1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE 28 MİLYON LİRALIK O İDDİANAME
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE 28 MİLYON LİRALIK O İDDİANAME

A+A-

İŞTE 28 MİLYON LİRALIK O İDDİANAME

VURGUN 28 MİLYON -  İDDİANAMESİ 24 SAYFA

Mersin Gümrüğü'nde patlak veren et skandalını yazıyorum size 3 yıldır. Bir rezaleti, bir aymazlığı, bir vurgunu, bir körebe oyununu, hırsızlığı yazıyorum sizlere durmadan, bıkmadan... Yazıyorum çünkü toprağı şehit kanı ile sulanmış, yoğrulmuş bu ülkemi, evlatlarımın, evlatlarımızın, bizlerin yaşadığı bu ülkeyi çok seviyorum. Yazıyorum çünkü bu ülke FETÖ'den, bebek katili PKK'dan çektiği gibi, hırsızdan, kaçakçıdan da çekmesin istiyorum... Hırsızın, itin ensesine binmiş yavşaklardan (bit yavrusu) kurtulsun istiyorum. Yazılarımı önce sizlere sonra da tabi ki konunun ilgilisi yetkililere yazıyorum. Bu vatana uzun yıllar hizmet etmiş rahmetli babam gibi bende yazılarımla halkıma, canım ülkeme hizmet etmek istiyorum...

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Ama bazen tıkanıyor, bazen yoruluyor, bazen de karamsarlığa düşüyorum yetkili yetkisizlerin umursamazlığı karşısında.. Allah'a çok şükür ki bu karamsarlığım uzun sürmüyor, tekrar toparlanıyor o müthiş şair Nazım Hikmet'in o müthiş şiirindeki mısralar geliyor aklıma; 'Ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa'. O zaman geçiyorum klavyenin başına devam ediyorum gümrüğe, devletimin kasasına, yetiminin, öksüzünün, fakir, gurabanın kursağına dadanmış yavşakları yazmaya (Yukarıda yazdım bit yavrusu).

YENİ DOSYALAR - YENİ SORUŞTURMALAR

Ülkeme hizmet veren büyüklerime gümrüklerde neler döndüğünü anlatmaya devam ediyorum, edeceğim de Allah ömür verdiği sürece.. Yılmayacağım, yazacağım devletimin parasına ağzı sulanmış bit yavrularını yazmaya. Duyurmaya çalışacağım ülkemin altını tıpkı terör örgütleri gibi oymaya çalışan bu hainleri devletimin en üst düzey yöneticilerine... Yeni dosyalarla, yeni soruşturmalarla, duyumlarım ile hep karşınızda olacağım.

28 MİLYON VURGUN / 24 SAYFA İDDİANAME

Evet, duygu ve düşüncelerimizi siz okuyucularımla paylaştıktan sonra gelelim ikinci konumuza. Biliyorsunuz geçen yazımda size Mersin Gümrüğü'nde ortaya çıkarılan et kaçakçılığı iddianamesini yazacağımı söylemiştim. İddianame üzerinde yorumlar yapacağımı söylemiştim. Yazıma geçmeden önce şunu önemle belirtmek ve altını çizmek isterim. Elbette Yüce Türk Adaleti  büyüktür, verdiği kararlar tartışılmaz, güvenirliği şüphe götürmez.. Hiçbir kanun adamına da işin öğretecek kadar saygısız değilim. Amacım sadece ve sadece gazetecilik yapıp kamuoyunu bilgilendirmenin ötesinde değildir. Kırmızı et kaçakçılığının iddianamesi 24 sayfa. Bunun 6 sayfası konuya muhatap kişilerin adlarının yazıldığı sayfa.

HERHALDE EK İDDİANAME DE GELECEK..

İDDİANAMENİN EN ÇELİŞKİLİ BÖLÜMÜ

Bilmiyorum ama 28 milyon liralık bir vurgunun iddianamesi bu kadar dar kapsamlı olmamalı diye düşünüyorum. Yani iddianamenin içine baktığımızda, 6 sayfada yer alan zanlılardan İ.E.ve İ.Ş.  hakkında 5607 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi 4/2 ayrı ayrı istenmekte diğer zanlılar N.G.  S.H.G.  A.O.  M.N.   F.B.  Ö.Ç.  M.Ç.  ve  A.Ç.  hakkında da  aynı  maddelerden işlem yapılması istenmekte istenmesine ama iddianamenin  24.sayfasında yukarıdaki zanlılarla ilgili bir not var ve o notta aynen şöyledir:

Eşyayı aldatıcı işlem ve davranışlarla gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin ülkeye sokmak suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği belirtilmektedir.

Kaçak et iddianamesi bu hali ile birkaç gümrük memurunun ve taşımayı yapan şoförlerin üzerinde kalmış gibi görünüyor tabi bu benim düşüncem. Öte yandan yine iddianamede bulamadığım önemli bir konu daha var.

Bu da tonlarca etin kime kimlere satıldığı? Devamında ise, bu kadar paranın kimlerin cebine girdiği? Dedim ya herhalde ek iddianame hazırlanacak ya da bu konuda o kişiler suçsuz bulundu!

FETÖ BOYUTU UNUTULMAMALI!..

Olayın FETÖ boyutu da iddianamede yok örneğin. Bence bu çok önemli. Çünkü bu tarihi vurgun gerçekleşirken Mersin Gümrüğü'nün başında halen FETÖ örgütü üyesi olmak ve FETÖ'nün gümrük imamlığını yaptığı iddia edilen Murat Kahraman adlı kişi vardı. Dolayısıyla vurgundan elde edilen yüksek miktardaki para bu darbeci örgütün kasasına girmiş olabilir. Haksız mıyım?..Yok  Bence sonuna kadar haklıyım. İddianamede adı geçen şüphelilere gelince.. Bazıları Suriye vatandaşı olan bu kişiler sanki Türk Sanat Müziği korosu gibi aynı ağızdan benzer ifadeler vermişler. Şüphelilerin özellikle de antrepoda görevli kişiler ifadelerinde 'Antrepoya tavuk kırıntısı getirmediğini, kutulara tavuk kırıntısı koymadıklarını zaten kutuları açıp, içerisinde ne olduğuna bakma yetkilerinin de olmadığını' belirtmişler..

KİMSENİN HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİ YOKMUŞ!

Öte yandan antreponun gümrük işlemlerini yapan M… Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği yetkililerinin de iddianameye göre hiç bir şeyden bilgileri yokmuş.. Bu konuda savcılıkça alınan ifadede yetkili kişi (Antrepo beyannamesinin gümrük idaresince onaylandığını, et miktarının gümrük kayıtlarında olduğunu, eşyaların kontrolünü gümrük memurlarının yaptığını, kendilerinin malı kap adedi ve brüt ağırlığını kontrol ederek antrepoya aldıklarını, eşyanın ne olduğunu bilmediklerini, hangi ülkeye gittiğini ise hiç bilmediklerini' söylemişler. Kaçak etleri antrepoya taşıyan İ……….. Gemi Acentesi Dış Ticaret Limited Şirketi'nin temsilcisi de ne taşıdıklarını ve Mersin'e getirilen tonlarca eti hiç görmediklerini belirtmiş.

KIRMIZI HATTAN HAVALELİ ETLER BUNLAR

Peki, 24 sayfalık iddianame de bizim gümrükçüler ne demiş bir de onlara bakalım. Gümrük Muayene Memurları ifadelerinde 'Etlerin kırmızı hattan havaleli geldiğini, araçtaki mührün sağlam ve doğru olduğunu gördükten sonra mührün fek edildiğini, araçta bulunan bin 150 kap kırmızı et cinsi eşyanın aracın ön tarafına kadar koridor oluşturulmak suretiyle fiziki kontrollerinin yapıldığını, söz konusu eşyanın beyana uygun olarak görüldüğünü, beyana uygun görülen eşyaya meşruhat verilerek işlemin sonuçlandırıldığını, bu işlemlerin hep aynı prosedürde gerçekleştirildiğini, bu konuda ihmal ve kusurlarının olmadığını' belirtmişler.

SÖZÜN ÖZÜ SEVGİLİ OKUYUCULAR;

Sözün özü sevgili okurlarım 24 sayfalık, sayfalarının 6-7 sinin de sadece isimlerin yazıldığı iddianameyi ne kadar karıştırırsanız karıştırın ortaya çıkan yazı bu. Yani yukarıda da belirttiğim gibi iddianamede milyonlarca liralık etin kimlere satıldığı, satılan firma, kişi veya kişilerin kimler olduğu, olaydaki FETÖ bağlantısı vs yok. Anlaşılan bu hassas konularla ilgili ek iddianame çıkacak. Ya da gerçekten bu insanlar yapılan yoğun inceleme ve araştırma sonucunda masum görüldüler.

- YAZARIN NOTLARI -

1) Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan IŞIK’ın görevden alınmasının,

2) Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kaçakçılık ve istihbarat müdürlüğü ekiplerinin ortaya çıkardığı büyük çaplı cep telefonun kaçakçılığının perde arkalarını; 

3) Ve de İzmir'de FETÖ ile ilgili çok önemli bir gelişmeyi de çok yakında yeni yazımda bulacaksınız.

Bekleyin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum