1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vali Güzeloğlu: Mersin, Gül Üretiminde Türkiye Birincisi
Vali Güzeloğlu: Mersin, Gül Üretiminde Türkiye Birincisi

Vali Güzeloğlu: Mersin, Gül Üretiminde Türkiye Birincisi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirtti.

A+A-

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirtti.

Hasan Basri Güzeloğlu, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Mersin Şubesi’nde çiçekçi esnafıyla bir araya geldi. Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, çiçek ve süs bitkilerinde Mersin’in önemli bir üretici olduğunun altını çizdi. Mersin'de yaklaşık 3 bin 900 dekarlık alanda üretim yapıldığının bilgisini veren Güzeloğlu, ilin
gül üretiminde Türkiye birincisi olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 20 köyde yapılan üretimi uluslararası alanda iddialı bir boyuta taşıma kararlılığında olduklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkenin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz." ifadesini kullandı.

Bunun için Tarım İl Müdürlüğü'nce bir çalışma başlattıklarını anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Hedefimiz sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır. Çünkü çiçekte önemli olan gereklilik, ürünleri hedef pazara en kısa sürede ulaştırmaktır. Üretilen çiçekler Pazartesi günü temeli atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile dünyanın her köşesine ulaşacak ve Mersin çok daha büyük ölçüdeki mezatlar ile ve üretimlerin yapıldığı bir dünya markası olacak. Tüm bunların yanında yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Çiçekçilik Organize Üretim Bölgesi’ni üreticilerimizle paylaşmak amacındayız. Bu konuda potansiyelimiz ve heyecanımız var. Her şeyden önce meseleye sahip çıkan esnaflarımız var."

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ile Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak ise da Vali Güzeloğlu'na esnaflara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.