1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ortaokul Öğrencileri Sbs Öncesi Prova Yaptılar
Ortaokul Öğrencileri Sbs Öncesi Prova Yaptılar

Ortaokul Öğrencileri Sbs Öncesi Prova Yaptılar

Malatya Özel Rahime Batu Ortaokulu tarafından Ortaöğretim Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) hazırlanan 8.

A+A-

Malatya Özel Rahime Batu Ortaokulu tarafından Ortaöğretim Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik kuralların birebir uygulandığı prova yapıldı.


SBS kurallarının geçerli olduğu sınavda, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla içinde kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve peçete bulunan sınav seti verildi. Cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi malzemelerini emanete teslim eden öğrenciler içerde ter dökerken, veliler de okul bahçesinde çocuklarını bekledi.

Okul Müdürü Haşim Tezcan, sınav kaygısını aşmak için böyle bir prova yaptıklarını belirtti. Tezcan, “Bilindiği gibi bu sene mezun olacak 8. Sınıf öğrencilerimiz 6. ve 7. sınıflarda sınava girmediler. Bu yüzden SBS heyecanını yaşamadılar. Bizlerde, bu büyük sınav öncesinde öğrencilerimize MEB’e bağlı bir okulda denemeye alarak heyecanlarını kısmen azaltmaya çalıştık. 'Sınav kaygısı içinde bulunan bir öğrencinin 1 yıllık emeği boşa gidebilir. Bu kaygıyı daha aza indirgemek ve o anı 1 hafta önce yaşamalarını sağlayarak öğrencilerin heyecanını üzerlerinden atmasını amaçladık. Sınava velilerimizi de davet ettik ki, öğrencilerimiz gibi onlarında heyecanını yenmesini istedik. Gerçeğe yakın bir sınav olduğu için öğrencileri ve velileri gelecek haftaki sınava hazırladık. Sınava öğrencilerimizin tamamı katıldı. Öğrenciler, tıpkı gerçek sınav günü gibi velileri tarafından getirildiler. Yanlarında sınav giriş kartı, kalem, silgi ve su dışında her hangi bir araç bulundurmadık. Sınavı, gerçek sınav gibi saat 10:00’da başlattık. Deneme sınavını da, öğrencilerimizin bir çoğunun gerçek sınava gireceği okulda yaptık. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için ciddi bir prova oldu. 8 Haziran’da gerçek sınava girecek bütün öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.