1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BÖYLE KAÇAKÇILIK 'UMMA'ZSINIZ!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BÖYLE KAÇAKÇILIK 'UMMA'ZSINIZ!!

A+A-

BÖYLE KAÇAKÇILIK 'UMMA'ZSINIZ!..

AKARYAKITTAN DA 'UMMAN' ÇIKTI!

ÇAY KAÇAKÇILIĞI'NDA ADI GEÇEN GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜR VEKİLİ UMMAN HAMİTOĞULLARI'NIN AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI OLAYINDAN DA SORUŞTURMA GEÇİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI.

GÜMRÜK TEŞKİLATI'NIN VEKİL GENEL MÜDÜRÜ HAMİTOĞULLARI'NIN KOMEDİ FİLMLERİNE KONU OLABİLECEK BİR YÖNTEMLE YAPILMAK İSTENEN KAÇAKÇILIK OLAYI HAKKINDA SORUŞTURMA YAPILDIĞI BELİRLENDİ. KAÇAKÇILARIN DİLUCU KAPISINDAN, KAPISI GEÇİŞE KAPALI OLAN NAHÇIVAN'A TONLARCA AKARYAKIT GÖNDERMİŞ GİBİ YAPIP; 3.706.200. KG'LIK 978.195.403.988 TL DEĞERİNDEKİ AKARYAKITI YURT İÇİNDEKİ BAZI BAYİLERE SATTIKLARI ANLAŞILDI.

GÜMRÜĞÜN HAKKINDA ENÇOK SORUŞTURMA AÇILAN BÜROKRATI UMMAN HAMİTOĞULLARI'NIN BU OLAYDAN DOLAYI TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNCE İFADELERİNİN ALINDIĞI, OLAYLA İLGİLİ KAÇAKÇILAR HAKKINDA 7 AYRI BAŞSAVCILIĞA RAPOR GÖNDERİMLDİĞİ, AYRICA KONUNUN MASAK'A DA İLETİLDİĞİ BELİRLENDİ.

Sevgili okuyucularım; her yazımda diyorum ama yine de tekrarlamak istiyorum. Amacım kimseyi karalamak ya da kimseyi zan altında bırakmak değil!.. Yazılarımı yazarken inanın yanlış bir şey yazmamak için soruşturma raporlarını en az iki defa okuyorum. Çoğu zaman da düşünüyorum kendi kendime. Şunu bütün samimiyetimle, altını çizerek söylemek istiyorum. Kesinlikle dürüst, işini, vatanını seven gümrükçüyle işim yok!! Ben mahkeme de değilim. Kimse hakkında doğal olarak hüküm de veremem. Amacım sadece olanı biteni olduğu gibi yazmak. Yazmayıp bazılarının ekmeğini de yağ sürdürecek değilim. Elimde bilgi, belge olduktan sonra tabiî ki yazacağım.

Bu yazımda size daha önce vergisi yüzde 145 olan kaçak çay olayından soruşturma geçiren Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamitoğulları'nın adının karıştığı çok önemli bir başka soruşturmayı aktaracağım. Soruşturmanın konusu devletimizin yıllardır kanayan yarası olan, 2003 yılından buyana özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerine gittiği, TBMM'de mücadelesi için komisyon oluşturulan akaryakıt kaçakçılığı..

Olayımıza gelince; Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın biri başmüfettiş 3 görevlisiyle hazırlanan raporuna göre her şey kapısı iç savaş nedeniyle kapalı olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne birçok akaryakıt firmasının neden ısrarla motorin gönderdiğinin merak edilmesiyle başlar. Dışişleri Bakanlığı'nın kapısın kapalı olduğuna dair bütün kurumlara yazı göndermesine karşın Gümrük Müsteşarlığı'nın hala ihracata onay vermesi Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı harekete geçirir. Başkanlık üç müfettişini görevlendirerek, olayın üzerine gitmeye başlar. Müfettişler ilk etapta kapısı kapalı olan Dilucu Sınır Kapısı'ndan Nahçıvan'a 'akaryakıt gönderdim' diyen şirketlerin peşine düşer. Yapılan araştırmada bu şirketlerin Mersin, İskenderun,. Hatay Dörtyol, Gaziantep, Artvin Hopa, Samsun ve Iğdır'da faaliyet gösterdikleri belirlenir.

Şirketlerin gümrük beyannamelerinde incelemeler yapan müfettişler devletin kasasını milyonlarca TL zarara uğratan kaçakçılık olayını ortaya çıkarır. Yapılan incelemelerde, Dilucu Kapısı'nın kapalı olduğu iki aylık süreç içerisinde adı evraklarda yazılı birçok şirketin ihraç kaydıyla düşük vergiyle aldıkları, 3.706.200. Kg., 978.195.403.988 TL değerinde motorini Nahçıvan'a ihraç etmiş gibi gösterip yurt içindeki akaryakıt bayilerine sattıkları anlaşıldı. Müfettişler raporlarında, oldukça ilginç ancak önemli bir olaya dikkat çekti. Kapısı kapalı olan ihracata devam diyen merkezdeki yani Gümrük Müsteşarlığı'ndaki bazı yetkililerin de bu kaçakçılık olayında ihmallerinin olduğunu belirtti.

Müfettişler o dönemin Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı şimdi ise halen aktif görevde olan Genel Müdür Vekili Umman Hamitoğulları'nın yargılanmasını ayrıca Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini ister. Ancak başta Gümrük Müsteşarlığı çalışanları olmak üzere herkes Umman Hamitoğulları'nın yargılanacağı veya hiç olmazsa savcıya gidip ifade vereceğini beklerken, her taşın altından çıkan Umman Hamitoğulları adeta yüksekten düşen kedi misali dört ayağının üzerine düşer.

Çünkü devletin milyonlarca TL zarara uğratıldığı akaryakıt kaçakçılığı dosyası zaman aşımına uğratılmıştır. Yani atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiştir. Akaryakıt Kaçakçılığından elde edilen haksız kazanç, tüyü bitmemiş yetimin boğazından geçecek lokma birilerine peşkeş çekilmiştir. Yukarıda da dedim ya sevgili okuyucularım; ben ne hâkim, ne savcı, ne de mahkemeyim. Bu yazdıklarımın hepsi devletin resmi raporlarından. Ben olanı aynen yazıyorum karar kamuoyunun. Hepinizin sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Tokat Reşadiye’de yaşanan terörist saldırısı sonrası 7 canımızı kaybettik!! Başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’mizin başı sağolsun!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.