1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BANKER DEĞİL BÜROKRAT!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BANKER DEĞİL BÜROKRAT!!

A+A-

BANKER DEĞİL BÜROKRAT

BÜROKRATIN KISKANDIRAN MAL VARLIĞI

BİRİNCİ DERECE BÜROKRATIN BİRİNCİ DERECE MAL VARLIĞI(!)

GÜMRÜK TEŞKİLATI, BÜROKRATININ KISKANDIRAN MAL VARLIĞINI KONUŞUYOR!!

MAL VARLIĞI İNCELENEN KALBURÜSTÜ BÜROKRATIN DOSYASININ NEDENSE ZAMAN AŞIMINA UĞRATILDIĞI GÖRÜLDÜ. DURUM BÖYLE OLUNCA DA YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE CESARETLE GİDEN www.etkihaber.com GÖZÜPEK YAZARI AYKUT ONUR KALAYCI KALBURÜSTÜ BÜROKRATIN PEŞİNE DÜŞTÜ.

Değerli Okuyucularım; sizlere bu yazımda oldukça dikkatinizi çekecek bir soruşturma dosyasını daha ayrıntılarıyla yazacağım. Tabiî ki yine devletin müfettişlerinin yazdığı raporlar ışığım olacak. O beyaz sayfalarda ne yazıyorsa, sizlere aynen aktaracağım. Sevgili Okuyucularım; bu yazımın konusu Gümrük Müsteşarlığının Milyoner Bürokratıyla İlgili. Milyoner diyorum çünkü yazımı okudukça sizde bana hak vereceksiniz. Asgari ücretin 666 TL olduğu günümüzde, devletin bir bürokratının nasıl böylesi bir mal varlığına sahip olduğuna eminim sizlerde oldukça şaşıracaksınız!!

'Yürü Ya Kulum' demiş Allah bu bürokrata.. Adeta gökten indirmişte indirmiş. Allah daha çok versin, kıskananların da gözü çıksın ama bu kadar da olmaz ki!. Bu bürokratın neleri var neleri… İkisi dubleks olmak üzere 5 evi, İzmir'in cennet köşelerinden Foça'da sayısız çeşitli metrekarelerde arsaları, 1985 yılında yapılan bir tespitle 20 bin SFR para yine 1999 yılında müfettişlerce belirlenen 72 bin Alman markı, 1986 yılında 20 bin 750 TL'ye 'sattım' diye belirttiği Mercedes otomobili var. Tabiî ki bunlar sadece bilinenler. Yani devletin müfettişlerinin raporlarında yazılı o kişinin mal varlığını gösteren bilgiler.

Şimdi diyeceksiniz ki; 'Kardeşim devlet bu kadar mal varlığı olan bürokratına nereden buldun?' diye de sormuştur. Elbette sormuş!! Şimdi ikinci sorunuz geliyor kulağıma; 'Sorduktan sonra da gerekeni yapmıştır!' İşte burada size üzülerek kocaman bir 'HAYIR' cevabı veriyorum. Milyoner bürokrat hakkında soruşturma raporu hazırlayan müfettişler, bu bürokratın mal varlığındaki artışın şüpheli olduğunu raporlarında ısrarla belirtmelerine rağmen bu kişi hakkında gereken yapılmamış, mal varlığı zaman aşımına uğratılmıştır.

Elinizi vicdanınız koyun değerli okuyucularım. İnsanların yıllarca çalışıp emekli olduktan sonra bile başını sokacak bir ev alamadığı bir dönemde, bu devlet görevlisi eşek yüküyle para kazanmış. Bu bürokrat, aslında hala eski görevine dönmek için mahkeme kapılarını aşındıran bir isim. Teşkilat onu yakından tanır. Son dönemlerde bu milyoner bürokratın adı, ünlü bir hayali ihracatçının dosyalarıyla tekrar gündeme geldi. Gazetelerin birinci sayfalarına da manşet oldu.

Şimdi ise bu bürokrat yeni ayak oyunları peşinde.. Gümrük Müsteşarlığı'nda edebiyle çalışan görevlileri, kendince hayali senaryolarla karalamak istiyor. İstanbul ve Ankara'daki gümrük birimlerinde çalışan -bizce de isimleri bilinen- bazı kişileri yanına alarak başlıyor hayali suçlamalara.. Kimini rüşvet almakla kimini görevini suiistimal etmekle suçluyor. Sevgili okuyucularım; deveye sormuşlar ‘neren eğri?’ diye; o da ‘nerem doğru ki!’ demiş. Şimdi bende bu bürokrata diyorum ki, Neren Doğru?!. Yandaşlarınla beraber 'Çamur at izi kalsın' politikanız sizi ne kadar avutur?

Sevgili okuyucularım; bu bürokrat zamanında beni de yanılttı. Kendisinin doğru dürüst bir kimliği olduğunu zannetmiştim. Ama yanılmışım. Hata kula mahsus. Bu bürokratla ilgili yazılarıma ilerideki günlerde detaylarıyla devam edeceğim. Hoşça kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.