1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İşte İstanbul Gümrükleri İddianamesi
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İşte İstanbul Gümrükleri İddianamesi

A+A-

-İŞTE İSTANBUL GÜMRÜKLERİ İDDİANAMESİ-

ETKİHABER’DEN BİR HABERCİLİK BAŞARISI DAHA..

SAVCI SİNAN KANDEMİR, İDDİANAMENİN KABULÜNÜ ve ŞÜPHELİLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İDDİANAMEDE TELEFON DİNLEMELERİ ÇOK ÖNEMLİ DELİL OLARAK GÖSTERİLDİ!!

SAVCI KANDEMİR, ZANLILARIN RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK, RÜŞVET VE SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT OLUŞTURMAK SUÇUNDAN YARGILANMALARINI İSTEDİ!..

Değerli okurlarım merhaba. Yazımın başlıklarını okudunuz. Tıpkı size İstanbul Gümrükleri’nde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk, hayali ihracat ve rüşvet olaylarını önceden duyurduğum gibi, şimdi de bu soruşturmanın iddianamesini de bendeniz Aykut Onur Kalaycı’dan öğreneceksiniz. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Savcısı Sinan Kandemir tarafından kaleme alınan İstanbul Gümrükleri’ndeki yolsuzluk, rüşvet ve hayali ihracat iddialarının en ince detaylarını yine www.etkihaber.com’daki köşemden sizlere ben anlatacağım. Sizin için mesleğim için zoru başarmanın mutluluğuyla, daha da sizleri merak ettirmeden birçok insanın bilgisi dahi olmayan iddianamenin detaylarını sizlerle paylaşmaya başlayayım.

İşte iddianameye giren şüpheliler:

Cumhuriyet Savcısı Sayın Sinan Kandemir’in hazırlığı ve Bakırköy Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği iddianamede 56 zanlı bulunuyor. Bu zanlıların içerisinde İstanbul eski Gümrükler Başmüdürü Lütfi E., basında 41 kez rüşvet alırken görüntülendiği iddia edilen Atatürk Havalimanı Kargo Müdürü Hayrettin E., İstanbul Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Şube Müdürü Coşkun C.’de bulunuyor. Tabii ki iddianameye kendilerine bir sonraki yazımda değineceğim birçok gümrük muayene memuru da şüpheli olarak eklenmiş. Üstelik bu kişiler polis fezlekesinde geçmesine karşın ne hikmetse bu soruşturmaya rağmen aktif görevlere verilmiş memurlar.

Başmüdüre Ağır Suçlama

İstanbul Gümrükleri’ndeki yolsuzluk, hayali ihracat ve rüşvet soruşturmalarıyla ilgili hazırlanan iddianamede İstanbul Gümrükler eski Başmüdürü Lütfi E. suç örgütünün kurucusu olarak belirtilmiş. Lütfi E. ile ilgili deliller arasında ise, özellikle soruşturma kapsamında tutuklu Atatürk Havalimanı Kargo Müdürü Hayrettin E. ile yaptığı konuşma birinci delil olarak konulmuş!

22.12.2010 tarihli saat 17.29’da yapılan konuşmada, “Şimdi sen arkadaşları topla herkes kendine çeki düzen versin ciddi anlamda. O teknik takip konusuna iyice başladılar. O Erkan’ın yerini değiştirin şey yapın. Bak ben dedim sana çoktan dedim ya o adamın yerini değiştirelim diye. Hiçbir şey yoksa bile varmış gibi insanlar görüntü vermeye çalışıyorlar. Özellikle antrepolardakilere dikkat et! Müşavirlerin içine şey koyabilirler, yeni gelenlerin, iş takipçilerinin ajan majan koyabilirler yani.. Şimdi arkadaşların haberi olsun. İşyeri güvenlikçisiyle muhatap olurken çok dikkat etsinler” sözleri iddianameye eklenmiş!..

Başmüdür Lütfi E.’nin memur konumundaki bir gümrükçüyle olan yakın ilişkisi de iddianamede yer bulmuş. Savcı Kandemir’in iddianamesinde bu olayı,‘Tüm dosya kapsamı ile Mehmet A.K.’nin sıradan bir memur olmadığı, şüpheli Lütfi E. ile bir memurun hiç olmadığı kadar samimi olup değişik gün ve mesai saatleri dışında sıra dışı görüştükleri, İstanbul Gümrüklerinde görevli memur ve müdürlerin tayinlerinde etkili oluşu, belli konuları telefonla konuşmaması ve ‘şeye gel’ ‘o tarafa geçiyorum’ gibi şifreli kelimeler kullanması değerlendirildiğinde Mehmet A.K. tarafından yapılan görüşmelerin aslında şüpheli Lütfi E.’nin bilgisi dâhilinde ve kontrolünde yapıldığı, toplanan menfaatin de Mehmet A.K. tarafından bu şüpheliye ulaştırıldığı anlaşılmıştır’ şeklinde belirttiği görülüyor.

Kargo Müdürü Hayrettin E. ile ilgili suçlamalar

İddianamenin AHL Kargo Müdürü Hayretten E. ile ilgili bölümünde de dinlemeler ve gizli kameralarla çekildiği anlaşılan belgelere delil olarak yer verilmiş. Hayrettin E. ile ilgili 40’ı aşkın görüntü kaydı dökümü ve telefon dinlemesi iddianame içerisinde yer almış. Cumhuriyet Savcısı Sinan Kandemir’in hazırladığı iddianamede Hayrettin E. ile ilgili deliller olarak nitelendirilen teknik ve fiziki takip belgelerinin bazılarını şöyle sıralamış:

“15.10. 2010 cuma günü saat 17.00 sıralarında AHL Gümrük Müdürlüğü’ndeki ofisinde B.A. adlı şahısla yaptığı görüşmede ‘Nerde ulan bizim’ dediği karşıdaki şahsında ‘Müdürüm doğrudur beraberiz’ dediği ve bu isnada ceketinin sol iç cebinden içi dolu bir zarf çıkararak masasının altındaki sümenin altına yerleştirdiği, şahsa ‘oldu canım teşekkür ediyorum’ dediği şahsında ‘ellerinizden öperim’ dediği.. Hayrettin E.’nin ‘sorun yok demi’ diye sorduğu şahsın da ‘yok hiçbir sorun’ diyerek daha sonra odadan ayrıldığı,17.08 sıralarında şahsın bıraktığı zarfı sümenin altından almasına ilişkin görüntü”

“12.11.2010 cuma günü saat 17.12 sıralarında B.A. ve N.T.’nin birlikte geldiği AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü’ndeki ofiste şahıslarla yaptığı görüşmede; B.A.’nın ‘İyi bayramlar’ diyerek cebinden çıkardığı zarfı uzattığı, Hayrettin E.’nin de zarfı aldıktan sonra zarfın içini açarken N.T.’ye bakarak “ O ne lan seninki nerede çıkart’ dediği, N.T.’nin de ‘Beraber müdürüm’ dediği, Hayrettin E’nin ‘A...k… beraber olur mu lan?’ dediği sırada B.A.’nın verdiği zarfın içerisinden bir miktar banknot çıkardığı ve saydıktan sonra pantolonunun sol cebine koyduğu görülmüştür’ denilen görüntü v.s.”

İddianamede Hayrettin E.’yi ilgilendiren bir detay da sekreteri Selda Ö. ile ilgili bölümler. Bu bölümde de Selda Ö.’nün dinlemeye takılan ve çekilen gizli kamera görüntüleri delil olarak iddianameye konmuş. Dosya içerisine konulan kayıtlarda şöyle denilmiş:

“ 12.11.2010 saat 14.00 sıralarında açık kimliği sonradan Zeki G. olan kişi beraberindeki bir kişiyle AHL Kargo Gümrüğü’ndeki Hayrettin E.’nin ofisine geldiği, Zeki isimli kişinin Hayrettin E. ile uzun süre tokalaşarak sarıldığı, sarılıp tokalaşma öncesinde ellerinin boş olduğu, bu tokalaşma ve sarılma sonrasında sol elinde bir tomar banknot para olduğu, sol elindeki bu banknot paraları saymaya başladığı, paraları saydığı anda odaya sekreteri Selda Ö.’nün geldiği, daha sonra elindeki paraların bir miktarını Selda Ö.’ye uzattığı, Selda Ö’nün uzatılan paraları aldığı, daha sonra Hayrettin E.’nin diğer paraları da Selda Ö’ye verdiği görülmüştür”

Coşkun C. kasten göz yumdu!

İddianamenin şüpheli konumundaki diğer bir ismi de İstanbul Gümrükleri Kaçakçılık İstihbarat Narkotik eski Müdürü Coşkun C. ile ilgili bölümde savcı Kandemir suçlayıcı önemli bir ifade kullanmış!

Kandemir iddianamesinde ise şöyle demiş:

“Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Müdürü olan Coşkun C.’nin kaçakçılıkla ile mücadelede özel olarak görevlendirilmiş kolluk biriminin amiri olup, bu tür suçlarla mücadele etmesinin görevi olmasına rağmen suç örgütü yapısının soruşturmalara karşı duyarlı olması şeklindeki bilgi vermesi değerlendirildiğinde en azından şüphelinin bu görevi yapmayarak bu suç örgütü yapısı içinde yapılan kaçakçılığa kasten göz yumduğu ve bu şekilde yasal sorumluluk gereği bu şüpheli içinde kaçakçılık suçuna iştirak etmiş sayılacağı, suç örgütü hakkında ne şekilde öğrendiği tespit edilemeyen soruşturma konusunda bilgi vermekle, ayrıca gizliliği ihlal ve bu şekilde suç örgütü üyeliğinin de oluşacağı anlaşılmıştır”

Evet sevgili okurlar, değerli yol arkadaşlarım iddianame elimde.. Size yazdığım bu birinci bölümü. Cumhuriyet savcısı Sinan Kandemir’in hazırladığı iddianamenin diğer detaylarını da önümüzdeki yazılarımda yayınlamaya devam edeceğim.

YAZARIN NOTU:

1-) Tüyü bitmemiş yetimin kursağındaki lokmaya göz dikmiş, devletin kasasına yapışmış sülüklerden önce benden duyun istedim. Savcı Sinan Kandemir iddianamesini hazırlarken, doğal olarak ihbarcının kendisine yazdığı mektubu da koymuş! A.Y. adlı bu ihbarcı biliyorsunuz benim de İstanbul Gümrükleri ve AHL Kargo Müdürlüğü’ndeki iddiaları dile getirdiğimi ama bazı isimleri ve detayları gizlediğimi iddia etmekte.. Dolayısıyla benim adım da iddianamede aman sakın yanlış anlamayın zanlı-şüpheli falan diye değil! İhbarcının mektubu doğrultusunda geçmiş. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Allah aşkına İstanbul Gümrükleri’ndeki bu iddiaları daha bu soruşturma ve operasyonlar başlamadan kim yazmış? Aykut Onur Kalaycı. Peki! Hala bu yazılar kimin imzasının altında ve hangi sitede yıllardır duruyor. Söyleyeyim hemen Etkihaber’de ve Aykut Onur Kalaycı’nın imzası altında.. Devam edelim. Peki, hala bu iddiaları kim yazıyor? Efendim duyamadım. Aykut Onur Kalaycı. Peki, bundan sonra da yazacak kim? O da AYKUT ONUR KALAYCI. Hepinize saygı ve selamlarımla sevgili okurlarım, değerli yol arkadaşlarım.

2-) Müsteşarlığın bir genel müdürlüğünde görev yapan daire başkanı muhalefet partilerinden birinin birinci sıra adayının kardeşi, hafta sonları Ankara’ya yakın bir ilden aday olan kardeşine seçim çalışması yaptığı kulağıma gelen bilgiler arasında.. Bu olayın Devlet Memurları Kanunu’nda suç olduğunu biliyorlardır herhalde.. Hatta bu başkan AKP iktidarında ise Genel Müdür yardımcısı yapılmaya çalışılıyor. Vekalet bile verilmiş!!Buradan ilgililere duyurulur. Pes doğrusu!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum