1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. “İŞTE GÜMRÜK MAİLLERİ”
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

“İŞTE GÜMRÜK MAİLLERİ”

A+A-

KULAK VERİN BU MAİLLERE..

BU MAİLLERİ DİKKATE ALIN!!

“İŞTE GÜMRÜK MAİLLERİ”

Değerli okurlar, bu haftaki ikinci köşe yazımı bana gönderilen maillere ayırdım. Yani bana güç veren, okunduğumu hissettiren, dikkat çektiğimi ve iyi bir şeyler yaptığımı gösteren siz okuyucularımın maillerine.. Yüzlerce mailin içerisinden en çarpıcı, en düşündüren, bazen de en üzen mailleri sizin için derledim. Ha! Unutmadan şunu da belirteyim. Mailleri birileri için daha yazacağım tabi ki. Okusunlar ve gereğini önce yapsınlar diye. Kimler için mi derledim? Tabiî ki Ankara Ulus’taki Gümrük Müsteşarlığı sakinleri başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde görev yapan tüm gümrük yetkilileri için..

“Noktası-virgülüne dokunmayacağım”

Maillerin büyük bir bölümü, doğal olarak gümrük çalışanlarından geliyor. Bence hepsi ayrı bir öneme sahip. Mailleri başta sizlere ve yukarıda da belirttiğimiz Gümrük Müsteşarlığı yetkililerine noktası virgülüne dokunmadan yayınlayacağım. Ve tabiî ki sonrasını da takip edeceğim; bir şey yapılmış mı yapılmamış mı diye.. Gerekirse haddim olmadan hesapta soracağım ilerideki yazılarımda.. Şimdi sözü uzatmadan bazen düşündüren, bazen de üzen o maillere geçmek istiyorum.

-İŞTE O MAİLLER-

Dürüst Çalışanlar Gözüyle Gümrük

Yaklaşık 10 yıldır Gümrük Müsteşarlığı’nda Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapmaktayız. Teşkilata hâkim olan rüşvet ve yolsuzluk kültürü teşkilatın idarecilerini ve memurlarını teslim almış vaziyettedir. Çok az sayıda bu kültürü kabullenmemiş sisteme direnmeye çalışan memurlar vardır. İdareciler kendilerine rüşvet toplayıp para veren memurlara POZİTİF AYRIMCILIK yaparken rüşvet toplamayıp kendilerine para vermeyen memurlara da NEGATİF AYRIMCILIK yapmaktadırlar. Bu durum tıpkı bir KAN DAVASI gibi uzadıkça uzamakta ve her alanda her konuda ve her zaman kendini hissettirmektedir. Bu idare politikaları ile teşkilata yeni giren memurları da korkutup yıldırarak kirli sistemlerine mahkûm edip daha da rüşvetten aldıkları parayı artırmaktadırlar. Bu sisteme direnen memurlar olarak artık yorulduk yetkililerimizden talebimiz şudur; Ya bizleri bu teşkilattan alıp rüşvetçileri rahatlatsınlar ya da rüşvetçileri alıp kısa vade de bu ülkenin menfaatini, şerefini onurunu, namusunu, korumaya çalışan dürüst insanları rahatlatsınlar uzun vadede de ülkenin önünü açıp rahatlatsınlar… SORUNUN KAYNAĞI TAMAMEN İDARECİLERDİR TEŞKİLATIN VE ÜLKENİN SÖZDE TECRÜBELİ İDARECİ VE MEMURLARA DEĞİL DÜRÜST İDARECİ VE MEMURLARA İHTİYACI VARDIR. MEMURLAR POLİTİKACI DEĞİLLERDİR SADECE YAZILI MEVZUATI UYGULAMAKLA MÜKELLEFLERDİR. DOLAYISI İLE TECRÜBELİ, İDARECİ VE MEMURLARA İHTİYACIMIZ DA YOKTUR. Bu sözde tecrübeli idareciler mükelleflerin üzerine salıp 24 saat para toplattıkları memurların devletin yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında teker teker polis tarafından gözaltına alındıklarını gördüklerinde SAĞIR VE DİLSİZ MAYMUN ROLÜNÜ OYNAMAKTADIRLAR. Hâlbuki gözaltındaki memurların topladıkları paranın %70 i kendi ceplerinde duruyorken olmayan VİCDANLARIDA gördüğümüz kadarıyla zerrece sızlamamaktadır.

Örneğin; daha geçen gün gözaltına alınan genç memur arkadaş lisans düzeyinde oldukça iyi bir üniversitede iktisat eğitimi almış, iyi derecede İngilizce bilen özünde tanıdığımız kadarıyla çok iyi bir arkadaştı ama İDARECİLER RESMEN BU ARKADAŞIN KATİLİ OLDULAR HAYATINI BİTİRDİLER şimdi sanki O arkadaşı kullananlar O’nun yeteneğini aktifliğini becerisini suiistimal edip kötüye kullananlar kendileri değilmiş gibi DÜRÜST ROLÜ oynuyorlar. İkiyüzlü maymunlar yorulmuyorlar, usanmıyorlar ne Allah’tan ne de devletten korkuyorlar bir memur gibi değil bir mafya lideri gibi davranıyorlar.

SONUÇ OLARAK: Artık bizim dayanacak gücümüz kalmadı BU TEŞKİLATTA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ DÜRÜST İNSANLARA KURUM DEĞİŞTİRME KANALLARININ BİR AN EVVEL AÇILMASINI İSTİYORUZ.

Nereden nereye..

TOPYEKÜN TAARUZA GEÇİN DİYOR KOMUTAN EMREDİYOR SONRA ANCAK DİYOR TOP TÜFEK SİLAHLAR KULLANILMAYACAK DÜŞMANA ATIŞ SERBEST KURALI KOYAN KOMUTAN SAVUNULMASI GEREKNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR. BİR MEMURA 10 KİŞİLİK İŞ YÜKLENİYOR. İSTERSEN ÇALIŞMA DENİLİYOR. ÖĞRETMEN ASLİ MESLEĞİNE GİDECEK MUVAFAKATNAME VERİLMİYOR. KAÇAKÇILIĞI ÖNLEYECEK TÜM TEŞVİKLER İPTAL! VERGİLERİ KORUYACAK SİSTEM İPTAL. PERSONEL IRGAT KÜFRETSENDE MECBUR ÇALIŞACAK!

Türkiyem seni çok seviyorum..

Sigara kaçakçılığıyla ilgili olarak şunları söylemek istiyorum;

Hâkim sınır bölgelerinde ikamet edenlerin haftada bir araç giriş çıkışına ilişkin sınırlama insan haklarına aykırı diye kaldırırken, insanlar akın akın gümrüklere koşar gümrükçüler dayak yerken gözler kör maşallah. Aaaa! Vergi kaybı varmış diye şimdi akıl edenler. Şaşıyorum sizlere. Türkiyem seni çok seviyorum.

Psikoloji okuyan gümrük memuru yapıldı

MADEM ELEŞTİRİ YAPIYORSUN AYKUT ABİCİM BİRAZDA SEVGİLİ BAKANLARIMIZI BEN ELEŞTİREYİM İSTEDİM. İKİ BAKAN DÖNEMİNDE GÜMRÜKLER VE ÇALIŞAN BÜTÜN PERSONEL REVİZE EDİLMEYE AYRICA KPSS Yİ KAZAN GEL MANTIGIYLA MEMUR ALIMI YAPILDI. PSİKOLOJİ-MATEMATİK ÖGRETMENİ-TARİH ÖGRETMENİ-ELEKTRİK MÜHENDİSİ-GİBİ ALAKASIZ BÖLÜMLERDEN MUAYENE MEMURLARI ALINDI. BENDE İSİM ÇOK AMA İLGİLENEN YOK. YİNE İKİ BAKAN DÖNEMİNDE GÜMRÜKTE BOMBA ÜSTÜNE BOMBALAR PATLADI. BAŞMÜDÜRLER PEŞİNE ÇETELEŞMİŞ ORGANİZE KAÇAKÇILIK OLAYLARI ASLINDA BUNLAR YILLARDIR HEM SİZ HEMDE BİRÇOK İNSANIN DİLİNDE VE KÖŞE YAZILARINDAYDI. NEDEN HİÇ BİR HAREKET YAPILMIYORDU BU GÜNE KADAR? HANİ YAZMIŞSINIZ YA BİR ADAMCIK ''BEN M.’den ÇEKTİĞİM KADAR HİÇ BİR MEMURDAN ÇEKMEDİM'' PEKİ BU ADAM KANSER HASTASI VE HERGÜN İŞE 11 DEN SONRA GELİP 3–4 ARASI GİDERKEN NEDEN BU M. İSTANBUL BOYUNCA AKTİFTEYDİ? HEP CUKKALI YER. İLGİNÇ DEMİ. M. GİBİ NE KİŞİLER VAR KURUMDA ONUN SİVRİLMESİ HASTALIGINDAN DOLAYI. KEMOTERAPİ PAHALI BİR TEDAVİDİR. BAKIN (değerli okurumun isimlerini söylediği memurların kodlanmışta olsa ad ve soyadlarını kullanamıyorum nedeni ise müsteşarlıkta tayin dönemi olması..) SAYAYIM MI DAHA BU GİBİ ŞAHISLARIN İSTANBUL GÖREVLERİİ BİTELİ YILLAR OLDU. ROTASYON GARİBAN ARKASIZ MEMURA MI İŞLİYOR. SES VER BAKAN SES VER.

Düzen Yok!!

Siz de eski bir muhafaza memurusunuz. Sistemin nasıl işlediğini bilirsiniz. Ben muhafaza memuru değilim ama tanıdıklarım var. Kurumu az çok biliyorum. Bu kurumda en büyük sıkıntı hiyerarşik düzenin olmaması.. Şöyle bakıp incelerseniz belki sistem olarak bu düzeni getiremeyebilirsiniz ama idarecilerin görevlendirmelerde bunu göz önüne alması gerekir diye düşünüyorum. 3–4 yıllık memur en iyi yerlerde çalıştırılabiliyor. En iyi yer derken görev olarak daha rahat anlamında söylüyorum. Açıkçası aslanı kediye boğdurabiliyorlar. Teşkilat yapılandırmasında şimdi polislere uygulanan bir sistem gibi kıdem sistemi getirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Zaten 3 yıllık memur ile 20 yıllık memur arasında maaş farkı da yok. Hiç olmazsa rütbe ile onure edilebilir. İşlerinizde başarılar dilerim.

İşte sevgili okurlarım; hemen her gün bana gönderilen okuyucu maillerinden bazıları bunlar.. Kimi haksızlıktan, kimi çok çalıştırılmaktan, kimi sigara kaçakçılığından, kimi de gümrük teşkilatı içerisindeki yapılanmadan şikâyetçi. Kimi büyük harflerle yazmış dikkat çeksin diye kimi de küçük. İçlerinde haksız eleştiride bulunan var mı? Bana göre yok. Peki! Yapılması gereken ne? Hemen harekete geçmek! Geçerler mi? Orası bilinmez ama ben sizler adına takipteyim bilginiz ola. Yeni yazımda buluşmak üzere esen kalın sevgili okurlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum