1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Nba Yıldızı Enes Kanter, Eski Okulu Samanyolu’nda
Nba Yıldızı Enes Kanter, Eski Okulu Samanyolu’nda

Nba Yıldızı Enes Kanter, Eski Okulu Samanyolu’nda

ABD’nin NBA takımlarından Utah Jazz’da oynayan Türk milli basketbolcu Enes Kanter, bir zamanlar basketbola başladığı Samanyolu Eğitim Kurumları’nda yine basket oynadı.

A+A-

ABD’nin NBA takımlarından Utah Jazz’da oynayan Türk milli basketbolcu Enes Kanter, bir zamanlar basketbola başladığı Samanyolu Eğitim Kurumları’nda yine basket oynadı. Güzel günler yaşadığı okulunu ziyaret eden Kanter, okuldayken basket attığı potasına yine isabetli atışlar yaptı.

Kolejin ana kampüsünde eski takım arkadaşları ve hocaları ile önce kahvaltı yapan NBA yıldızı, ardından öğrenim gördüğü Samanyolu Yüksel Sarıkaya ve Nurettin Topçu İlköğretim okullarını ziyaret etti. Kanter, Kültür Kongre Merkezi'nde öğrenciler ile söyleşide bir araya geldi. Basketbola başladığı okulda kendisine destek verenlere teşekkür eden Kanter, şunları söyledi:

“Draft zamanında bile yaşamadığım duyguyu yaşıyorum. Sanki evime dönmüş gibi mutluyum. Ben bu işe ilk başladığım ortaokul yıllarında basketbolun ‘B’ sini bilmiyordum, turnike atmayı şut atmayı dahi bilmezken beden hocamız Halil hoca ‘yaparsın’ dedi ve ben şu an buradayım, şimdi de inandıktan sonra her şeyin olacağına şahit olduğum için mutluyum.”

TAVSİYELERDE BULUNDU

Geleceğin basketbolcularına tavsiyelerde bulunan Kanter, NBA günlerini de “Yapabilirim inancı her şeyin başı sizler hocalarınızın izlediği yolda devam edin, Los Angeles Lakers’daki ilk maçımı unutamam. 25 bin kişinin önünde oynadığımda heyecandan elim titriyordu bu benim ilk deneyimim.” cümlesiyle dile getirdi.

“Türk Milli Takımı'na çağrıldığınız halde neden gitmediniz” sorusuna NBA’in Türk yıldızı, daha genç olduğunu kendini Amerika’da geliştirip ileride milli takıma daha faydalı olabileceği düşüncesiyle böyle yaptığını söyledi.
Forma numarasının ise annesinin tercihi olduğu sırrını paylaşan Samanyolu’nun NBA’e armağan ettiği yıldız, “Annem bana her zaman hayatta ‘sıfır’ olmak gerektiğini ve kendini öyle görmen lazım dedi ben de bu sırt formasını aldım.” dedi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, daha sonra okulun eski öğrencilerinden Enes Kanter’e plaket takdim etti.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kanter, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Ünlü basketbolcu, okul yıllarında basket attığı potaya da isabetli şutlar göndermeyi de ihmal etmedi. Enes’in basket gösterisi okul öğrencileri tarafından heyecanla takip edildi.
CİHAN

NBA yıldızı Enes Kanter, eski okulu Samanyolu’nda

NBA yıldızı Enes Kanter, eski okulu Samanyolu’nda

NBA yıldızı Enes Kanter, eski okulu Samanyolu’nda

NBA yıldızı Enes Kanter, eski okulu Samanyolu’nda

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.