1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Naras Barajı, Temmuz Ayının Sonunda Bitirilecek
Naras Barajı, Temmuz Ayının Sonunda Bitirilecek

Naras Barajı, Temmuz Ayının Sonunda Bitirilecek

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılması planlanan ve 71 bin 420 dekar tarım alanının sulanmasını sağlayacak Naras Barajı’nın gövde dolgu çalışmaları başladı.

A+A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılması planlanan ve 71 bin 420 dekar tarım alanının sulanmasını sağlayacak Naras Barajı’nın gövde dolgu çalışmaları başladı. 23 Mayıs 2014’te bitirilmesi planlanan barajın bu yıl 23 Temmuz’a kadar tamamlanacağı belirtildi.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Manavgat’ın 20 kilometre kuzeyinde Naras Deresi üzerinde yapımı devam eden Naras Barajı’nın silindirle sıkıştırılmış beton gövde dolgu çalışmaları başladı. Barajın, derivasyon tüneli, vana odası ulaşım tüneli, gövde sıyırma kazıları ve gövde içerisinde bulunan memba batardosu inşaatı da tamamlandı. Ayrıca rezervuar alanındaki kamulaştırma çalışmalarının yüzde 84’ü bitti.

    Barajın tamamlanması ile Manavgat ovasında toplam 71 bin 420 dekar alan sulanacak, ilçe taşkınlardan korunacak. Ayrıca bu barajla Oymapınar Barajı’ndan ek olarak 20 milyon 800 bin kilowatt saat enerji üretilmesi sağlanacak.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.