1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. SABIR TESTİSİ ÇATLAMAK ÜZERE...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

SABIR TESTİSİ ÇATLAMAK ÜZERE...

A+A-

SABIR TESTİSİ ÇATLAMAK ÜZERE...

GÖRDÜNÜZ MÜ ASTSUBAYIMIN AİLESİNİN EVİNİ?

İFTİRA, GÜNAHLARIN EN BÜYÜĞÜDÜR!

-33 KONYEYNIRIN SIRRI-

Sabır testisi çatladı çatlayacak. Yaşananlar, görüntüler iç acıtıyor. Yapılanlar öyle alçakça ve kalleşçe ki yürekleri dağlıyor. Önce Hakkari Yüksekova’da başladı kahpelik. Üç tane sırım gibi askerimize, yürekleri yetmediği için arkadan yaklaşan dış güçlerin beslemesi, PKK terör örgütü uşakları acımasızca bastılar tabancalarının tetiklerine.. Korkak köpekler gibi gerçekleştirdikleri eylemde, 3 yiğidimiz adını yine bir şehidimizden alan Cengiz Topel Caddesi'nde şehit düştüler.

Bitmedi o zavallı terör örgütü PKK'nın kahpe militanlarının kalleş eylemleri.. Bu sefer ki hedefleri hamile eşiyle pazara çıkmış bir başka astsubayımızdı. Yine şerefsizce arkadan hem de suratlarında maskeleri ile yanaştılar vatan evladına. Ve yine namussuzca ateşlediler silahlarını. Eşinin üstelik doğuma hazırlanan eşinin yanında şehit ettiler astsubayımı. Dilim sürçüyor konuşamıyorum elim titriyor güçlükle yazıyorum. Bu alçak suikastlara katlanmaya çalışırken, her metresi şehit kanıyla alınmış memleketin topraklarından ne olduğu belirsiz adına Peşmerge Ordusu denilen borazancı takımı bir sözde ordu elini kolunu sallayarak geçiyor.

Ne yapılıyor, ne edilmek isteniyor anlamak mümkün değil! 'Ya sabır' diyerek iç çekiyorum. Sabretmek zorundayız biliyorum. Nasıl başaracağız bilmiyorum ama sabretmek zorundayız. Çünkü biliyoruz ki, bu kanın ardında kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler var. Biliyoruz ki bu kahpe ve şerefsiz kurşunları ülkemizdeki beraberlik ortamını bozmak, Türkiye'yi kaos ortamına sokup ekonomik anlamda zayıflatmak isteyenler var. Sabredeceğiz ama ne zamana kadar işte orasını söyleyemiyorum.

GÖRDÜNÜZ MÜ O EVİ?

Gördünüz değil mi şehidimin Ordu'daki ailesinin evini. Sıva falan yok evin etrafında. Tuğlalar ve kiremitlerle öylesine örülmüş, yalıtımsız evde oturuyor şehidimin ailesi. İçi acıyor insanın o evi gördüğünde.. Tüm acı ve olumsuzluklara karşın devlet son derece kararlı. Açılım sürecini ülkenin refahı ve barış ortamı için devam ettirmek istiyor. Ama birileri var ki, onlar bu barış ortamını çıkarlarına ters düştüğü için hiç mi hiç istemiyor. Kandil bir başka, Kandil'in legal kuruluşu HDP başka ve çocuk katili ayrı ayrı telden çalıp raks etmeye devam ediyorlar. Neyin hesabını yapıyorlar şimdilik onlar biliyorlar.

Sevgili okurlarım şimdi soruyorum sizlere.. Bu ülkede Kürt kökenli yurttaşlarımız devletin en yüksek makamlarına getirilip görev yapmıyorlar mı? Başta İstanbul olmak üzere fabrikalar, işletmeler açıp servetlerinin üzerine servet katmıyorlar mı? Var mı 'Sen Kürtsün' denilip işe alınmayan, okula alınmayan kişiler. Tabiî ki yok.

Sevgili okurlar şehit kanıyla kurulmuş bu vatanın huzurunu bozmaya, geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Kürt olsun, Türk olsun, Çerkez olsun, Alevi olsun, Sünni olsun her kim olursa olsun herkesin aklını başına alması gerekmektedir. Bu ülkede Türk- Kürt evlilikleri, bu evliliklerden bebeler doğmuş artık etle tırnak gibi Anadolu'nun bir parçası olmuşuz. Tüm bu güzellikleri gerçekleştiremeyen ülkelerde neler olduğunu hepimiz görmekteyiz. İşte size Suriye, Mısır ve diğer örnekler. Ama ben ve benim gibi milyonlarca insan bu ülkelerin durumuna düşmeyeceğimizi de çok iyi biliyor.

Sevgili yol arkadaşlarım gelin el ele verelim. Birlik olalım. Düşmanı kendimize güldürmeyip, ekonomide dolu dizgin giden süper bir Türkiye olalım. Gelin böyle davranarak birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan dış mihraklara gerekli cevabı hep birlikte verelim.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN!

İstanbul Gümrükleri'nde bugünlerde 'Çamur At İzi Kalsın' hareketliliği var nasıl mı bakın anlatayım. İstanbul bölge müdürü yaptığı müdür değişikleriyle Halkalı Gümrük Müdürü’nü değiştirdi. Bu değişik sonrası iddiaya göre, bu gümrüğümüzden nemalanan bazı çakallar değişikliği yapan bölge müdürünü karalamaya başladı. Bir yere varırlar mı? Hiç zannetmiyorum. Kimse darılmasın, gücenmesin ama bana göre bu değişiklik çok önce yapılmalıydı. Neden gerekliydi hemen onu da yazmak isterim. Abdullah Soylu'nun Gümrük Muhafaza Genel Müdür Vekili olduğu dönemde Bakan Hayati Yazıcı'nın talimatlarıyla Halkalı Gümrüğü'nde tekstil ithalatlarıyla ilgili operasyon düzenlenir.

Operasyon kapsamında 30 iş takipçisi işadamı, Halkalıda görev yapan 20 personelin ifadesine başvurulur. Bakırköy ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları kapsamında 16 milyon dolarlık tekstil eşyasına el konur. Halkalı Gümrüğü'ndeki bu operasyonda ekipler 73 ithalat işlemi ve 78 Antrepo beyannamesi ile işlemlerin gerçekleştiğini ve muayene işlemlerinin sadece ikisinin Sarı Hat kriteri uygulandığı kalanların kırmızı hat kriterlerin uygulandığını tespit ederler. Şimdi diyeceksiniz ki ' Bu operasyon ne zaman yapıldı?' diye.. 22 Ocak 2014.

Operasyonun yapıldığı tarihten sonra, Halkalı Gümrük Müdürü sekiz buçuk ay görevde kalır. Sonra, sonrası malum. Ne demek istediğim her halde işi bilenler çok iyi anlaşılmıştır. Bu konu ile ilgili bir de dip not koyalım. Abdullah Soylu’nun Genel Müdür Vekili olduğu dönemde Halkalı Müdürü Soylu'ya ekiplerinin yapmış olduğu operasyonla ilgili sitem etmeye kalkmış Soylu'dan da okkalı bir cevap almıştır.

KUDUZ KÖPEK MİSALİ

İstanbul Gümrük Ticaret Bölge Müdürü ile ilgili Ege'de yayın yapan bir gazetede paralelci diye haber yaptırıldığı ortaya çıktı. Bu ısmarlama haberi yaptıranların bir ayağı İzmir'de, bir diğeri de malum İstanbul'da. Ancak İzmir ayağına dikkat çekmek istiyorum. Bence bu işin ardındaki isimler de hemen hemen belli gibi. Kim mi bunlar, bakın bakalım şöyle bir geçmişe İzmir'de hangi gümrük yetkililerine operasyon yapılmış? Hadi şöyle yakın geçmişe şöyle bir gidiverin. Tabiî ki bu operasyonu kimin yaptığını da hatırlatmak gerekli. NEVZAT ER. Ya İstanbul'daki tarla fareleri kim? Onları sizde biliyorsunuz canım cep telefonu aksam parça ithalatı kapsamında kaçakçılık yapanlar, saat, sigara, silah, kumaş, petrol kaçakçıları. Tabi birde bunların kankaları var. Tüm bu kaçakların gümrüklerde yakalanması Şirinevler'deki bazı kurnazların çok zoruna gidiyor. Onun için de kuduz köpek gibi sağa sola saldırıyorlar.

-33 KONTEYNIRIN SIRRI-

Bundan önceki yazımda, Ambarlı Gümrüğü'nde kısaca bahsettiğim konteynırların içinden ne çıktığını sizlere bir güzel anlatayım da sizde duyun. Efendiiim bu konteynırcıkların içindeki beyan asfalt çıkan ise akaryakıt yani kısaca petrol. Peki! Bana mail atan arkadaşlara soruyorum. Hani bu konteynırlar sallanmıştı. Ayıp olmuyor mu beyler. Bu konu daha doğrusu dalavereyle ilgili yakın zamanda araştırma yapıp, işin ardında neler oluğunu sizlere aktaracağım.

AKARYAKITTA ÖNEMLİ ADIM

Akaryakıt kaçakçılığının önüne geçmek için Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli önemli bir adımın arefesinde..

İddiaya göre; akaryakıt antrepoları kaldırılıyor. Doğru mudur bilmiyorum ancak doğruysa kimsenin kuşkusu olmasın Sayın Canikli'nin heykeli dikilir. Ancak şu da unutulmamalı pek tabi. Burası Türkiye. Bir zamanlar AK Parti Grup Başkan Vekili aynı zamanda Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’de akaryakıt kaçakçılığını üzerine gitmiş ama bir adım öteye bile gidememişti.. Yine unutmamalıdır ki, mücadele ettiğiniz akaryakıt kaçakçıları çok büyük bir lobidir. Ne diyeyim gönül ister ki Sayın Canikli başarılı olsun. Olur mu diye bana soracak olursanız. Ben çok zor derim.

Değerli okurlarım sizlere bir sorum olacak;

Kargocu + Gözetim + Tescil  Sizce bu üçgen hangi gümrüktedir?

a)    Erenköy

b)    AHL Kargo

c)     Halkalı

d)    Ambarlı

Ben aslında cevabı biliyorum; herhalde sizlerde tahmin etmişsinizdir!..

- DİKKAT! YAZARDAN FLAŞ NOTLAR -

1-) BEYAN HARİCİ EŞYAYI YAKALADILAR! BAŞTA MÜDÜR OLMAK ÜZERE, ÇALIŞANLAR MÜFETTİŞLİK OLDU. BEKLEYİN!..

2-) İSTANBUL TASİŞ’TEN AYAKKABILAR NASIL UÇTU? BEKLEYİN!..

3-) BURSA’DA ANTİ DAMPİNG VERGİSİNDE BÜYÜK SIKINTI.. ŞİRİNEVLER’DEKİ CAZCI  KARDEŞLER İSE ZORDA BEKLEYİN!..

............................................

Yazarın SON DAKİKA Notudur!

Mersin’de bir gümrüklü antrepodan usulsüz bir şekilde et çıkışı yapıldığı iddia edilmekte.. Bu konuyla ilgili olarak, geniş çaplı araştırmalarım bittiğinde yine ilk olarak sütunlarımda sizlerle paylaşacağım.

-Yazarın Notu-

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri bir İran tırında yaptıkları operasyonla badem kabukları arasında yaklaşık 3 MİLYONLUK yabancı  menşeli sigaralar ele geçirmişlerdir. Bu operasyona emeği geçen tüm personeli buradan yürekten kutlayarak, başarılarının devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum