1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Gıda boyası denilen ürün ‘Kaçak Et’ çıktı!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Gıda boyası denilen ürün ‘Kaçak Et’ çıktı!

A+A-

-ÇEŞME’DE TONLARCA KAÇAK ET OPERASYONU-

ÇEŞME’DE TIRLAR DOLUSU KAÇAK ET YAKALANDI

GIDA BOYASI DENİLEN ÜRÜN ‘KAÇAK ET’ ÇIKTI!

KAÇAK ETİ GETİREN FİRMA İSTANBUL’DA YERLEŞİK

KAÇAKÇILIĞA ADI KARIŞAN MEMURLAR İTALYA'YA KAÇMIŞ! 

İSTANBULLUNUN GÖZLÜĞÜNE ŞOK OPERASYON

 

Sevgili okurlarım, bu haftaki yazımın ana konusu Türkiye ve İzmir’in gözde turizm merkezi Çeşme’den. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Çeşme'de bir haftadır değme film senaryolarını aratmayan önemli mi önemli bir operasyon yaşanıyor.

Ancak tatil cennetinde ortaya çıkarılan bu milyonlarca liralık operasyonun yankıları Başkent Ankara, İstanbul, Antalya hatta yurtdışına bile uzanmış durumda.. Gümrüklerde operasyon olunca da takdir edersiniz ki sizlere bu operasyonu ilk duyuracak olan yine her zamanki gibi bendeniz olacak!

10 TIR DOLUSU HEM DE TONLARCA

İsterseniz fazla ağız jimnastiği yapmadan Türkiye'nin gündemine oturacağını zannettiğim bu önemli olaya hemen giriş yapalım. Evet, sevgili okurlarım gerçektende bugünlerde Çeşme'de başlatılan ancak kısa sürede Ankara, İstanbul, Antalya hatta ucu yurt dışına uzanan bir soruşturma yürütülüyor. Çeşme Limanı'nda yapılan operasyonda inanmayacaksınız ama tam 10 tır yani 10 konteyner dolusu kaçak et yakalandı. Etlerin bir bölümünün ise iç piyasada, İzmir'de satıldığı iddia edildi.

ETLER İTALYA’DAN YÜKLENDİ

Sevgili Etki Haber dostları iddiaya göre; tonlarca kaçak et operasyonu süreci şöyle başladı; Bir ihbarı değerlendiren Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ekipleri İtalya’nın Trieste Limanı'ndan Çeşme Limanı'na tırlar içerisinde konteynırlarla kaçak et getirileceği bilgisini aldı. Çeşme limanında önlemlerini alan ekipler İtalya’dan gelecek gemiyi beklemeye başladı. Söz konusu gemi önceki gün Çeşme Limanı'na yanaşarak yükünü boşaltmaya başladı.

ETLERE EL KONULDU!

İzmir ve Antalya’daki bazı turist işletmelere getirildiği iddia edilen 10 konteynır ete gemiden indirilir indirilmez el konuldu. Yapılan incelemede yükün tümünün gümrük belgelerinde gıda boyası olarak yazdığı belirlendi. Ancak savcılık izniyle açılan 10 konteynırda tonlarca et olduğu görüldü. Etlerin ne eti kalitesinin belirlenmesi için olay yerine veteriner ve tarım ve hayvancılık il müdürlüğü görevlilerinin de çağrıldığı iddia edildi.

FİLM BAŞLIYOR...

Tonlarca ete el konurken, olayla ilgili hem Ege Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü hem de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çok yönlü soruşturma başlatıldı. Başlatılmasına başlatıldı ama gelişmeler bununla sınırlı kalmadı. Etlere Çeşme Limanı'nda el konulduktan sonra o gümrükte çalışan bazı memur veya memurların işe gelmedikleri görüldü. Memurlara ne telefon ne de oturdukları adreslerde ulaşılabilindi.

MEMURLAR İTALYA'YA KAÇMIŞ İDDİASI

Yapılan tüm aramalara karşın bulunamayan memur veya memurların bir süre sonra İtalya'ya kaçtığı öğrenildi. Güler misiniz? Ağlar mısınız? Sevgili okurlar kararı siz verin ama kaçakçılık olayı ile bağlantısı olan memurların aynı saatlerde bir başka gemiyle İtalya'nin Trieste kentine kaçtıkları belirlendi. Kaçak et skandalı ile ilgili olarak gümrük içerisinde yaşananlar kısa sürede ard arda patlamaya başladı. Memurların İtalya'ya kaçmasının ardından bu sefer de operasyon kapsamında olayda ihmalleri görülen Çeşme Gümrük Müdürü ile Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amiri görevlerinden alınıp İzmir'e merkeze çekildi. 

ETLERİ GETİREN FİRMA İSTANBUL’DA YERLEŞİK

Kaçak etleri getiren firmanın İstanbul’da faaliyet gösterdiği firmanın İstanbul gümrüklerinde son zamanlarda yapılan başarılı operasyonlar nedeniyle  Çeşme Gümrüğü'nü tercih ettiği de tarafıma ulaşan bilgiler iddialar arasında…

Değerli okurlarım bu son derece ciddi operasyon ile ilgili gelişmelere diğer yazılarımda da geniş yer vereceğim bilginize.

İSTANBULLULARIN GÖZÜNE ŞENLİK GELDİ

İstanbul Gümrükleri'nde de şaşalı bir çalışma var bugünlerde. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Ekipleri, Doğubeyazıt’tan kargo ile gelen piyasada tanınmış bir markanın kaçak  dört milyonluk gözlüklerine  operasyon düzenlediler. Balya, balya, koli, koli gözlüklere el konulurken olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldı. Bu operasyon ile ilgili ufacık bir sorum var ilgililere.. Cevaplar ya da hiç olmazsa düşünürlerse çok mutlu olurum. Sormak istiyorum şimdi sizlere peki bu gözlükler Doğubeyazıt’a nereden gelmiştir? Benim duyumum aynen şöyle: İRAN BANDAR ABBAS Limanı’ndan yüklendiği… Şimdilik bu kadar değerli okurlarım. Sevgi ve sağlıcakla kalın ..

            - YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT -                    

SARP’TAN HABER VAR!

Tarafıma gönderilen mektupta, fotoğraflı bilgiler-belgeler mevcut! Yeni yazımı bekleyin! Çok yakında...

YAZAR NOTU

-  Gürbulak-Sarp-Türközü Gümrükleri ile ilgili duyum;

Yakın bir tarihte bu gümrüklerle ilgili olarak araştırma ve inceleme başlatılabilir. Başta dedik ya duyum diye, eee sizleri fazla merakta da bırakmayalım; müfettişler kapınızı ansızın çalabilirler benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum