1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DEMEK Kİ YAKALANIYORMUŞ!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DEMEK Kİ YAKALANIYORMUŞ!

A+A-

DEMEK Kİ YAKALANIYORMUŞ!

 

Köşemde hep okuyorsunuz. 'Polis şu kadar kokain yakaladı, bu kadar eroin yakaladı' diye. Bir taze haberde gümrüklerden vereyim.

İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ekiplerince, çıkış ülkesi Ekvator olan Laust Maersk isimli gemiyle Bulgaristan ülkesine gitmek üzere transit olarak Ambarlı Limanı’na gelen 21343100IM096219 sayılı özet beyan muhteviyatı 22140 kilo yeşil muz beyanlı MMAU1005491 numaralı konteynırda yapılan X-ray taramasında konteynırın soğutucu bölümünde Kokain olduğu düşünülen 34 paket içerisindeki 39866 gram maddelere el konuldu.

 

Olay tabii sıcak, soruşturma halen devam ettiği için şimdilik bu kadar.

 

Buradan emeği geçen İstanbul Bölge Müdürlüğü, Ambarlı Gümrük Müdürü ve çalışanlarını, Kaçakçılık İstihbaratta görev yapan amirinden memuruna kadar herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

 

ARI MAYA UÇTUUUUU...!

 

Pazar yerinde aldım haberi. Tam Ankara'nın ortasında. ‘Domates kaça, kabak kaça’ diye bakıp fileyi doldurmaya çalışırken bakanlıktan bir dost kesiverdi önümü.

 

“Nasılsın, iyi misin?” vs. derken “Senin Arı Maya uçtu” dedi. “Ama Arı Maya'yı göndermek o kadar da kolay olmadı” diye de ekledi..

 

“Nasıl yani?” deyince dökülüverdi pazarın ortasında..

 

“Senin 'Arı Maya' yazından sonra Sarp Gümrüğü'nde sinirler keman yayı gibi gerildi. ‘Aman düzenimiz deşifre oldu' diye panik üzerine panik, stres üzerine stres yaşandı. Arı Maya adeta yaşama küstü. Önceleri Arı Maya'nın 'AGA'sı bal getiren arısına sahip çıktı. 'Yedirtmem kimselere seni' dedi. Ancak gel gör ki, Ankara'da yani bizim koca bakanlıkta kimin odasına girsem önünde senin yazı.

Ee bakan ile üst düzey yöneticilerimiz de yaşananların detaylarını öğrenince bizim Arı Maya'nın 'AGA'sı bal tutan arısının kafasını kesiverdi. Yerine de başka birini görevlendirdi. Ancak 'Arı Maya'nın görüntüleri de varmış!

 

Yani uçarken, yani çiçeklerden 'BAL' toplarken. Anladığım kadarıyla bu görüntüler için 'AGA' bir şey yapmamış. Ancak bizim bakanlıkta bu işin tüm çıplaklığı ile ortaya dökülmesi isteniyor. Neyse ben kaçıyorum. 5 liraya domat nereden buldun? Hadi ben gidiyorum. Ayda bir iki buluşalım yav.. Selamlar ev halkına'..”

 

NOT: 'İsimler bende saklı kalsın. Tabii 'Bal' toplama görüntüleri de! Ama önümüzdeki yazılarımda biraz uyku kaçıracak cinsten. Yüce devleti soyanı ben çırılçıplak bırakırım. Bilginize…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum