1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'HAYDARPAŞA DUMAN ALTI'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'HAYDARPAŞA DUMAN ALTI'

A+A-

HAYDARPAŞA DUMAN ALTI

KAÇAK SİGARANIN ADRESİ ‘HAYDARPAŞA’

KAÇAK SİGARA HAYDARPAŞA'DAN TÜTÜYOR!

-HAYDARPAŞA SİGARA ÜSSÜ-

YAPMAYIN ETMEYİN YETKİLİLER

 

Kıymetli okurlarım, hepinize kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Umarım Ramazan ayınız bereket ve huzur içerisinde geçiyor, her şey gönlünüzce oluyordur. Sevgili okurlar, beni az çok tanıdıysanız emin olmadığım bir konu hakkında kesinlikle ahkâm kesmediğimi hele hele bir belgeye dayanmayan bilgileri haberleştirmediğimi, köşe yazısı yapmadığımı bilirsiniz. Ama arkasında olduğum bir konu hakkında da sonuna kadar gittiğimi takip etmişsinizdir. Bu duyarlılığımla ilgili olarak size örneğimi son yazımı göstererek sunabilirim. Ne demiştim son yazımda ‘İSTANBUL’UN KAÇAK SİGARA BARONLARI’.. Haksız mıydım? Elbette hayır! Düşünün sözde her yeri inceden inceye kontrol altındaki Haydarpaşa Gümrüğü’ne içi tıka basa kaçak sigara dolu beş tane konteynır iniyor, bu konteynırlar nasıl bir gücün girişimiyse artık o stratejik gümrükten kozadan çıkan kelebek misali uçmaya başlıyor. Skandal ancak namuslu bir memurun dikkati sonucu üç tane konteynırın uçması önleniyor ama ikisi uçup gitmiş!.. Ve kaçak sigaralara el konuluyor.

ŞİMDİ DE DİYORUM Kİ…

Aynı konuya yani Haydardaşa Gümrüğü ve kaçak sigara sarmalına bu yazımda da devam etmek istiyorum. Yazımın başlığı da okuduğunuz gibi 'HAYDARPAŞA KAÇAK SİGARA ÜSSÜ' Diyeceksiniz ki 'iddialı bir başlık'.. Evet, son derece iddialıyım. Kaçak sigaranın üssü Haydarpaşa Gümrüğü'dür ve ne yazıktır ki, kaçak sigara baronları bu gümrüğü etkisi altına, üzülerek yazıyorum ki kendi yönetimleri altına almışlardır. Bakın daha yeni hem de yepyeni bir olay size. Bir iki hafta önce oldu bu olay.

Haydarpaşa Gümrüğü’ne konteynır içerisinde kaçak sigaralar iner. Konteynır gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra çıkış kapısına doğru yönlendirilir. Ama baronun unuttuğu bir şey vardır. POLİS.. İstanbul KOM Şubesi yükü durdurur, içini açar ve ne görsün ki.. Konteynır ağzına kadar kaçak sigara doludur. Sevgili okurlar, uzman olmanıza gerek yok. Sizde düşünün lütfen.. İçi kaçak sigara dolu koca konteynır içeriden yardım alınmazsa kapıya yönlendirilir mi? Hadi düşünün lütfen...

DİYECEKSİNİZ Kİ NEDEN?

Peki, kaçak sigarayı bu limana çeken şey nedir? Ya da sigara baronu neden Haydarpaşa Gümrüğü'ne çöreklenmiştir? Hemen açıklayayım sevgili okurlarım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Haydarpaşa Gümrüğü'nde Ambarlı Gümrüğü'nde olduğu gibi bir kayıt sistemi yoktur. Başta Mersin Gümrüğü olmak üzere, diğer gümrüklerden 'Mahrece İade' edilen konteynırlar tekrar ülkemize girer. G.T.İ.P’te oynanarak ülkemize sokulan eşyalar ne yazıktır ki zehirli oyuncaklar, sanayi tipi eldivenler, ocak vs.yi sayabiliriz. Yine Yunanistan örneğinde olduğu gibi, Çin menşeli kumaşlar Avrupalı olarak bu gümrük limanlarına iner.

SON DAKİKA.. SON DAKİKA.. SON DAKİKA..

Sevgili okurlarım, yazımı yazarken aldığım bir istihbarat gerçekten flaş bir haber değerinde. İstanbul Gümrükleri'nde şu saat itibariyle kritik değişikliklere gidildi. Örneğin hani şu kaçak sigaranın üssü dediğimiz ya da kaçak sigara baronlarının çöreklendiği dediğimiz Haydarpaşa Gümrüğü'nde müdür yerinden alınarak, Karaköy Gümrüğü'nde görevlendirildi. Eğer müdürü yerinden eden olay yakalanan kaçak sigaralarsa şunu da sormadan edemiyor insan.

Kardeşim bu gümrükte görev zafiyeti varsa bunun tek suçlusu müdür mü? Peki, yok mu müdür yardımcısı, amiri memuru bu işin? Yok mu 'Buradan kuş uçmaz' diyen gümrük muhafazanın bir arızası?.. Şişşşttt yok mu? Yazacağım önümüzdeki süreçte çok yazacağım daha....

YAPMAYIN BUNU ASLA YAPMAYIN!

Evet..! FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmeli. Bu terör örgütünün bir daha kanlı darbe yapacak kadar güçlenmesinin önü kesilmeli, yöneticileri yakalanmalı, örgütün başı ABD'den getirilmeli.. Ama şu asla ve asla yapılmamalı!  İnsanlar özellikle de kamu da çalışanlar sorgusuz sualsiz kapının önüne konulup mağdur edilmemeli. Evlatlarının ekmeği ile oynanılmamalı. Bakın bana gelen onlarca mailden sadece birini aktaracağım size. Görün insanlar hiç bir suçları yokken nasıl gelecekleri karartılıyor. Nasıl mağdur ediliyor. Yapmayın.. Yazıktır.. Günahtır.. 

İŞTE O SATIRLAR:

Merhaba Aykut Bey... Eski bir Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanı olarak yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Eski çalışan derken emekli ya da yaşlı bir insan değilim. Henüz 30'lu yaşların başındayken bir iftira neticesi bakanlıktan ihraç edilmiş, masum, ömrü hayatında FETÖ'nün semtinden geçmemiş. Devletine ve teşkilatına şerefiyle memuriyet görevini yerine getirmiş bir personeldim. Ben Temmuz 2016 da bakanlıkça, sonrasında 1 Eylül 2016 KHK'sıyla ihraç edildim. Bu tarihten itibaren hakkımda soruşturma-kovuşturma da olmadı. CİMER, BİMER ve bakanlığa defalarca itiraz dilekçesi yazdı. FETÖ terör örgütüyle hiç bir ilişkim olmadığını bu yapıya mensup kişilerin kamuda kolaylıkla iş bulup sınavları kazandıkları dönemlerde girdiğim birçok sınavdan elendiğimi belirttim. Ama dilekçelerimin hiç bir dikkate alınmadı.

ALNIM AÇIK BAŞIM DİK

FETÖ ile mücadele bir memleket meselesi ancak bizim bakanlığımızda bu iş tamamen sulandırılmış durumda. Bir vatan evladını, masum olduğunu aylardır haykıran çalışanınızı ekmeğinden etmek nasıl bir vicdandır. Beceriksiz ve tamamen art niyetli bürokratların yüzünden memurluk yapamıyorum. Arkadaşlarımın gözyaşlarıyla uğurlandığım kurumuma başım dik alnım açık şekilde döneceğimden hiç şüphem yok. Bakanlıktaki koordinasyon ve yönetim hataları yüzünden yapılan yanlışlıklara, hatalı uygulamalara yer verdiğiniz yazılarınızın hiç olmazsa bir tanesini kurumda yapılan yanlış ihraçlara ayırabilirsiniz. Dosyalarında yok, yok denilecek adamlar tekrar göreve dönerlerken, bu kişiler adamını bulup koltuklarına otururlarken ben ve benim gibi masumlar aylardır sebepsiz bir şekilde birilerinin keyfini ve akıllarına gelirsek adaleti uygulamalarını bekliyoruz. Mektubuma cevap vereceğiniz ve yaşadığım haksızlığa sessiz kalmayacağınız kanaatindeyim. Umarım yanılmam..

.............................................................................

-YAZARDAN FLAŞ MERSİN NOTLARI-

1-) MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE 175 KONTEYNIRIN SIRRI?

2-) BU BEYANNAMELERİ KİMLER KAPATTI?

YENİ YAZIMLARIMDA, HEPSİNİ BİLGİ VE BELGELERİN IŞIĞINDA SİZLERE AKTARACAĞIM.

BEKLEYİN!..

 

- YAZARDAN NOTLAR -

1-) Gümrük Kanunu’nun 46. maddesinin a bendinde, denizyolu ile gelen eşya için özet beyan verildiği tarihten itibaren ambar bekleme süresi 45 gündür. Bu günlerde sigara operasyonları sonrası özellikle de İstanbul gümrüklerinde, özet beyan verilmeyen çok sayıda konteynırlar bir bir açılıyor; eşyaları getiren firmalar hakkında Cumhuriyet Baş Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyorlar Gümrük görevlileri. Bu konunun perde arkası yeni yazımda!

2-) Gürbulak dolaylarında yeni bir Angaralı türemiş!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum