1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ÇARPICI RAPORUN SONU
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ÇARPICI RAPORUN SONU

A+A-

-ÇARPICI RAPORUN SONU-

HABUR İDDİALARINA CEVAP

BİZİM AMERİKALI DÖNDÜ!..

Değerli okurlarım; bildiğiniz üzere İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı’nca yürütülen halihazırda devam eden son yılların en büyükdahilde işleme ile yapılan hayali ihracatının rapora bağlanması için 1148 tape çözümlerine ait dvd ve konu ile ilgili olarak İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış oldukları çalışmaları içeren soruşturmayla ilgili gümrük teftiş kurulunca hazırlanan bilirkişi raporunun son bölümünü yani sonuç kısmını aşağıda sizlere aktarmaya başlıyorum.

‘Rapordan Çarpıcı Bölümler – 7’

İş bu raporumuzda izah edilen durumlar karşısında;

1-)

  1. Kaçakçılık örgütünün liderleri/yöneticileri B. H. A., Ş. İ., A. P., P. B., İ. E. ve N. L.
  2. Örgütü menşe saptırması sonucu yurda kaçak olarak soktuğu kumaşları yurt içinde dağıtımı, alım satımını yapan/kaçakçılık örgütü üyelerine yurt dışından kaçak mal getirmeleri için sipariş veren A. T., B. B. ve Y. Ş.
  3. Bi-Fa Tekstil firmasının göstermelik temsile yetkili ortağı ve B. H. A.’un şoförü örgüt üyesi N. İ.
  4. Örgütün gümrük işlemlerini yürüten A. U. ve Ö. U.,
  5. Son zamanlarda örgüt Lideri B. H. A. ile birlikte aynı yöntemi izleyerek menşe saptırması yapmak amacıyla Almanya ve Bulgaristan’a kumaş gönderdiği anlaşılan F.İ.,
  6. Konuşmalardan boyahanesi olduğu ve bu boyahane üzerinden menşe saptırması yaptığı anlaşılan E. A.
  7. B. H. A. ve Ş. İ.’in ortağı ve örgüt yöneticisi 2. Sınıf Emniyet Müdürü H. A.,
  8. Almanya’da yerleşik Müller&Amp; Söhne Homefasion GMBH Co, KG firmasının sahibi Liberman adlı şahıs,

Haklarında kaçakçılık suçu işlemek amacıyla örgüt kurduklarından/suç işlemek amacıyla örgüte üye olduklarından/örgüt faaliyet ve eylemlerine iştirak ettiklerinden 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 3/2’üncü maddesinde tanımlanan suç fiilini işlemleri nedeniyle aynı madde delaletiyle –fiiller bir örgütün faaliyeti çerçevesinde organize bir şekilde işlendiğinden – 4/1’inci maddesi ve aynı Kanunun 4/5’inci maddesi delaletiyle Türk Ceza Kanunu’nun “Evrakta Sahtekârlık” hükümleri çerçevesinde TAKİBATTA BULUNULMASI,

2-)

  1. Yapılan teknik/fiziki takipler neticesinde kaçakçılık suçu işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım ettikleri ve ayrıca 5607 sayılı Kanunda tanımlana suçların işlenmesine kasten göz yumarak kaçakçılık suçunun işlenmesine sebebiyet verdikleri değerlendirilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Z. A., Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili N. A., Müsteşar Danışmanı ve Daire Başkanı R. I., menşe dairesi sorumlusu Daire Başkanı E. E. ve menşe dairesinde çalışan Gümrük Uzmanı A. Ç. haklarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 220/7. Maddesi ile 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 4/6’ıncı maddesi çerçevesinde TAKİBATTA BULUNULMASI;
  2. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun kapsamında değerlendirilen suç ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Z. A. hakkında takibat yapılabilmesi bakımından 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 17. Maddesi uyarınca izin alınması gerektiği,

3-) Orta Anadolu Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdür Vekili M. I. Ankara Gümrük Müdürü T. B. ve Halkalı Gümrük Müdürü İ. Ş. haklarında kaçakçılık suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri ve kaçakçılığa sebebiyet verdikleri yönünde yeterli kanaat elde edilememekle birlikte durumlarının bir kez de Savcılık Makamınca değerlendirilmesi gerektiği,

4-) 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 13’üncü maddesi uyarınca kaçakçılığa konu eşyalara ilişkin olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun eşya ve kazanç müsaderesine ilişkin hükümlerinin uygulanması, keza 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 13/1-b bendi gereğince kaçakçılıkta kullanılan taşıma araçlarının da müsadere edilmesi gerektiği,

Mütalaasıyla düzenlenen (196) sayfa ve (17) ekten oluşan her sayfası ve ekleri Müfettişliğin () numaralı mührü ile mühürlenen iş bu Bilirkişi Raporunun aslı ve ekleri ile birlikte gereğinin tayin ve takdiri için Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na tevdi edilmiştir.

İstanbul; … / 06 / 2012

Peki, ‘Bu rapor sonrasında ne mi oldu?’ derseniz sevgili okurlarım, onu da hemen kısaca açıklayalım: Müsteşarın yargılanması için bakanın izin vermediği ve müsteşar yardımcısı vekilinin de bu göreve asaleten atandığı; aslında bunlar 17 Aralık Operasyonu’ndan önce paralel yapının varlığına varılmadan yapılanlardır! Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır ancak anlamayanlar içinse daha açık bir şekilde ilerleyen günlerde yine köşemde anlatmaya çalışacağım.

HABUR MAİLLERİ

Haburla ilgili tarafıma gönderilen maillerden ikisinin çarpıcı bölümlerini aktarmak istiyorum.

Bundan önceki yazımda M.S.O. diye yazdığımız şahsın bana göndermiş olduğu mailinde,“HABUR gibi yoğun bir yerde her aracın tamamen aranamayacağını tahmin ediyorsunuzdur, Habur’da köprüde sadece bu bölge araçları tamamen aranır. Irak ve yabancı plakalı araçlara sadece normal muayene yapılır. İhbar veya kuvvetli şüphe yoksa eğer, benim olayımda İngiliz plakalı içinde aile olan ve saklanmış vaziyette olan bir durumdur. Yazınızda belirtmiş olduğunuz 650 karton sigarayla ilgili iddialarla ise hiçbir alakam yoktur.” diyor! Bende gazetecilik ahlak ve etiği açısından bu mailin bir bölümünü burada aktardım; takdiri siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

Gelelim 2. Mailimize..

İ.A. diye adı geçen şahsın tarafıma göndermiş olduğu mailde de, kendisiyle ilgili daha öncede Bimere isimsiz mail atıldığını, bu konuyla ilgili başmüdür yardımcısı M.A.’nın ifadesini aldığını, soruşturma neticesinde uyarı veya başka cezalar almadığını belirtmiş. Bana bu iki şahısla ilgili bir takım iddiaları taşıyan kişilere, bu iki maille ilgili olarak söyleyecekleri var ise onlara da sütunlarım açıktır. Duyurulur. Tabii yoksa da bu yaptıkları iftiradan öteye geçemez!!

YAZARIN NOTLARI

1-)  Ambarlı Gümrüğü’ne yapılmak istenen bir ihracatta markalı eşyalara el konulduğu ve soruşturmanın yoğun bir şekilde devam ettiği bilgisine ulaştım.

2-)  Son yazımda AHL Kargo Gümrüğü’ne yapılan ihbardan söz etmiştim. Gereği için teftiş kurulunun harekete geçtiğini de öğrenmiş bulunmaktayım.

3-) Gümrükte üst düzeydeki kişinin yakınının kankası ABD’den döndü, bana neler neler anlattı bir bilseniz dudağınız uçuklar ama kısa bir ipucu size, bu şahıs hangi gümrük müdürleriyle çalıştıklarını ve hangi muayene memurlarını istedikleri yerlere tayin ettiklerinden bahsetti..

4-) Bundan önceki yazımda adı geçen eski muayene memuru A.K. ile ilgili bir takım mail atanlara sesleniyorum; bana somut bilgi ve belgeler ile ulaşın!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum