1. YAZARLAR

  2. Nazlı TANSALIÇ

  3. ARTIK FAKİR EDEBİYATINI BIRAKALIM..
Nazlı TANSALIÇ

Nazlı TANSALIÇ

Yazarın Tüm Yazıları >

ARTIK FAKİR EDEBİYATINI BIRAKALIM..

A+A-

ARTIK FAKİR EDEBİYATINI BIRAKALIM..

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendi mi konuşuyor ya da bir speechwriter ı mı var bunu bilmiyorum ancak bir taraftan Recep ve Tayyip Beyleri ayırıp ‘Tayyip fakirdi onu severim (severdim)’ diyor; diğer taraftan ‘Recep sonradan görme zengin’ deyip kendisini fakir halkın önderi ilan ediyor.

Peki, bu konuşma metnini dillendiren Kılıçdaroğlu; CHP Başkanı seçildiği genel kurul salonuna 500 TL METRO.....” ( erkeklerin bakım trendi ) marka halk gömleği ile girdiğini unuttu mu acaba?.. Düşünün siz ‘Halkım Ben’ diyeceksiniz ama asgari ücretle çalışan bir vatandaşın neredeyse aylık maaşı kadar bir para verip gömlek giyeceksiniz! Ya giy; ya da yırtık ayakkabı modeli ile kendini acıların çocuğu moduna sokma Sayın Kılıçdaroğlu.

Allah Aşkına bu akılları kım veriyor size? Hakikaten konuşmalarınızı ve tavırlarınızı bir gözden geçirin bakın siz bile şaşıracaksınız sonuca..

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan polemiği..

Bugünlerde de, bir Tevrat konusu var gündemimizde.. Başbakan güzel söylüyor Türkiye’nin İsrail hükümetiyle sorun yaşadığını; İsrail hükümetinin zorbalığına, korsanlığına, hukuk tanımazlığına karşı sesini yükselttiğini belirten sözler sarf ediyor da kendi ülkemizde hakikaten zor günler geçiren vatandaşın sorunları için neden bu denli bir yaklaşım sergilemiyor?. Önce iç siyasette ülke refahı ve ferahı sağlanmalı ki, Sayın Başbakanım kalkıp konuştuğun zaman hakikaten bir anlamı olsun. Yanılıyor muyum sizce?

Ve gelelim lideri değiştiği halde tarzından ödün vermeyen CHP’ye.. Artık kanıksandı. CHP demek, muhalefeti sadece laf kalabalığı ile yapmak demek. Ya da yapıyormuş gibi görünmek demek. CHP’de yeni rüzgârlar hâkim, hızlı bir değişim sürecinden geçtiler ama sadece kılıf değişti anladığım kadarı ile çünkü görüntü farklı, söylemler hep aynı.

Sayın Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Tevrat’ın 6’ncı emrinin ‘Öldürmeyeceksin!’ dediğini hatırlatarak  ‘Başbakan Tevrat’ı iyi biliyor. Tevrat’ın 8’inci emrinin çalmayacaksın; 9’uncu emrinin ise yalan söylemeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin dediğini iyi bilmelidir’ diyor.

Diyor demesine de, peki CHP hangi çözüm yolunu buldu ya da hangi çözüm yolunu halka sundu? Alternatif bir lider olabilmek için hakikaten önce aynaya bakmak gerekir. ‘Sen, neyi, ne kadar iyi yapabiliyorsun ki; yapmadığın, yapamadığın konular üzerine bol bol yorum yapıyorsun’ demezler mi insana ne dersiniz?…….

Dünyanın şımarık çocuğu İSRAİL yine durmadı!!

 

Öncelikle İsrail’in yaptığı insanlık dışı hareketi kınıyorum. Çünkü bir milleti açık cezaevinde kendi dilediğin gibi hapsedemezsin. Özgürlüğü var gibi görünen ama her hakkına tecavüz edilen bir ülke konumunda şu an Filistin!!

Bunu İsrail hangi hakla yapabiliyor? Kim ya da kimler buna izin veriyor? Burada amaç ne? Yeni bir Ortadoğu için, bu insanlara göz göre göre zulmetmeye kimler nasıl göz yumabiliyor? Ve bu yaşananlara seyirci kalan o adalet duygusu çok olan Avrupa ülkeleri neden bu olayı görmezlikten geliyor? Hani insan hakları? Bu mu onların gelişmişliği, farklılığı?

Yazık çok yazık…

…….

Gündem o kadar sıcak ki, Türkiye’de gündem durulmuyor!. Evet, birileri gönüllü oldu konteynırlarla Filistin Halkına yardım için yola çıktı ve sonrasında 9 Türk hayatını kaybetti kendini bilmez, kendini dünyanın hâkimi gören Amerika’nın şımarık çocuğu İsrail yüzünden.. Bu gergin olan ilişkileri daha da gerdi ve İsrail’in taktiği belli vur-kaç yapıyor sonrasında da göstermelik iyiyi oynuyor. O zaman da herkes dünü unutup, o an için yapılan iyiliği görmeye başlıyor.

 

Türkiye hem dış, hem de iç siyasette sürekli sorunlar yaşıyor. Daha kendi içinde çözüm bulamayan bir ülke nasıl olurda dik bir duruş sergileyebilir?

Önce iç siyasette yaşanan polemiklerden uzak, ülkenin geleceğine dair büyük adımlar atmalı; sonra bunu dış siyasete yansıtabilmeli ki o zaman söylenen her sözün büyük anlamı olsun. Bu da sayın devlet büyüklerine bizden bir nasihat olsun!!

Günün Sözü:

“ADALET İLE ZULÜM BİR YERDE BARINMAZ!”

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum