1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BAŞBAKAN KONUŞUYOR!
BAŞBAKAN KONUŞUYOR!

BAŞBAKAN KONUŞUYOR!

Başbakan Erdoğan'dan 'sözleşmeli' müjdesi!..

A+A-

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor...

Başbakan Erdoğan "Dik dur eğilme bu millet seninle" tezahüratlarıyla kürsüye çıktı. Erdoğan, konuşmasına bir süre başlayamadı. Tezahüratın bitmesinin ardından konuşan Erdoğan okullarda tablet dağıtımına başlanacağını, 46 branşta 600 engelli öğretmen alacaklarını, sözleşmeli personeli devlet memurluğu kadrosuna alacaklarını ifade etti. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından  önemli satır başları şöyle:

Vatandaşlarımızın önemli kesimini ilgilendiren bazı müjdeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Fatih Projesi hızla devam ediyor. Öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayar ihalelesi için ön yeterlilik belgelerini dün aldık. 10 milyon tabletle ilgili önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu ihaleyi kazanacak firmalara, yerli AR-GE şartını getiriyoruz. Bu firmalar 3 yıl içinde Türkiye'de yatırım yapacaklar ve üretime başlayacaklar.

Eğitimde devrim niteliğindeki bu gelişmenin velilerimize öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. GEçtiğimiz Şubat ayında engelli öğretmen kardeşlerimizin de öğretmen olabilmelerinin önünü açmıştık. Altyapı oluşturuldu bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 günü elektronik ortamda başvurular alınacak ve 600 engelli öğretmen alımı için ilk adımı atıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.

Geliyorum çok daha geniş kesimleri etkileyen düzenlemeye. Kamudaki bir kısım sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçilmesine imkan sağlıyoruz. Bugün itibariyle geçmişte görevde olan 650 sayılı kanunun 4 ve maddelerine göre çalışan personel, belediye kanununa bağlı çalışan sözleşmeli personel ve sağlık personeli olarak çalışan sözleşmeliler devlet kadrosuna geçecek. Bununla ilgili yasal düzenlemeyi kısa bir sürede bitireceğiz. 94 bin kişiyi kadroya geçireceğiz.

Geride bıraktığımız hafta çok büyük bri teveccühle karşılaştığımız bir hafta oldu. Akdeniz Oyunları için yaptığımız 800 milyon liralık  bir adımın açılışını gerçekleştirdik. 17. Akdeniz Oyunları'nın açılışını gerçekleştirdik. ( Grup toplantısını takip eden Tarsus'tan gelen partililerin tezahüratları üzerine )İnşallah Tarsus'tan çok farklı bir ışık bekliyoruz. AK Parti'nin ampülünü Tarsus'ta da yakacaksınız ben buna inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.