1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ANKARA ANKARA OLALI...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ANKARA ANKARA OLALI...

A+A-

ANKARA ANKARA OLALI...

SAHİ NELER OLUYOR?

HAYVANA TUZAK, İNSANA TUZAK

AÇ SONRA KAPA SONRA BİR DAHA AÇ...

TUZAĞIN ‘15 TEMMUZ HALİ’

 

Madem Ankara'dayız, madem TBMM'nin kapısında girip siyasilerle konuşuyoruz o zaman yazımıza Başkent'te yaşananlarla başlayalım. Durum aynen şudur ki, Ankara, Ankara olalı böylesi bir siyasi hareketlilik yaşanmamıştır. Bir yanda dik duruşu ile kimseye taviz vermeyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümeti, bir yanda AK Parti'yi kurduktan sonra şimdilerde kendi partilerini kurmak isteyen Davutoğlu, Babacan vs. önderliğindeki yeni oluşum, bir yandan da son yerel seçimlerde üç büyük şehrin i belediye başkanlığını alarak ivme kazanan Cumhuriyet Halk Partisi harıl, harıl çalışıyor...

 

HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH!

 

Ara sıra üstü kapalı tehditler, lüks otellerin lobileri, TBMM'deki odalarda, restoranlarda buluşmalar doğal olarak bu buluşmalardan sızan kulis bilgileri havada uçuşuyor. Ülkenin içinde bulunduğu iç ve dış sorunlar, önümüzde bir dağ gibi dururken; ülke siyasetinde yaşanan bu tablo aklı başında, ülkesini sevenler tarafından olumsuz karşılanırken bir kesimde sorunların büyüme nedenini AK Partinin iç ve dış siyasetteki başarısızlığına bağlıyor. Bu kesim çözümünde hükümetin değişmesinde yattığının altını çiziyor. Gidişata bakarak 'Ne olur?' sorusunun yanıtına cevap verecek olursak, ufukta erken seçim görünüyor desek her halde yanılmış olmayız. Hayırlısı...

 

AÇ SONRA KAPA SONRA BİR DAHA AÇ...

 

Evdeki mutfak musluğu gibi... Önce şaşalı bir törenle aç, vatana millete hayırlı olsun de sonra kapat. Sonra... sonra nedeni bendeniz tarafından malum tekrardan aç... Tekirdağ Gümrüğü'nden daha doğrusu Tekirdağ Gümrüğü'ndeki tutarsızlıktan söz etmek istiyorum sizlere.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın taşra teşkilatı kurulmasına ilişkin kararın ekli (Ek1) listesinde belirtilen Tekirdağ Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü 27 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişik 1. sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 465. maddesi ile 509. maddesinin 3. fıkrası c bendi çerçevesinde kapatılmıştı. Neden? Evet....! Neden? Ne oldu..? Sormak isterim bu kapının kapatılması için kimlerden görüş alınmıştır? Mesela...mesela Tekirdağ'da yerleşik hem iktidar hem muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının (STK) ya da Tekirdağ milletvekillerinin görüşleri alınmış mıdır? Hadi şeytanın sor dediğini soralım 'Mesela, mesela Tekirdağ'ın kapılarının örtülmesinde acaba sayın bakana tuzak kurulmuş mudur?' Ya da ya da Tekirdağ kapatılarak, başkalarının ekmeğine önce tereyağ arkadan da bal kaymak sürülmüş müdür? Ekmeği yağlı ballı hale getirilenler kimlerdir? Bunlar ağa mıdır? Bey midir? Ne iş yaparlar? Bak şimdi bende az değilim ha...!

 

PEKİ, SONRA NİYE AÇILDI?

 

Sorularımı çoğaltabilirim ama şimdi nasıl tekrardan açıldığına gelmek istiyorum. Başta Tekirdağ milletvekili TBMM başkanımız Mustafa Şentop hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerin çabaları sivil toplum örgütleri ve bu limanda iş yapan büyük acentelerin çalışması neticesinde bu yanlıştan kısa sürede dönüldü. Bir gazeteci olarak, Cumhurbaşkanlığı tarafından bakanlığa verilen bu kararname yetkileri ince elenip sık dokunmalı ki bu tip yanlışlar olmasın! Ülkenin bu ayak oyunlarına hiç mi hiç ayıracak vakti yok. Ülkenin kapı kapattıracak ve işlerini anlarsınız ya başka kapılardan yaptıracak kişilere tahammülü yok. Hani kapıyı kapatan var ya, hani ürünleri şeylere koyuyor. Yapma.. Bir tokat yersin vallahi o koca kutular kafalarınıza iniverir. Hani ben çok örneğini gördüm de ondan uyarıyım dedim.

 

TUZAK, 15 TEMMUZ VE GÜMRÜKLER

Tuzak ürettiği bir aldatmacadır. Hayvanlara karşı, yok etmek ya da sahip olmak için kurulur. İnsanlara kurulan tuzakla hayvanlara kurulan arasında şekil ve içerik farkı vardır. Tarihte insanın insana kurduğu en önemli tuzaklardan biri Cezar’a Brutus tarafından uygulama yok etme amaçlı suikastı düşünebiliriz. Daha sonra Napolyon'a Josefine tarafından yapılan oyunlar, Nuh Peygambere, Lut Peygambere karısı ve çocukları tarafından hazırlanan tuzaklar. Hristiyan din adamlarının halka ortaçağda uyguladığı tuzaklar. Aile içinde eş ve çocukların kazanç için birbirine tuzakları.

Tuzak bir oyundur. Önce boş inanç ve güven oluşturulur; karşı taraf buna uyarsa etkisizleşir, kandırılır, yok edilir. Bu önemli boş inancı karşı tarafa harika bir etki yaratması gerekir.

YA ÜLKEMİZDEKİ TUZAK?

Bu tuzak en son 15 Temmuz'da hazırlanıp uygulamaya sokulmaya çalışıldı. Boş inanç yurt dışında hazırlandı, yardakçıları yardım etti, uygulamaya sokuldu. Vatandaş boş inançla kandırılarak elindeki avucundaki çalındı. En fazla devlet yönetimini ele geçirmek için devlete kuruldu. Başta Silahlı Kuvvetlere, emniyete, adalete, Milli Eğitim, Sağlık, Siyaset ve ucunda para olan her kamu kurumunda tuzaklar kuruldu, boş inançlar oluşturuldu. Soygun sonucu, silahlı kalkışma yapıldı. Devlet teşkilatı haşhaşiler ile dolduruldu. Minare çalındı, kılıf sığmayınca 15 Temmuz tuzağı halka kuruldu. Devletteki haşhaşiler, her iş yapan vatandaşın yanına tuzak gereği bir soyguncu kan emici monte ederek soyulmaya çalışıldı. Bu hedefini boş inançla üreterek sürdürmeye çalıştı. Boşluk yaratıldı, iş akışını çözmeyen, değerlendirme ve uygulamalar her konuda kaos ve karışıklık yaratarak bu karışıklıkta kamu maliyesi soyulup, bunun az gelip tamamen sisteme hakim olup soymak için 15 Temmuz saldırısını düzenlediler. 12 Eylül ve 15 Temmuz hep boşluk, kaos, anarşi üçgeni ile kaybeden devlet ve vatandaşımız oldu.

PEKİ, ‘GÜMRÜK VE TUZAK’ DERSENİZ?

Gümrükte saldırı ve tuzaklar hep olmuştur. Yöneticilerin kişilik yapılarına göre, bu tuzaklara düşülüp ya da atlatılmıştır. Yönetici kişiliği zayıfsa, korku ile soygun temeli hazırlanmış; yönetici kişiliği kuvvetli ise, kamu ve herkes kazanmıştır, güven ortamı oluşmuştur.

Şimdi ‘gümrükte en son tuzak nerede kuruldu?’ derseniz; Batı Marmara Bölge Müdürlüğü neden kapatıldı-neden açıldı? Bu boşluk, karışıklık yanlışlık ifadeleri bu kapama açma tercihini açıklayamaz.

Tekirdağ’da neler oluyor?

FETÖ örgütünün en çok güvendiği, yönetime el koymak istediği ve başardığı bazı gümrükler var. Bunlardan bir tanesi TEKİRDAĞ. PKK'nın da en çok çöreklenmek istediği Gürbulak, Van, Hakkâri üzerine tercihleri kullanmıştır.

TEKİRDAĞ’DA KAÇ LİMAN VAR?

Tekirdağ'da Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda kaç idare vardır? Burada ‘idare ve kaçak denetimleri ne kadardır?’ Kapatılınca Edirne'den yönetirseniz daha da ırak arka bahçe olur. Sadece Tekirdağ'da kaç liman var diye sorarsanız, dokuz özel liman ve bir TMO iskelesi mevcuttur. Burada işlemler 70 Km. çapında kıyı şeridinde geniş bir alanda yerine getirilir. 5 - 6 yıl öncesine kadar yirmi, otuz kişilik özel seçilmişler grubu ile onlarca sene işletilmeye çalışılmış? Şu anda 180-200 arası çalışanla zorla idare edilmektedir. Tekirdağ Bölge Müdürlüğü FETÖ örgütünün en gözde destekçilerinden biri ile yönetilmiş. Atılınca yerine yeni yönetim getirilmeye çalışılmıştır.

Yeni yönetim bu işi ne kadar yaptı diye sorarsanız, idare ve denetim görevini hiç yapmamış, illegaliteye yolu sonuna kadar açmıştır. Sebebini sorarsanız özel tayinle gelen, meslekten atılıp dönenler, çakılı kadro rotasyon dışı olan eş durumu nedeni ile el değilemeyen önce memurluk yapıp şimdi yöneticilik yapmaya çalışan, illegaliteyi ve firmaları Gürbulak ve doğu kapılarından çağırarak Tekirdağ'a getiren PKK-FETÖ organizasyonu denetim takip görevini yapmayan muhafaza birimi üst yöneticiler.

KAOS HAZIRDIR

Bu ekibi hem dıştan hem içten mevzuat ve boş inançla destekleyen merkez bu durumun sürdürülmesini istemektedir. Yeni yönetici nasıl monte edilecektir? Bu durum bir boz, bir yanlışlık, bir yeniden yap sistemimi olacak kısaca kaos oluşturulması tamamlanmıştır.

FETÖ dönemi sorgulanmış mıdır? Tekirdağ'da atılan imzalar nedir? Bu günden geri 15 Temmuz sonrası neler olmuştur? Hiçbiri sorgulanmamıştır. Gürbulak'tan gelenler ve pasaj eşyacıları yine kazanmıştır. Eski iki yöneticiyi tayin edip davette kaç konteyner illegaliteye işlem yapıldığını saklayamazsınız. Bu daveti gerçekleştirenler halen oradadır. Tekirdağ'da çalınan minare kılıfa sığmamakta, FETÖ öncesi ve sonrası dönem cami ismi silinip, yeniden yazılarak kapatılmaya çalışılmaktadır. Konteynerleri davette iş yapanlar denetim geçirmemiş, görülmemiş, saklanmış ve halen saklanmaya devam edilmektedir.

TUZAĞI KİMLER BOŞA ÇIKARIR?

Bu tuzakları boşa çıkaracak doğru insanlar, vatandaşlar kişilik sahibi yöneticilerdir. Bu tuzakları boşa çıkaran en büyük kişiler peygamberlerdir. İlim ve inançları tam olduğundan bu tuzakları yıkıp geçmekte hep başarılı olmuşlardır. Tuzaklara düşen, boş inanç hikâyelerinden en güzel örnek; krala görünmez elbise diken terzi hikâyesidir. Terzi tuzağı kurmuş; boş inancı oluşturmuş, kralı kandırmış. Halkı kandırmış, korkan halk elbiseyi kabul etmiş! 4-5 yaşında kraldan korkusu olmayan, kralı çıplak gören bir çocuk cesurca "kral çıplak" diyerek tuzağı sonlandırmış. Kendine aşırı güvenen kibirli kral halkın ortasında kandırılmış ve çıplak kalmıştır. İtibarı kaybolmuş, terzi tarafından soyulmuştur.

GÜMRÜK YAKALAMALARI ÜZERİNE..

Anlamakta zorlandığım için yazıyorum.

Türkiye'de kaçakçılık bitti mi? Sınır kapılarımızdan kaçak geçmiyor mu? Kaçakçı tövbe mi etti? Tövbe ettiyse kaçak akaryakıttan otobüsler neden alev alev yanıyor? Hele ki o canlar neden ölüyor alevlerin arasında? Ya piyasalar? Piyasada neden bu kadar kaçak sigara, içki, vitamin hatta dona kadar mal çok? Örneğin İzmir'de en son kaçakçılık operasyonu ne zaman yapıldı? Ya Gürbulak vs. vs.. Sahi neler oluyor?...

 

 

- YAZARDAN SON DAKİKA ANKARA NOTUDUR - 

Bakanlıkta hangi üst düzey bürokrat Berlin’e ticaret müşaviri olarak atanıyor?...

 

- YAZARDAN FLAŞ  İSTANBUL  NOTLARI -

İSTANBUL’DA BEKLENEN OLDU!

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın onayıyla İstanbul Havalimanı’nda gümrük idarelerinde yeni bir yapılanmaya gidiliyor. O yapılanmaların ayrıntılarını onayda olduğu şekilde aktarıyorum:

1-) Hâlihazırda Kargo ve Yolcu İşlemleri İçin Hizmet Veren İstanbul Havalimanı Müdürlüğü’nün Aynı Adla Sadece Kargo İşlemlerinin Yürütülmesi.

2-) İstanbul Hava Limanı Yolcu Salonu’nda Hizmet Vermek İçin İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne Bağlı İstanbul Hava Limanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü Kurulması.

 

- YAZARIN NOTLARI -

 

1-) İzmir’de 'Porselen' İşleri Acaba Nasıl Gidiyor?

2-) 'ARPA'ları kim 'HAM' yaptı?.. 'ARPA' hangi cinsten?.. Yani ekilen mi? Beygirlerin yediği mi yani anlasanıza.. Yoksa insanoğlunun yediği mi?.. 'ARPA'nın üzerinde hangi ülkenin önde geleninin resmi vardı? Mesela Benjamin Franklin'den arpa olur mu? O kadar 'ARPA' nerede yendi? Kaç kişi yedi? 'ARPA'yı beygirler mi, İnsanoğlu mu yedi? 'ARPA'yı kim 'HAM yaptı?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum