1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kadınlara Etkili İletişim Semineri
Kadınlara Etkili İletişim Semineri

Kadınlara Etkili İletişim Semineri

Etimesgut Belediyesi, ilçedeki kadınlara yönelik ‘İletişim ve Beden Dili” konulu seminer düzenledi.

A+A-

Etimesgut Belediyesi, ilçedeki kadınlara yönelik ‘İletişim ve Beden Dili” konulu seminer düzenledi.

Leyla Okutan tarafından verilen seminere her yaş ve her meslekten Etimesgutlu kadınlar seminere katıldı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in eşi İlknur Demirel de semineri takip eden katılımcılar arasındaydı.
Leyla Okutan, iyi bir iletişim kurmak için bireylerin kendisini yeterliliklerini ve eksiklerini çok iyi bilmesi gerektiğini belirterek, beden dilinin kurulan iletişimi daha etkin hale getireceğini söyledi. İletişimin amacını; ‘sorunlarımızı çözmek, gereksinimlerimizi karşılamak’ şeklinde özetleyen Okutan, "Genelde kendimizi ifade ederken ya saldırgan davranırız ya savunmadayızdır, ya pasif ve etkisizizdir ya da girişken, etkili ve de sorun çözmeye yönelik davranırız." dedi.

Okutan, etkili iletişimin püf noktalarını ve yapılan hataları da şöyle sıraladı: "Etkili iletişim için kendini tanımak, kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek, karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek, empati kurabilmek, hoşgörülü ve önyargısız olmak, eleştirilere karşı açık olmak, beden dili, göz kontağı ve ses tonunu iyi ayarlamak gerekir. İletişimde yapılan hatalar ise emir vermek, tehdit etmek, uyarmak, konuyu saptırmak, isim takmak, sınamak, öğüt vermek, eleştirmek, yargılamak, nutuk çekmek, suçlamak, alay etmektir."

Seminerde, katılımcılar kendilerini tanıtarak iletişim alanında yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar.
CİHAN

Kadınlara etkili iletişim semineri

Kadınlara etkili iletişim semineri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.