1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DUYGUSAL İŞLER BUNLAR DUYGUSALLLLL
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DUYGUSAL İŞLER BUNLAR DUYGUSALLLLL

A+A-

DUYGUSAL İŞLER BUNLAR TAMAMEN DUYGUSALLL

 

EMEĞİNİZE SAĞLIK, ALLAH RAZI OLSUN!..

 

Ülkemde kaçakçılık operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Kaçakçı kaçağını ülkeye sokmak için yılan gibi kabuk değiştiriyor, bukalemun gibi renkten renge giriyor. Kaçakçı türlü türlü yollara ve bazı zamanlarda kamu görevlilerini de kendine paravan yapıp, işine devam ederken; çoğunlukla da anasından helal süt emmiş, kalbi vatan ve bu millet için atan devletin kolluk görevlilerini karşısında buluyor.

 

İÇ ACITAN GÖRÜNTÜLER

Bazen içimizi acıtan görüntüler yayınlanıyor. Tıpkı İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın Bursa Gemlik Limanı'nda 373 Kilo Saf Kokain Operasyonu’nundaki görüntülerde olduğu gibi.. Kaçağı önlemekle görevli gümrüğün içerisine polis arabaları giriyor, konteynerler açılıyor, esrar değil, eroin değil tam 373 Kilo Eroine el konuluyor.

Dedim ya anasının ak sütü helal olan kolluk görevlileri de var kaçağın kaçakçının karşısında 'Elhamdülillah'. Hani gecesi-gündüzü olmayanlardan, yetimin, fakirin, fukaranın, öksüzün, şehit evladının kursağından geçecek lokmaya göz dikmeyenlerden söz ediyorum.

 

BAKIN SİZE BİR ÖRNEK VEREYİM..

Bakın size taze, sıcak bir örnek vereyim. Yer Kocaeli Gümrüğü. Kaçakçı ülkeyi soyacak ya iş başında. Ama karşısında vatanın evlatları var nasıl mı?

Bakalım şimdi detaylara..

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin operasyonları, bizim SİHALAR gibi hız kesmeden devam ediyor.

 

KOCAELİ'NDE EŞYAYI KİM ZIPLATTI?

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin operasyonları hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılının Mart ayında kaleme aldığım Beyaz Rusya’dan Haydarpaşa Limanı’na gelen beyanı pelet (bir yakıt türü) olan eşyayı görevliler X-Ray sevk etmelerine rağmen beyan harici bir şey bulunmaz ve bahse konu eşya Gebze Gümrüğü’ne transit edilir.

Eşya Sarı Hat’tan Kırmızıya çevrilmesine rağmen olumsuz bir durum görülmemesi üzerine bizim eşya zıplayarak firmanın deposuna girer ve olayı Haydarpaşa’dan itibaren yakın takibine alan Kocaeli Gümrük Muhafaza Ekipleri firmanın deposuna baskın verir. Tam tamına 100.000 Paket Sigara yakalarlar.

Ekipler Mayıs ayında Kocaeli'de Limanda 4 (dört) konteyneri yakın takibe alırlar; gönderici firması Yong import an export ithalatçı firması N…… hediyelik eşya bujiteri dış ticaret limited şirketi olan ve beyan sahibi T.. global gümrük lojistik danışmanlık ve dış ticaret şirketi gözüken serbest dolaşıma muhteviyatı dört konteynerden fiziki inceleme sonucunda beyan harici 197 bin 548 adet oyuncak 2bin 592 adet fan 28.800 adet lazer 578 adet kaliteli gözlük 2 bin 464 adet marka çanta 7 bin 950 adet top 8 bin 690 adet oyun seti toplamda 7 kalem gümrüklenmiş değeri 21.54.966.69 TL’lik kaçak eşya ele geçirilir.

Yurda kaçak olarak sokulmak istenen ürünlerin tamamında insan sağlığına etki eden yani cilt kanserine neden olan malzemelerden yapıldığı anlaşılır.

 

HA ŞİMDİ GELELİM İŞİN SAZ ÇALMA KISMINA..

Biliyorum yazımın bu bölümü okuyucularım tarafından oldukça beğeniliyor. O zaman aynen ara başlıktaki gibi şimdi gelelim işin saz çalma kısmına. Ben çalayım Ankara'dakiler olmak üzere bazı yetkililer duysun sazın sesini..

Şimdi açık seçik soruyorum:

-Hiçbir kaçakçı bir yerlerden 'OKEY' yani 'OLUR' almadan bu eşyayı Kocaeli Limanı'na getirmez. Eğer o kaçakçı 'OKEY' almadan o kadar malı Kocaeli Limanı'na getirirse ona ya kaçakçı denmez ya da acemi kaçakçı denir.

-Hiçbir kaçakçı karşısındaki yetkiliden, görevliden ya da adı neyse;

'SALLARIZ, 'GEREĞİNİ YAPARIZ', 'EMRİN OLUR' sözünü duymadan o kadar malı Kocaeli Gümrüğü’ne getirmez. Eğer getirirse o kaçakçıya aptal kaçakçı denir. Kaçakçılık yapan bir kişi aptal olmadığına göre, o kaçakçıya birileri 'SALLARIZ, 'GEREĞİNİ YAPARIZ', 'EMRİN OLUR' demeden kaçakçı kılını kıpırdatmaz.

-Peki hal böyleyken o mal nasıl gelmiştir Kocaeli Limanı’na 'SALLARIZ, 'GEREĞİNİ YAPARIZ', 'EMRİN OLUR' denildiği için.

 

Kısacası Kocaeli Limanı’ndaki bu iş tamamen DUYGUSAL haberiniz ola! Operasyona emeği geçen tüm personelinin ellerinize emeklerinize sağlık Allah Razı Olsun!...

 

-YAZARDAN SON DAKİKA SICAK NOT-

 

Gözüm kulağım MERSİN’de…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
123 Yorum