1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AMBARLI VURGUNU’NDA İKİNCİ PERDE
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AMBARLI VURGUNU’NDA İKİNCİ PERDE

A+A-

AMBARLI VURGUNU’NDA İKİNCİ PERDE

Sevgili www.etkihaber.com okuyucuları; sizlere geçen haftaki yazımda Özal iktidarıyla birlikte tanıştığımız Hayali İhracatın tekrar hortladığını ayrıntılarıyla yazmıştım. Ambarlı Gümrüğü'nde meydana gelen olayda, KİAD Dış Ticaret A.Ş. adlı şirketin plastik kapı ve pencere yerine kağıt peçete göndermek istediğini belgeleriyle sizlere aktarmıştık. Yazımın haber sitemizde yayınlanmasının ardından sağolsun bu ülkenin temiz memurları beni telefon ve faks yağmuruna tuttu.

Meğerse daha önce de yapmışlar!

Medeni cesarete sahip, dürüstçe, alnının akıyla çalışan bu arkadaşlarım olayın boyutunun yalnız bu olayla sınırlı olmadığını da belirtti. İnanın bu kişilerin bana gönderdiği belgeleri görünce şok oldum!. Meğerse Ankara'ya Audi Q 7 jeepleriyle gelip, yapacakları vurgun öncesi bazı bürokratlarla görüşen bu hayali ihracatçıların ilk oyunu değilmiş bu. Devletin kasasına elini uzatan bu kişiler, daha öncede bu dalavereleri çevirirken suçüstü yakalanmışlar.

İstihbarat çalışması yapılmış..

İsterseniz size ilk önce, 2008 yılının 01.11 tarihinde meydana gelen ilk vurgunu anlatarak başlayayım yazıma. Bu tarihte, 8124 sayılı yasa ile İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü bir çalışma yapar. Yapılan araştırma sonucunda, Kiad Dış Ticaret A.Ş.'nin ihracat taahhüdünü kapatmak için konteynırların içerisine örme tişört, pamuklu kadife pantolon, erkek- bayan pantolon ve bayan elbisesi yerine plastik eşya koyacağını belirler.

Konteynırlara el konulur!.

İstihbarat çalışması, Kiad Dış Ticaret A.Ş.'nin GSTU981000-8 nolu konteynırlarının Ambarlı Kumport Limanı'na gelmesiyle birlikte operasyona dönüşür. Görevliler konteynırın orijinal mührünü kırarak, eşya tespitine geçerler. Ama eşyalar ne eşya. Şirketin beyan ettiği tekstil ürünlerinin dışında ne ararsan var bu konteynırda. Yapılan aramada (şimdi sıkı durun) bakın neler bulunur teker teker sayıyorum sizlere.. Plastik lavabo borusu, ekmek koyma kutusu, banyo dolabı, banyo temizlik eşyası, leğen ve plastik mutfak eşyası..

 

Savcıya bildirilir!

Vurgunu ortaya çıkaran İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, durumu hemen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'e bildirir. Savcı gümrük görevlilerine verdiği emirle, eşyaların muhafaza altına alınmasını; el konulmasını; gerekli soruşturmanın yapılarak dosyanın kendisine gönderilmesini ister.  Ve öyle de yapılır.

Şimdi iki sözüm var:

Değerli www.etkihaber.com dostları, vurgunun şekli ötekiyle pek farklı değil!. Ancak durum çok farklı. Şimdi izin verirseniz biraz esip gürleyeyim. Şimdi sormak istiyorum ilgilisine..

1- 2008 yılında KİAD Dış Ticareti A.Ş.'nin gümrük muhafazanın istihbarat raporuyla hakkında hayali ihracattan işlem yapıldığından 5. ve 6. kattaki yetkililerin bilgisi nasıl olmaz?

2- Bu firma, kimin iteklemesi ve verdiği cesaretle olayın üzerinden sadece 1,5 yıl geçmesine karşın tekrar ihracata soyunuyor?

3- Bu ihracatların arkasında olduğu iddia edilen ‘Battal’ adlı kişinin, bu suçtan cezaevine girdiği bilinmiyor muydu?

4- Peki bu Battal hakkında bu kadar iddia varken, İstanbul'daki simit cafede simit yiyecek kadar cesareti olan gümrük yetkilisi bu cesareti nereden buluyor?

5- Yıllar sonra hayali ihracat yeniden hortlarken, bu rezaletten Gümrük Müsteşarlığı'na yeni atanan Sayın müsteşarımızın haberi var mı? Acaba konuyla ilgili dosyayı eline alacak mı?

6- Gümrük Müsteşarlığı'nda bazı firmalarla ilgili özel komisyonlar kurularak araştırmalar yapılırken, birçok yazımda belirttiğim ve haklarında çeşitli iddialar bulunan firmalara yönelik Sayın müsteşar ne gibi işlemler yapmayı düşünüyor ?

Ve son sözüm de şu;

Bu ve bu gibi haklarında yolsuzluk iddiaları olan firmalara eğer dokunulmazsa, bende kamu hizmeti gören bir kişi olarak köşemde ve büyük harflerle, bu işlerde eli-parmağı-kolu-ayağı olan kim varsa açık açık yazacağım. Bu kişileri, en başta ülkenin en yüksek kurumlarına yazılarımla bildireceğim. Hodri meydan!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum