncay Karakuş ve Alagözler Şirketler Grubu yetkilileri ile diğer 36 firmaya plaket verildi.

KARADENİZ'E HAYRAN KALDILAR

Bu arada kaldıkları otelin terasından Karadeniz manzarası seyreden yabancı öğrenciler, "Karadeniz'i ilk kez gördük. Çok güzel. Zonguldaklılar da çok misafirperver davrandılar, bizlere sıcaklık gösterdiler. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Güney Afrikalı öğrenciler, Karadeniz'e karşı hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

16 yaşındaki Nijeryalı Lise ikinci sınıf öğrencisi Ndubuısı Akpuru, Türk insanlarını çok sevdiğini söyledi. Gittiği her yerde kendilerine çok iyi davranıldığını belirten Akpuru " Sahneye çıktım, Zonguldak'ı ve insanlarını çok sevdim. Kastamonu ve diğer yerlerde de etkiliğe katıldık. Her yerde insanlar bize çok iyi davrandı. Zonguldak'ın adını daha önce bilmiyordum. Sadece Şanlıurfa ve Trabzon'un adını İstanbul ve Ankara'yı biliyorum. 2 yıldır Türk kolejinde okuyorum. Türkçe kolay bir dil benim için. Türkiye' de üniversite okumayı düşünüyorum" dedi.

Öğrenciler etkinliğin ardından Düzce' de gerçekleştirilecek olan etkinlik için Zonguldak'tan ayrıldılar.


CİHAN

Türkçe'nin çocukları Karadeniz'e hayran kaldı

Türkçe'nin çocukları Karadeniz'e hayran kaldı

Türkçe'nin çocukları Karadeniz'e hayran kaldı

Türkçe'nin çocukları Karadeniz'e hayran kaldı

Türkçe'nin çocukları Karadeniz'e hayran kaldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.