1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BU DA MÜDÜR, BU DA GÜMRÜK GÖREVLİSİ!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BU DA MÜDÜR, BU DA GÜMRÜK GÖREVLİSİ!!

A+A-

6 Milyon Dolarlık Vurgunu Bayan Müdirenin Dikkati Önledi!

BUGÜNKÜ YAZIM HELAL SÜT EMMİŞLERE..

“BU DA MÜDÜR, BU DA GÜMRÜK GÖREVLİSİ!!”

DİKKATLİ MÜDÜR, DEVLETİN 6 MİLYON DOLARINI KAÇAKÇIYA KAPTIRMADI!!

Değerli www.etkihaber.com  okuyucuları Karaköy’de özel faturalarla yapılan vurgun iddialarını anlattığım son yazımı hatırlarsanız ya da tekrar gözden geçirirseniz şöyle bitirmiştim.

 ‘Ümitsizliğe sakın kapılmayın! Başta da dediğim gibi, sizlere üzerinden bal damlayan köşelerde yazmak isterdim ama manzara bu. Peki ümitsizliğe kapılacak mıyız? Tabii ki kocaman bir ‘HAYIR’. Çünkü, TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR. BU DEVLET İÇERİSİNDE HELAL SÜT İÇMİŞLERİN SAYISI İÇMEYENLERDEN DAHA FAZLADIR!!” 

Hatırladınız sanırım değil mi sevgili okurlarım. Evet bu yazımda sizlere helal süt içmişlerden bahsedeceğim. İşini kutsal ve namusu olarak gören binlerce gümrük çalışanlarından biri olan bir müdürden. Bir bayan müdürden..

“İşi namusu olmuş!”

Adını yazmayacağım bilen biliyor zaten ama öğrendiğim kadarıyla da çevresine ‘Ben işimi yaptım’ diyebilecek kadar da mütevazı bir insan.  Neyse biz gelin bu helal süt içmiş müdirenin ne yaptığına bakalım.. Müdire Hanım, bir süre önce Haydarpaşa Gümrük Sahasına gelen ve muhteviyatı belgelerde ceviz ve badem yağı olarak belirtilen konteynırları gelen bir ihbar doğrultusunda yakın takibe aldırır. İddiaya göre, ortada müthiş bir kaçakçılık söz konusudur.

Bayan müdiremiz hemen olaya el atar!. Aman sakın yanlış anlamayın; olayı bazı meslektaşları gibi kapatmak veya nemalanmak için değil devletin kasasına uzanmış kötü niyetli elleri kırmak için. Müdire Hanımın emriyle konteynırlar içerisindeki gümrüğe badem ve ceviz yağı olarak beyan edilen 6 Milyon Dolar değerindeki ürünlerden numune alınır.

Yağ yerine bakın ne koymuşlar!!

Bu numuneler, gümrük laboratuarında sıkı bir tahlile tabi tutulur. Ve sonunda bir rapor düzenlenir. İşte bu raporda, bahse konu bidonların içerisinde ceviz ve badem yağının olmadığı aksine bidonlarda (büyük harflerlede yazayım da iyice okuyun) bildiğimiz ‘SU’ olduğunu belirtilir!!!

Böylece iki konteynır içerisinde toplam 538 plastik bidonların bulunduğu eşyalara yetkililerce el konur. Olaya adı karışan firmanın Konya’daki fabrikası ile İzmir’deki merkezi ve depoları gümrük görevlilerince inceleme altına alınır. İncelemeler sonucu tam anlamıyla bir felakettir. Gümrük sahasında ele geçirilen bidonlar gibi, depolarda da yüzlerce bidon olduğu görülür. Prosedür gereği bu bidonlar da tahlile gönderilir..

Sonuç tabii ki kimseyi şaşırtmaz!!. Çünkü aynı gümrük sahasında olduğu gibi bu bidonların hepsinde de ceviz ve badem yağı değil su olduğu ortaya çıkar! Olaya adı karışanlarla ilgili olarak evrak ve şahıslar ilgili savcılığa intikal ettirilir.

Böylesi dikkatli ve görevine bağlı bir gümrük müdürü olmasa idi, 6 MİLYON DOLARLIK İHRACATIN KDV’Sİ DE KAÇAKÇININ CEBİNE GİRECEKTİ.. Gümrükte hep kötü işler olmuyor ya.. Bir evvelki yazımızda büyük harflerle yazdığımız gibi:

“Ümitsizliğe sakın ola kapılmayın! TÜRKİYE CUMHURİYETİ, GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR. BU DEVLET İÇERİSİNDE HELAL SÜT İÇMİŞLERİN SAYISI İÇMEYENLERDEN DAHA FAZLADIR.  Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

YAZARIN NOTU: Kötü örnekler gibi böylesi dikkatli, işini namusu olarak gören memur, amir, müdür kim varsa; bu köşede onlara sıkça yer vereceğim. Yer vereceğim ki namussuzlara örnek olsun!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.