1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AMBARLI GÜMRÜĞÜ ‘MİS’ GİBİ KOKUYOR!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AMBARLI GÜMRÜĞÜ ‘MİS’ GİBİ KOKUYOR!

A+A-

AMBARLI GÜMRÜĞÜ ‘MİS’ GİBİ KOKUYOR!

15 TEMMUZ VE ASKERİ HAVA LİMANLARI

15 TEMMUZ, ASKER HAVALİMANLARI VE BİZİM GÜMRÜKÇÜLER

VALLAHİ ÇARPACAK SİZİ UZUN ADAM

KİM BU PARFÜM İŞİNİN ÜFÜRÜKÇÜLERİ?

 

Bıkmadan, usanmadan yazacağım o karanlık 15 Temmuz gecesini. Biliyorum rahatsız oluyorsunuz, yağmurlu bir günde soğukta kalmış köpekler gibi korkup tir tir titriyorsunuz ama nafile.. Kusura bakmayın... Sizi korkutmaya devam edeceğim. Sayın büyüklerim de beni dinler dikkate alırlarsa naçizane uyarılarda da bulunacağım.

*******************************************

Sevgili okurlarım, ey değerli devlet büyüklerim. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde devlete karşı yapılan entrikaların çoğu askeri hava limanlarında gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Gözaltına alınan rütbeli subaylar ki buna Genelkurmay Başkanı Sayın Akar’da dâhil askeri havalimanlarına götürülmüşlerdir. Anlayacağınız ya da bana göre FETÖ’ye biat etmiş vatan hainlerinin merkezleri askeri üsler olmuştur. Peki..! Askeri üslerde FETÖ üyesi askerler arasında bu büyük hainlik ve hareketlilik yaşanırken bizim gümrükçü kardeşlerimiz neler yapmıştır?

******************************************

Herkesçe malumdur ki askeri havalimanı da olsa buralarda yurt dışına çıkış yapan askeri personel için gümrük görevlileri görevlendirilir. Hiç düşündünüz mü peki gümrüğün çok saygıdeğer üst düzey görevlileri bu askeri havalimanlarından 15 Temmuz-öncesi ve sonrası kimlerin kanatlanıp yurt dışına gittiğini... Bu konuda araştırma yapıp, bildirdiniz mi araştırmanın sonucunu can siperane FETÖ ile mücadele eden kurumlara… Israrla altını çiziyorum ve eğer böylesi bir araştırma yapılmadıysa hemen işe başlayın. Özellikle ve özellikle de AKINCI ÜSSÜ'nü bir masaya yatırın!

*******************************************

Doğru mudur? Bu sizin yapacağınız araştırmaya bağlı. Bana gelen bilgilere göre o gece ve öncesi ile sonrası Akıncı Üssü'nü kullanan askeri personelin gümrük işlemlerinin 'Beyan Usulü' ile yapıldığı yönünde.

ORTA ANADOLU GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’nün denetimi altındaki Akıncı Üssü'nde o kanlı gecenin bütün işlemleri incelemeye değerdir. Işık tutsun diye yazıyorum size, belki sizler de düşünmüşünüzdür. Örneğin darbe günü askeri üslerde yurt dışı işlemleri yaptıran askerlerin görüntüleri kamera kayıtlarında kabak çiçeği gibi görünüyordur. Ne dersiniz....?

********************************************

Devam edelim bizim Amerikan destekli FETÖ ile ilgili somut değerlendirmelere.. Belki de sizlerde düşünmüşünüzdür 'Yahu bu Fettullah Gülen'in her yerde, her kurumda bir imamı çıktı, Peki gümrükte yok mu?' diye. Merakınızı ben gidereyim sevgili okuyucularım. Kambersiz düğün olur mu? Elbette FETÖ yağlı kapıyı unutmamış! Gümrüklerden sorumlu bir imam atıyı vermiş suyun başına. Ama ne imam? Tanımadığı bürokrat yapmayacağı iş yok.

Sevgili Etki Haberciler iddia odur ki; FETÖ terör örgütünün gümrüklerdeki imamı, eli kanlı örgütün iddianamesinde yazılı. İddianamede önemli sanıklar arasında yer alan D.A.'nın ‘GÜMRÜĞÜN İMAMI’ bilgisi var elimde. D.A.'nın gümrüklerdeki yapılanması da öyle küçümsenecek cinsten değil. Yine Ankara kulislerine göre D.A. gümrüğün bazı üst düzey bürokratlarıyla ahbap-çavuş ilişkisini bayağı geliştirmiş. Örnek mi? Örneğin atamalar...

Söylenen odur ki D.A. atamalar önce bizim imamın elinden geçiyor. O ne diyorsa, hangi ismi hangi gümrüğe yerleştiriyorsa dediği aynen oluyor. İddialar doğru mudur? Şimdilik yorum yok! Zaman ve tabi ki yargı süreci her şeyi ortaya dökecek..

******************************************

15 Temmuz sonrası yaşananlar daha doğrusu terör örgütü üye ve destekçilerine yapılan operasyonlar hep kafamda soru işaretine neden olmuştur. Acaba, acaba gözaltına alınan erkeği, kadını, öğretmeni, bürokratı, askeri, polisi gerçekten de bu hain örgütün üyesi mi diye?... Herhalde benim gibi düşünmüş olacak ki hem Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Sayın Binali Yıldırım hemen olaya el attılar. Binali Bey konuyla ilgili açıklamasında 'Kurunun yanında yaşı yakmayacağız. Çöp ile samanı birbirinden ayıracağız' dedi. Büyük aynı zaman hukuk devletine de bu yakışırdı.

Örneğin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda FETÖ terör örgütü ile bağı olduğu iddia edilen ve açığa alınanlar kendileriyle ilgili suçlamalar boş çıkınca görevlerine dönmeye başladılar. Bu arkadaşlarımın göreve döndüklerine dair gelen haberler inanın en çok beni memnun ediyor.

Ancak ters bir örnek verecek olursak Tekirdağ Bölge Müdürlüğü'nden ihraç edilen M.M.'yi oraya atayan beyzadeler halen görevlerine devam ediyorlar. Onlara ne FETÖ soruşturması, ne de başka bir şey dokunabiliyor. Yalan diyen varsa hodri meydan... Kulağıma gelenler doğruysa yazık. Bakanlıkta bazı üst düzey bürokratlar işi gücü bir kenara iterek açıkta olan adamlarını nasıl kurtarırızın peşine düşmüşler. Eğer gerçekten de böylesi bir olay ortaya çıkartılırsa başta 15 Temmuz gecesi darbecilere göğsünü siper eden şehitlerimiz gücendirir siniz bilginiz ola.. Ha unutmadan birde uzun adam bir çarpar sizi ki işte o zaman görürsünüz anyayı konyayı...

**********************************************

Dedim ya bıkmadan usanmadan yazacağım bu ABD kalkanının ardına sığınmış FETÖ'yü diye. O zaman devam edelim ve önemli bir konuyu daha gündeme getirelim. Biliyorsunuz terör örgütü Fettullahçılara maddi kaynak sağlayan birçok şirkete de operasyonlar yapıldı. Bazı iş adamları tutuklandı bazıları ise 'yandım Allah' diyerek soluğu yurt dışına kaçmakta buldu. Peki...! Kimse merak etmiyor mu Allah aşkına bu iş adamlarının şirketlerinin ithalatları-ihracatları hangi gümrüklerden yapılmış diye. Ya da hangi gümrük müşavirleri ile işleri yoluna koymuşlar, yaptıkları sözde ihracatlar nedeniyle devletten ne kadar vergi iadesi almışlar, özellikle ve özellikle gümrük işlemlerinde hep hangi gümrük memurlarını kullanmışlar.

Gerçekten de merak etmiyor musunuz? Ya İstanbul'da FETÖ ile bağlantılı hangi antrepolar var. Heyyyy! Uyanın beyler vallaha çarpacak sizi uzun adam ....

**********************************************

Bizim meşhurrr Ambarlı Gümrüğü bu günlerde mis gibi kokuyor. Neden mi? Anlatayım da sizde oturduğunuz yerden kokuyu alın. Bir firmanın çakalları pardon yöneticileri Ambarlı Gümrüğü'ne gelerek Ukrayna'ya ‘31 bin kilo kumaş ihracat ediyorum’ diye konteynırını koyar gümrüğe. Oysaki her şeyin tıkırında gittiğini sanan hortumcular İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince adım adım takip edildiklerinin farkında bile değildirler. Ancak tam operasyon şekillenecekken Ambarlıdan uçan bir haber bizim vurguncuları harekete geçirir. Gümrüğe dilekçe ile konteynırlarını çekmek istediklerini söylerler. İşte tam bu aşamada gümrük muhafaza ekipleri devreye girer. Konteynır hemen X-Ray cihazına götürülerek içi taranmaya başlanır. Tarama sonucunda ise firmanın oyunu açığa çıkar. Koca konteynırın içinde az miktarda kumaş çok miktarda ise (70 bin adet) markalı, pahalı parfüm çıkar.

Evet, bugünlerde Ambarlı Gümrüğüne yolunuz düşerse ortalığın mis gibi koktuğunu sizlerde göreceksiniz. Ancak burada parfümlerden çok merak edilen ise konteynırı takip edem gümrük muhafaza ekiplerinin operasyonunu hangi tosun ve tosuncukların uçurduğudur. Siz ne dersiniz bu kişiler gümrük görevlileri olabilir mi?

Sevgi ve sağlıcakla kalın...

YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT

FETÖ'NÜN KRİPTOLU AĞI ByLock'a TAKILAN GÜMRÜK GÖREVLİLERİNİN YENİ LİSTESİ BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum