1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HERKES GİDER MERSİN'E MERSİN GİDER TERSİNE
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HERKES GİDER MERSİN'E MERSİN GİDER TERSİNE

A+A-

HERKES GİDER MERSİN'E MERSİN GİDER TERSİNE

O FİRMAYA NEDEN DOKUNMADINIZ BEYLER?

FETÖ'NÜN “MERSİN GÜMRÜĞÜ DOKUNULMAZLIĞI”

BAKIN SAYIN AŞÇI

BİR OKURUN MAİLİ..

 

Sahi Mersin'de neler oluyor ağalar, beyler? Mersin Limanı Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı değil mi? Yüce Türk Adaleti'nin kanunları bu ilimizde kişiye, kişilere göre değişkenlik mi gösterir? Bu ülkenin Cumhuru FETÖ ile mücadele edeceğim derken canını ortaya koyarken siz Mersin Gümrüğü'nde sorumlu ağalar, beyler ve de paşalar sizler ne yaparsınız? Hani diyor ya Cumhur 'Bazen kendimi FETÖ ile mücadele ederken yalnız görüyorum' diye acaba Mersin'de yaşananları mı kastediyor diye düşünmeden edemiyorum inanın. Sevgili okurlarım yazıma böylesi bir serzenişle girdim lütfen beni bağışlayın ama az sonra okuyacaklarınız haklılığımı gözler önüne erecek. İsyanımı sizler de anlayacaksınız...

BAKIN ANLATAYIM DOSTLAR

Bakın anlatayım dostlar. Bundan hemen bir önceki yazımda yazar notunda ‘05.04.2018 tarihinde Mersin Gümrüğü'nde neler oldu?’ iddialarıma ne yazık ve ilginçtir ki cevap veren bir Allah'ın kulu olmadı. Oysaki Mersin'de yaşananlar başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Erdoğan başta olmak üzere bu ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarının hiç de görmek istemediği şeyler. Peki, yaşananlar neler mi? Buyurun lütfen sonuna kadar okuyun sevgili okurlarım.

Anlaşılan o ki Mersin Gümrüğü'nde istediği gibi at oynatan bir firma bir konteynır elektronik eşyayı gümrüğe indirir. Eşyanın yasal temsilcisi gümrüğe bu eşyaları yurt dışından kimsenin getiremeyeceğini gümrüğe bildirir. Konteynır gümrükte hem de gümrük müfettişleri hem de gümrük muhafaza kaçakçılık ekipleri tarafından kabak çiçeği gibi açılır. Ana..! O da ne ! Konteynırın içerisinden beyan harici çok sayıda eşya çıkmasın mı? E.. artık yapılacak şey de bellidir o saatten sonra.

Yüce Türk Devleti’nin Yüce Adaleti’ni harekete geçirmek ve durumu savcılığa intikal ettirmektir. Ama hiç de öyle olmaz. Dedik ya yazımızın başında Mersin T.C.'ye bağlı değil mi diye? İşte aynen söylediğimiz gibi olur. Olay Türk Adaleti’ne bildirilmez. Nasıl bildirilsin malın sahibi Türk Adaleti’nden büyük kocamaann bir Mersin firmasıdır. Hem bir daha yapmaz ne olacak ki? Ya ne yapılır? Onu da yazayım. Hemen Angara aranır. (Aranır ama kim aranır hadi onu da siz tahmin edin). Sorun ortadan kaldırılır yani ülkeyi soyan Mersinli o şirket savcılığa verilmez. Devam edelim. Hikâyenin sonuç bölümü de çok ilginç sevgili okurlar.

Firma çok kızgındır. Firma gibi Angara da çok kızgındır. Öyle ya kocamannn şirketi konteynırında arama yapılır mı? Ya ne yapılmalıdır? Hemen bir kurban bulunmalıdır ki, o şirket bir defa daha böyle bir kaçakçılık yaptığında eşyaları aranmasın. Kurban da bulunur sevgili okurlarım. Hem de en kısa zamanda. Mersin gümrük müdürü gümrüğün başka bir birimi olan ATAŞ da görevlendirilir. Nasıl? Mersin'de işler tıkır tıkır gidiyor değil mi?

ŞÖYLE BİR BAKALIM MERSİN CUMHURİYETİNE..

İsterseniz şöyle bir uzanalım Mersin Gümrüğüne. Yani şu hatırlı işadamlarının kaçakçılıktan bile savcılığa verilmediği, FETÖ alçağının at oynattığı Mersin Gümrüğüne. FETÖ operasyonları sonrası Mersin'e Gaziantep Bölge Müdürü görevlendirilir. FETÖ'den tutuklanan bölge müdürünün ekibiyle bir süre çalışan eski Antep bölge müdürü bir süre sonra kendine yakın iki bölge müdür yardımcısı ve gümrük müdürünün yanında görevlendirilmesi için Ankara'da talep de bulunur. Yeni bölge müdürünün talebi kısa süre sonra kabul edilir. Atamaların yapılmasının ardından, gümrükte işler bir süre devlet namusu ve ahlakı çerçevesinde gider. Sonra, sonrasında ise bazı sesler ayyuka çıkar. Bir çakal gümrüğü kullanarak Kırmızı Hattan işlemi yapılan konteynırdan 60 bin dolar götürür. Bu çakalın dışındaki çakallar, iş eldivenlerini başka tarifelerden çekerek devleti milyonlarca vergi kaybına uğrattığı da halen Mersin de konuşulan iddialar arasında.

Unutmadan... Bu kişilerin ayrıca vurgun yapmak amacıyla yaptığı işlerde başta bölge müdürünün adını sıkça kullandığı bana gelen bilgiler arasında. Hani takipteyim bilginiz ola...

NE İŞİNİZ VAR ORADA?

Mersin ile devam edelim. Mersin'de iş takipçilerinin odasından çıkmayan muayene görevlilerinin de sayısının pek de az olmadığı belirtiliyor. Sahi ne yapıyorsunuz, neler konuşuyorsunuz o bürolarda? Bakın ne diyor Mersin'deki bir haber kaynağım:  ‘Aykut bey bu iş takipçileri işlerini takip ettikleri kişilere gümrükte iş yapılacak günü bile veriyorlar. Yani elektronik eşya, eldiven vs. filmli işler, tarifesinde, kilosunda oynanacak işler için. Mersin'de bu bürolarda iş takipçilerinin her birinin ayrı bir kotası bile var. Örneğin; bu ay sen beş, sen üç iş yapacaksın diyorlar.  Yazık bu ülkeye Aykut bey' ' İnanın şoktayım... İnanın üzülüyorum devletim adına.. Hemen Mersin'e el atılmalı. Mersin'de suların durulması için hemen harekete geçilmeli!

DUYMADINIZ MI SAVCI ÜÇOK'UN ANLATTIKLARINI .. ?

10 Nisan günü devletin koca savcısı çıktı Fatih Altaylı'nın programına. 'Teke tek' programında bağırıyor sayın emekli savcı Ahmet Zeki Üçok avazı çıktığı kadar. Diyor ki koca savcı 'Daha öncede söyledim. Gümrüklerde bazı müsteşar yardımcılarının ve genel müdürlerin Bank Asya' da hesapları var. Hatta bu saydıklarımdan bir müsteşar yardımcısının FETÖ tespit kurulunda görev almıştır' Savcının açıklamaları yenilir yutulur cinsten olmayınca devreye Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı girer.

Aşçı, Altaylı'yı arayarak gümrüklerde FETÖ'ye karşı verdikleri mücadeleyi anlatır. Şöyle der Sayın Aşçı: '..darbe girişimi sonrası KHK'lar yayınlanmadan önce harekete geçtik. FETÖ ile bağlantısı olan 450 kişiyi gümrüklerden uzaklaştırdık. Bu kişiler hakkında soruşturmalar açtık. Bazıları hakkında delil yoktu. Şüpheli gördüklerimizi ise emekli olmaya veya istifaya davet ettik. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Sayın Üçok ile 3 saat görüştüm. Birlikte yemek yedik. Savcının tüm iddialarını dinledim. Yaptıklarımızı anlattım. 200 ihbar vardı hepini tek tek inceledik. Ne yapalım hakkında delil bulamadığımız insanları harcayalım mı?'

PEKİ, BU BÜROKRATI BİLİYOR MUSUNUZ?

Sevgili müsteşar evet FETÖ ile mücadele ettiniz. Ama inanın saydığınız rakamın ardına gizlenmiş FETÖ'cüler var. HEM DE GÜMRÜĞÜN TEPESİNDE! Örnek mi istiyorsunuz. Alın çok somut bir örnek vereyim size. FETÖ savcısı Zekeriya Öz hani şu Sarp Gümrüğü'nden elini - kolunu sallayarak kaçan savcı.. Hani hakkında bir takım iddiaları yazıyorum diye beni FETÖ'cülere dinleten üst düzey yöneticiniz var ya bakın bakalım o yöneticinize Zekeri Öz ile kanka mı değil mi? Haydi samimiyseniz ben FETÖ ile mücadele ediyorum diyorsanız bir bakın. Haydi..

OKUR MAİLİ

Söz FETÖ'den açılmışken devam edelim bu şer örgütüne. Bakın şimdilerde FETÖ nasıl gümrük camiasına tekrardan balıklama girmek istiyor bir görün. Şeyle yazmış okurum...

“Merhaba Aykut bey ,

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

ile fetöden gümrük memurluğundan ihraç edilen memurlar,

bazı gümrük müşavirlik şirketlerinde perde arkasından çalışmaya devam etmekte,

ki bunlardan biri de Ç gümrükleme Mersin,

S ve M..B A. B.'yi

yi çalıştırmakta. Diyor ki,

OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecektir. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecektir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaktır. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacaktır.

 

diyor; müsteşarlık bizimle uğraşacağına Fetöden ihraç edilen vatan hainlerinin dolaylıda olsa gümrük müşavirliği adı altıda firmaları dolaşıp,

iş almalarının ve gümrükte iş yapmalarına müsaade etmesin,

Ç gümrükleme hakkında daha fazla bilgi toplayıp size iletirim.

elime bilgi ve belge geçtiğinde iletirim.

bence bu konuya el atılması gerekiyor.

selamlar.


Ne diyeyim Allah devletime kuvvet, devleti yönetenlere dikkatttt versin!...”

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOTU -

HANGİ BÖLGE MÜDÜRLERİNİN ATAMA KARARNAMELERİ İADE EDİLDİ?

YENİ YAZIYI BEKLEYİN!.. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum