1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI’NDAKİ ATAMALAR VE İSTANBUL!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI’NDAKİ ATAMALAR VE İSTANBUL!

A+A-

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI’NDAKİ ATAMALAR VE İSTANBUL!

Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yılda bulunduğu yerde süresi dolan personelinin tayinini gerçekleştirdi.

Ancak bu yılın bir farkı vardı. Bu fark; Atama ve Yükselme Yönetmeliği’nde yapılan bir değişiklikle bazı müdürlerin yerlerinin değiştirilmesi..

Her yıl bir sürü dedikoduya neden olan atamalarda bu yıl özellikle dürüst, çalışkan ve namuslu bir Personel Dairesi Başkanı’nın olması, kendisinin herkese eşit mesafede durması ve de makamının kapılarının herkese açık olması dedikoduların önüne geçmiştir. Bahsettiğim isim Abdullah Soylu’dur!

Tabii burada tüm atamalardan bahsedemeyeceğim. Sadece bir iki atamayı sizlere kısaca aktarmak istiyorum.

Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nde Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürü olarak, son yıllarda uyuşturucu yakalamalarında büyük mesafe alan Sıtkı Cengiz’in İstanbul’a atanmasının da yerinde bir karar olduğu düşüncesindeyim.

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim Konya Gümrük Müdürü de, eşinin Ankara’da görev yapmasına rağmen bazı eski siyasileri devreye sokmak suretiyle İstanbul’a tayin olmak istemiş ancak atanması uygun görülmemişti. Allah aşkına eşin Ankara’dayken senin İstanbul’da işin ne? Yoksa söylendiği gibi, bu İstanbul’un taşı toprağı gerçekten de altın mı?...

Birde unutmadan, şu meşhur Ataköy Konakları’nda oturan bir gümrük müdürü vardı ya; onu da tayin komisyonu Eskişehir’e müdür yapmış!. Hadi hayırlısı..

Ayrıca Gümrük Müsteşarlığı’nın içerisinde bir bayan dolaşıyor ki; bu bayan bazı gümrük görevlilerinin tayinini durdurmak için sağı solu ziyaret edip, kendine gizemli bir hava vermek suretiyle ‘Şu müsteşarı tanırım, bu bakanı tanırım’ söylemleriyle görevlilere kendinin nüfuzlu bir kişi olduğunu anlatmakta..

Değerli okurlarım, birde geçmişte Gümrük Müsteşarlığı’nda bir hoca türemişti. Adı Erdal mıydı neydi!. Kendisi çat kapı müsteşarın yanında, çat kapı Gümrükler Genel Müdürünün ve Gümrük Muhafaza Genel Müdürünün yanındaydı!..

Türkiye’nin tanınmış bir dergisinin ‘Elinde Çanta Gümrük Müsteşarlığı’nda Garip Bir Adam’ başlıklı yazısı üzerine, hoca bir anda yok oluvermişti. Sakın bu bayanın akıbeti de, bu hoca gibi olmasın!. Benden yetkililere buradan hatırlatması..

Biz şimdi gelelim İstanbul Gümrüklerine..

İstanbul’un büyük bir gümrüğüyle ilgili olarak, elimde çok önemli bir belge var. Bu belgenin de araştırma ve incelemesini bitirdikten sonra, yine bu sütunlara taşıyacağım. Belki okurlarım belgeyi merak ediyordur. Yakın tarihimizde Gebze Gümrüğü’nde ortaya çıkartılan S…A Kimya A.Ş.’ye ait özel benzin kaçakçılığı da ufak bir belgeyle ortaya çıkartılmıştı ancak daha sonra olay büyüdü büyüdü ve o dönemdeki müsteşarı götürdü, başmüdürü götürdü, diğer yetkilileri götürdü. Hatta ve hatta rüşvet iddiasıyla o dönemin bakanının kardeşine kadar bu iş uzadı. Ama işin aslı çok farklıydı!! İlerleyen günlerde bu konuyu tekrar ayrıntıları bir şekilde işlemeye başlayacağım.

Belki şuanda yetkililer dikkate almayabilir ama elimdeki belge yukarıda bahsettiğim olay gibi yakın bir tarihte büyüyüp gündemin tam ortasına oturabilir!

Birde dürüst ve namuslu Gümrük Muhafaza Müdürü İhsan Yertutan, hangi gerekçeyle Haydarpaşa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nden alındı?.. Yoksa Kaçakçılık-İstihbarat konusunda oldukça deneyimli bir müdür olan İhsan Bey, birilerinin ayağına mı bastı?.

Halkalı Gümrüğü’nde görevli bir muayene memuru, diğer önemli gümrüklerdeki muayene memurlarını -bağ evi mi yoksa dağ evi midir bilmem-toplar Sirkeci’de tren istasyonunun yanındaki arkadaşlarından da bir kısmını davet ederek toplantı yapar!! Herhalde toplantının konusu, Sirkeci’deki gizemli trafiği çözmek olsa gerek!!..

Değerli okurlarım; benim bir oğlum var adı da Bülent değil! İstanbul Teftişinde görevli olan o müfettişe buradan sesleniyorum: Benim bu Bülent’le bir alakam yok; boşu boşuna kendini yorma; zaman kaybetme sonra üzülürsün!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.